Havaintoja suomalaiselta salilta

Kaiken elämässä olevan epäjärjestyksen keskellä, olen saanut aika mukavastikin pidettyä kiinni salitreeneistäni. Nivalassa ollessani huristelen ehkä kolmesti viikossa Haapaveden liikuntahallin pienelle ja… no, hyvin vaatimattomalle kuntosalille, kun taas Äänekoskella oleskellessani käyn kuudesti viikossa modernilla ja hyvin varustellulla Ääneseudun kuntokeskuksen salilla.

240116_1

Että juu, kyllä täällä vielä kovasti treenataan, vaikkei siitä blogin puolella meteliä pidetäkään. Vielä kun saisin päätökseen kaikkien kuuden vuoden aikana tulleiden uutuusherkkujen ja -karkkien maistelun, niin voisin ehkä jonain päivänä näyttää vielä siltä, että teen muutakin kuin syön ja bloggaan.

240116_4


Mutta niin, on muuten Kalifornia-vuosien jälkeen pistänyt muutamakin eroavaisuus silmään suomalaiseen kuntosalimaailmaan palattuani:

• Salille ei tulla valmiiksi treenivaatteet päällä, ulkokengät jätetään eteiseen ja pukuhuoneet ovat oikeasti vaatteiden vaihtamista, ei pelkästään selfieiden ottamista varten.

• Treenikengät ovat menneen talven lumia. Salilla hipsitään nyt villasukissa.

• Säärystimet. Ne ovat Suomessa kova juttu talvella. Myös salilla, lämpimässä.

• Rauta painaa. Etenkin kun sekoittaa kilot paunoihin.

• Naiset ovat laajentaneet reviiriään laitteiden ja steppereiden läheisyydestä myös vapaiden painojen äärelle.

• Ei niin pientä tyttöä, etteikö olisi jumalattoman kokoista persettä. Eikä mikään ihme, sillä n. 80 % salilla olevista naisista on treenaamassa takalistoa.

240116_2

• Mieheni ei ole enää salin ainoa mies, joka treenaa jalkoja.

• Etenkin nuoret naiset hakeutuvat treenaamaan laumoittain.

• Painonnostovyö on muotivaruste, joka kiristetään vyötäisille niin olkapäitä kuin hauiksiakin treenatessa.

• Myös rannesiteet ovat olennainen osa pukeutumista, ei niinkään treenaamista.

• Mitä suuremmat kuulokkeet, sitä kovempi treeni.

• Better Bodiesin jälleenmyyjillä mahtaa pyyhkiä hyvin.

240116_3

 

Että sellaisia havaintoja näin vuosien poissaolon jälkeen. Kuulostaako tutulta?

 

 

 

21 kommenttia artikkeliin ”Havaintoja suomalaiselta salilta

  1. Oikeesti ÄÄNEKOSKELLA kuin siistiä :DD tulin pitkästä aikaa katsomaan mitä tänne kuuluu ka treenaat mun kotikaupungissa woop! How cool is this

    Tykkää

    • Joo, mä kävin Kuntohelmixissä parina kesänä ja olihan siellä kaikki kohtuu uutta ja nättiä, mutta kun se on niin tuhottoman pieni! Eikä se pienuuskaan mitään jos hinta olisi sen mukainen, mutta kun 50 neliön sali maksaa saman verran kun suurempi sali ryhmäliikuntatunteineen, niin periaatteet vaan sotii sinne sitoutumista vastaan 😦

      Tykkää

  2. Oletko kokeillut Nivalan Uikon salia? Siellä tulee vierailtua, kun vanhempien luona kyläilen. Suht pieni sali, mutta ihan hyvin varusteltu, itselle ainakin löytyy kaikki tarvittava.

    Tykkää

    • Enpäs muuten ole kokeillut! Harkinnassa oli kyllä sali Nivalan suunnasta (kotipaikasta on tasan yhtä pitkä matka niin Nivalan kuin Haapaveden keskustaankin…), mutta koska Haapavedellä on edes muutama tuttu, niin päädyin sitten menemään sinne. Mutta pitäisi kyllä kokeilla tuo Uikon salikin!

