Miksi A. Sinivaara bloggaa?

Sekä Nina että Sanumaria haastoivat minut paljastamaan viisi syytä ja motivaattoria blogin pitämisen taustalla. Syitä bloggaamiselle tulee kyllä toisinaan mietittyä pitkään ja hartaasti eikä ainakaan vähiten silloin, kun on bongannut tuntemattoman lukijan kyseenalaistavan koko Onnenpäivän järkevyyden internetin keskustelupalstoilla. Ja siitäkin huolimatta, että joskus se omasta henkilökohtaisesta elämästä kertova blogi on tuonut mukanaan mielipahaa ja stressiä, on Onnenpäivästä tullut niin rakas, ettei pillien pussiin laittaminen olisi edes vaihtoehto. Minäpä kerron miksi:

1. Koska bloggaaminen on harrastus

Tämä on seikka, jota ei välttämättä tule ajatelleeksi. Bloggaaminen on kuitenkin luova harrastus, aivan kuten jonkin instrumentin soittaminen, piirtäminen tai vaikkapa keramiikan teko. Olen kirjoittanut huumorilla höystettyjä, kepeitä tarinoita pienestä pitäen ja koska blogissani pääpaino on nimenomaan tekstissä, on bloggaaminen ollut luonteva jatke kirjoitusharrastukselleni. Ja aivan kuten missä tahansa harrastuksessa, myös bloggaamisessa tulee paremmaksi mitä enemmän sitä tekee ja mitä enemmän siihen käyttää aikaa ja siksi se vaatii sitoutumista.

Ja hyvä on, jos nyt rehellisiä ollaan, niin toivon jonain päivänä bloggaamisen olevan myös taloudellisesti tuottavaa. Toistaiseksi tätä tehdään kuitenkin pyhällä hengellä, omasta pussista ja puhtaasta tekemisen ilosta.

2. Koska bloggaaminen on (elämän)tapa

Luulen, että se tapahtui puolen vuoden jälkeen, kun blogin säännöllisestä päivittämisestä tuli oikeasti tapa. Toki blogin kirjoittamiselle täytyy yhä järjestää aikaa tai se jää tekemättä, ja on päiviä, jolloin itseään joutuu patistamaan näppäimistön äärelle, mutta pääsääntöisesti Onnenpäivä päivittyy, koska se nyt vaan on osa maallista eloa. Tuntuu itse asiassa vähän hassultakin kuvitella elämää ilman blogia. Kovasti houkuttelevaltakin jopa, kun asiaa oikein ajattelen. Miten paljon enemmän minulla olisikaan aikaa tehdä jotain tuottavaa ja tärkeää! No, onneksi elämässä saa ja pitää tehdä höpöhöpö-juttujakin.

3. Koska minä voin

Ehkä parasta omassa blogissa on sen mukanaan tuoma mahdollisuus ilmaista itseäni. Ihan periaatetasollakin minusta on kutkuttava ajatus, että jos haluaisin, voisin vaikka julkaista blogissa takalistoni kuvan ilman, että siihen on kenelläkään nokan koputtamista. Yritän kuitenkin malttaa mieleni ja pitää housut jalassani ja keskittyä siihen, mitä ihmiset oikeasti haluavat lukea ja nähdä. Toisinaan onnistun ja toisinaan sitten taas en.

4. Koska minulla on paljon asiaa

Okei, korjataan sen verran, että minulla on paljon sanottavaa ja siitä ehkä viitisen prosenttia on sitä asiaa. Mutta se viisi prosenttia onkin sitten sellaista, jonka mielelläni jaan ihmisten kanssa. En sano, että minulla olisi välttämättä elämänkokemusta tai -taitoa sen enempää kuin muillakaan, mutta minulla on taito pukea niin pieniä kuin suurempiakin ajatuksia sanoiksi. Ja jos jotain olen bloggaamisen myötä oppinut niin sen, että kipeimmänkin asian jakaminen on mahdollisesta hullunleimasta huolimatta sen arvoista, jos siitä on yhdellekin ihmiselle jotain hyötyä.

5. Koska haluan viihdyttää

Tämä saattaa kuulostaa pöhköltä ja voin olla ihan väärässäkin, mutta minä tykkään blogin pitämisestä ennen kaikkea siksi, että kuvittelen sillä olevan viihteellistä arvoa tässä maailmassa. Ajatella, että joku töissä kahvitunnin aikana tai kotona ennen yöpuulle ryhtymistä napsauttaa juuri minun blogini auki ja viihtyy. Se on ihan valtavan hienoa!

