Restart

Takana on lienee blogihistorian pisin päivityskatko. Mutta niin on kuulkaa ollut täällä taustajoukoissakin meneillään takuulla suurin blogin olemassaolon aikana läpikäyty myllerrys. Olemme nimittäin saaneet lähes vuoden kestäneen tuuliajon jälkeen elämälle vihdoinkin hivenen varmemman kurssin.

Olen suoranaisesti palanut halusta kertoa teille kaikista niistä kuvioista, joita kulisseissa on ollut vireillä viimekesäisen katastrofin jälkeen, mutta olen sitten kuitenkin malttanut mieleni 100 % varmuuden uupuessa. Ja hyvä niin. Yllättäviä käänteitä on nimittäin mahtunut vuoteen niin paljon, että niistä kaikista kirjoittamalla blogi olisi muistuttanut enemmän laskuhumalassa kirjoitettua sekoilueepposta kuin olemassa olevan naisihmisen kirjoitelmia todellisesta elämästä.

Tiivistettynä kerrottakoon kuitenkin sen verran, että vuoden aikana ehdimme mm. kuvitella jäävämme vanhoille kotikonnuille Orange Countyyn, muuttavamme talven aikana Tukholmaan ja vain muutama viikko sitten pakkasimme vielä tavaroita lähteäksemme Los Angelesiin kolme kuukautta kestäneen viisumiodotuksen jälkeen. Mutta kuten sanottua, nämä aatokset jäivät lopulta vain kuvitteluasteelle.

Se, mihin tässä nyt lopulta ihan oikeasti päädyttiin, olikin sitten jotain aivan muuta ja löi ällikällä niin itsemme kuin kaikki muutkin. Vuoden kestänyt kodittomuutemme nimittäin päättyy heinä-elokuun vaihteessa Ouluun. Kyllä. Suomen Ouluun, Pohjois-Pohjanmaalle. Eipä paljon kauemmaksi voisi Kaliforniasta päätyä, monessakin mielessä.

230616_1Tulevilla kotikonnuilla näytti viikonloppuna tältä.

Käsillä on siis todellinen restart elämälle, sillä kyllähän kuviot Oulussa ovat hivenen erilaiset kuin Kaliforniassa. Vaikka Oulu saakin ihmisiltä usein niskavillat nousemaan pystyyn pohjoisen sijaintinsa ja ainaisen tuulen vuoksi, olen itse uusista kotikonnuistani jopa varovaisen innostunut. On nimittäin ensimmäinen kerta sitten teinivuosien, kun palaan asumaan synnyinseuduilleni Pohjois-Pohjanmaalle ja muutenkin ajatus Suomeen jäämisestä tuntuu heittopussina olon jälkeen enimmäkseen helpottavalta. Ja mistä sitä tietää, vaikka tämä olisi parasta mitä meille voi tapahtua, ennen kuin sitä on kokeillut.

Ihan vielä ei kuitenkaan parane huokaista helpotuksesta, sillä pakan oltua näinkin pitkään levällään kahden mantereen välillä, on oma hommansa hoitaa kaikki käytännön asiat kuntoon. Mutta kunhan saamme katon päämme päälle ja loppukesästä vielä muuttokontinkin Suomeen, pääsemme vihdoin nauttimaan ihan tavallisesta arjesta, Suomessa.

Ihan törkeän siistiä!

 

30 kommenttia artikkeliin ”Restart

  1. Asuin opiskeluaikani Oulussa eikä mitään pahaa sanottavaa. Hesassa tuulee enemmän ja talvella ilkeämmin.
    Onnea uuteen kotiin!

    Tykkää

  2. Onnittelu teille ja varsinkin sinulle! Oon ihan ihmeissäni, miten (ainakin blogin puolella) oot pysyny positiivisena, ja luottanu siihen että tuuli kuljettaa minne on tarkotuskin! Ite olisin varmaan ollu melko paniikissa, heittäny pyyhkeen kehään ja sanonu vaan et fuck this shit, i’m out!

    Tykkää

    • No, kyllä täällä kulisseissa on se usko meinannut useammankin kerran loppua, vaikkei se turhautuminen ole blogissa näkynytkään. Siksi varmaan päivitystahtikin on ollut hitaanlainen, kun on ollut vaikea kirjoittaa elämästä tai ylipäätään mistään, kun ote on tuntunut lipeävän mihin ikinä yrittääkään tarttua.