      Tykkää

  3. Näin miehenä en oikein ymmärrä tätä naisten nykytrendiä, miksi pitää sitä persettä ja reittä treenata yli paljon, että näyttää jo todella rumalta ja epänaiselliselta. Reisi ja takamus on jo samaa paksua puuta, eihän siinä housutkaan mahdu enää kunnolla jalkaan kun ottaa heti polven yläpuolelta kiinni.
    Ei se takamuksen tarvi mikään iso olla, sopusuhtaisen kiinteän pyöreä on paljon parempi, kyllä se takamus kasvaa sitte vanhemmalla iällä ihan itsestään.
    Sopusuhtaisuutta kroppaan kiitos ja jätetään ne yli-isot takamukset latinoille ja tummahipiäisille.

    Tykkää

    • Sitä on aina vähän vaikea kommentoida ulkopuolisena (eikä pitäisikään kommentoida), että mikä on ”ylipaljon”. Varmasti moni kohta minussakin on jonkun silmissä ”ylipaljon”, mutta omaan silmääni ihan passeli. Ehkä kuitenkin itse liputtaisin sen tasapainoisen treenin puolesta, että paneudutaan samalla tavalla myös siihen yläkroppaan. Mutta voihan se saliharjoittelu toki olla sellaisen lajin tukena, jossa turha lihasmassa on haitaksi, mutta jaloissa tarvitaan voimaa. Ehkä hivenen kuitenkin epäilen, että 80 % salipirkoista olisi nykyään taitoluistelijoita 😀

      Tykkää

  4. Komppaan Hannaa, joskin on kyse ex-kotikaupungista mutta silti! Ei vaan meikäläisen asuinaikoina ollut tuollaisia saleja, nyyhviil.

    Oletko muuten Äänekoskelta kotoisin? Yritän nyt olla kuulostamatta epäilyttävältä stalkkerilta, mutta ollaan siis suunnilleen samaa ikäluokkaa ja yritän muistella, oltaisiinko oltu koskaan samassa koulussa tms. Mutta voi olla, että meillä on se ratkaiseva 3-4 vuoden ikäero, jolloin olisit ehtinyt häipyä vaikkapa yläasteelta kun itse olen vasta aloittanut 🙂

    Joka tapauksessa, niin siistiä nähdä yhden lempibloggarin ottamia kuvia sympaattisesta Äänekoskesta 😛

    Tykkää

  5. Olisi hauska lukea niistä uutuusherkuista, joita maistelet. 😀 Itse kun ei ehkä huomaa ihmeellisyyttä koko ajan Suomessa asuneena.

    Tykkää

  6. Hauskoja huomioita! Ite en ole koskaan tämän kypsän (15v) elämäni aikana ole käynyt salilla, mutta en siltikään voi ymmärtää vain takaliston treenaamista! Ja vähän sama juttu ovat olleet miehistä nämä chiken legsit…
    Mua kiinnostaa ihan possuna, miten olet kokenut Suomen ja usan kultuuri yms erot? Olisi kiva nähdä postaus niistä asioista/tavoista, joita et voi ymmärtää. Kummankin kansan näkökulmasta. En tiiä, mikä näissä vertailuasioissa kiinnostaa, mutta kiinnostaa ja kovaa!!

    Tykkää

  7. Hihhhih, so true! Mua nauratti nämä havainnot niin paljon 😀

    Vaikka Better Bodiesilla vois olla jotain kivoja vaatteita, nii ei niitä ’kehtaa’ enää ostaa, kun kaikilla on niitä ja se on jo ’juttu’ 😀 helvetin Better Bodies 😀 täytyy teettää paita jossa lukee Badder Bodies, taipuuko se ees noin? 😀

    Tykkää

  8. Paluuviite: Mättöviikot | Onnenpäivä

Asiallista kommentointia, kiitos!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.