Iso kiitos vielä Sanumarialle ja Ninalle haasteesta! Näihin kun on aina tapana haastaa mukaan muita bloggaajia, niin haastettakoon seuraavaksi vaikkapa Siveltimellä-blogin Sanna, L.A. Madde ja Fitness Führer. Eli viisi painavaa syytä bloggaamiselle! Ja teille lukijoille valtaisa kiitos ihan vaan siitä, että olette minun kanssani tekemässä tätä juttua. ❤

16 kommenttia artikkeliin ”Miksi A. Sinivaara bloggaa?

  1. Hei, olen lukenut blogiasi varmaan useamman vuoden, kommentoimatta luultavasti koskaan. Mutta luen ensisijaisesti sen takia, että juttusi ovat viihdyttäviä – nytkin nautin blogiannokseni aamukahvin kanssa.

    Tykkää

  2. Kiitos ihana haasteesta! Koppi otettu vastaan 🙂 Viihdyttäminen on kyllä yksi ehdoton syy blogien lukemiseen (ja kirjoittamiseen) ja siinä sinä onnistut kyllä hyvin 🙂 Melkein jos en olisi reissussa, niin kaipaisin töissä kahvitaukoa jossa uppoutua hetkeksi blogien maailmaan.

    Tykkää

  3. Hahaa, täällä yksi joka viihtyy, on viihtynyt jo pitkään ja tällä hetkellä luen blogia töissä kahvikupin kanssa. Hyvä syy pitää tauko kun on tehnyt asian A eikä eikä ole kiirepaniikkia tehdä asiaa B.

    Tykkää

  4. Hei Anne, no sa tiedat etta ma RAKASTAN sun blogia. Kuule nytkin olen Suomessa ja silti luen saunomisen ja lonkeron juonnin valilla, hahha. Siis ma saan taalta ajateltavaa ja musta on ihanaa etta jonkun toisen tarinat saa mut ajattelemaan mita mielta ma olen jutuista.Ja kuvat on upeita ja koska itsekkin asun Amerikassa saan usein sellaisen kanssa-elajan tunteen etta jees, ma tiedan just mita sa tarkoitat. Jatka vaan samaan tyyliin ja pysyn uskollisena lukijanasi!!

    Tykkää

    • Armahin vakiolukijani ❤ Toivottavasti olet viihtynyt Suomessa. Soittelin juuri äidille ja hän kertoi miten koivuihin alkaa tulla lehti ja keli on lämmin. Tuli ihan sellainen pieni Suomikaipuu ja melkein harmittaa, että taidan tänä vuonna jättää Suomilomat välistä, kun on niin paljon reissuja tiedossa muuten. Joten nautiskele siitä saunomisesta ja lonkerosta munkin puolesta 🙂

      Tykkää

  5. Kiva, kun bloggaat : ) Tekstejäsi on ilo lukea eikä kuvissakaan moitteen sijaa ole , yksi lemppareista, ehdottomasti.

    Tykkää

    • Itseäni vähän harmittaa, ettei mun jokaisen jutun kuvitus ole niin ammattimaista kuin ”oikeilla” bloggaajilla. Mua kun jotenkin ujostuttaa se blogin kuvittaminen pelkästään omilla lärvikuvilla enkä jaksa asusteisiinkaan panostaa. Pitää varmaan ostaa niitä leikkokukkia joka viikko, joita voi sitten kuvata juttuun kuin juttuun 😀 No, paikkaan kuvien vajavaisuutta tekstillä ja koitan edes sen pitää laadukkaana.

      Tykkää

  6. Taalla pallon alla vietetaan lauantai-iltaa Rekorderligista nautiskellen ja blogeja lukemalla 🙂 Ja sinun juttujasi on aina yhta mukava kayda lueskelemassa!

    Tykkää

  7. A. Sinivaara! Olet upea nainen ja osaat kirjoittaa hauskasti ja viihdyttävästi ja valokuvasi ovat hienoja. Itse en bloggaa, mutta tykkään lukea muutamia, erityisesti ulkosuomalaisten blogeja, kun itsekin vietän aikaani paljon vierailla mailla.

    Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.