      Tykkää

  3. Onnea! Ihanaa, että kuviot alkavat selkiintyä! Sun positiivinen asenne on piristävää ja ihailtavaa. Eihän sitä tosiaan koska tiedä, mikä tulee olemaan paras päätös elämässä. 🙂

    Tykkää

    • Kuinka tulevaisuus voisi olla hyvä, jos sille ei edes anna mahdollisuutta? Parempi siis uskoa, että edessäpäin on uusia kivoja juttuja, kuin harmitella loputtomiin sitä mikä on jo takanapäin.

      Tykkää

  4. Onnea! Mä olen kaikkien maailmalla asuttujen vuosien jälkeen tullut siihen tulokseen, että se on loppujen lopuksi ihan sama minne ihminen heittää ankkurin. Sen saa kuitenkin aina ylös.

    Tykkää

  5. Vau, tervetuloa!! Itsekin muutin pari vuotta sitten USA:sta takaisin kotikonnuillemme Ouluun, jonne kovasti kaipasin. Mutta toisaalta täällä kun olen koko elämäni (ulkomailla asumista lukuunottamatta) asunut, opiskellut ja ollut töissä, olen alkanut haaveilla muutosta etelään…mutta ehkä sitten joskus, kun lapset ovat isoja. Oulu tuntuu välillä niiiiin pieneltä, mutta hyviä puolia löytyy kyllä myös: kesäkaupunkina aivan ihana, pyörällä pääsee joka paikkaan 🙂

    Tykkää

    • Suomen sisällä muuttaminen on onneksi kohtuu yksinkertaista puuhaa sen jälkeen, kun on kerran pari muuttanut mantereiden välillä 🙂 Heh… ja mä muuten olen innoissani just Oulun ”pienuudesta” 🙂

      Tykkää

  6. Hienoa, että alkaa kuviot mahdollisesti selkenemään pikkuhiljaa! Tsemppiä edelleen. Koti on loppujen lopuksi siellä, minne sen itselleen tekee. ❤

    Tykkää

  7. Onnea uuteen alkuun! Mä kävin kesäkuun alussa Suomi-lomalla (ulkomaanvuosia 13 ja olen 22) ja täytyy myöntää että sen jälkeen aloin leikittelemään ajatuksella että entä jos. Tiedän että ei ainakaan vielä, mutta kyllä ehkä sitten vähän aikuisempana. Mutta tosiaan se ajatus normaalista arjesta on niin houkutteleva joskus – mulla esim puolet kaikista ulkomaanmstkoista on joko kotiin Suomeen tai kotikotiin vanhempien luo Belgiaan. Oisi ihana matkustaa yhdestä kodista ulkomaille ja taas palata normaaliin arkeen. Ja tavalliset suomalaiset jutut kuten jätti-Prisma ja juhannus saa vielä houkutuksen suuremmaksi. Ei sitä tiedä millaisia seikkailuja Oulussa teitå odottaa!

    Tykkää

    • Me leikiteltiin myös tuolla Suomeen palaamis -ajatuksella pitkään, mutta aina tultiin siihen tulokseen, että ei vielä. Sitten kävi niin kuin kävi ja elämä järjesti meidät takaisin. Ja enpä tiedä, jos oltaisiin USA:han jääty, saatu pysyvämmät oleskeluluvat ja kaikki, niin oltaisiinko me lopulta ikinä saatu aikaiseksi palata… Että ehkä tämä nyt on tavallaan ihan hyväkin näin niin ei mennyt koko elämä vatuloidessa.

      Tykkää

  8. Hei ihan mahtavaa, tervetuloa tänne! 🙂 Oulu on pieni mutta sympaattinen kaupunki. Ja nätti näin kesällä. Pyöräilyreittejä hehkutan minäkin, on Suomen parhaat! Ja jos sali on vielä valitsematta, suosittelen lämpimästi Liikkua, loistava hinta-laatusuhde ja löytyy kolme toimipistettä eri puolilta kaupunkia.

    Saanko tulla moikkaamaan jos joskus sut jossakin bongaan? 😀

    Tykkää

    • Saa tulla moikkaamaan! Paljon kivempi niin, kuin kirjoitella jälkikäteen, että häähää, määpä näin sut mutten sanonut mitään 😀

      Kamalasti olen tutkinut sikäläistä kuntosalitarjontaa ja jos päädymme Kiiminkiin, kuten suunnitelmissa vähän on, niin täytyy koittaa löytää joku kiva paikka sieltä suunnalta. Valikoima varmasti kaventuu melkoisesti 😀

      Tykkää

  9. Paluuviite: Väsynyt, mutta onnellinen | Onnenpäivä

  10. Onnittelut asioiden selkiämisestä! Epävarmuus on tosiaan kuluttavaa, varsinkin jos siihen liittyy epävarmuus siitä mihin pääsee asettumaan, jollain tasolla tiedän tunteen.

    Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.