Kotiseutupaidat

Minua riivaa aina silloin tällöin luovalle ihmiselle kai ihan tyypillinenkin maanisuus, jonka seurauksena syntyy sitten kaikenlaisia hulluja ideoita ja projekteja. Tällaisena ylitsevuotavaisen luovana hetkenä on syntynyt mm. tämä blogi sekä mallistollinen sauvakävelypaitoja.

Värkättyäni aikaisemmin tällä viikolla muutaman sauvakävelypaidan lisää (mitä muutakaan ihminen tekisi lokakuisena iltana?), syntyi idea kotiseutupaidasta. Aluksi tarkoitukseni oli työstää paidat vain Haapavedelle ja Nivalalle, mutta kun toivomuksia alkoi sadella myös naapurikunnista ja sitten vähän pidempääkin, lähti homma täysin lapasesta. Ja mikäpä siinä, kyllähän nyt jokaisella pitäjällä pitäisi oma paita olla.

271016_1271016_2

Erilaisia paitoja on kaupassa tällä hetkellä 12 kappaletta ja suunnittelupöydällä ainakin toinen mokoma. Sen lisäksi, että paidat kertovat yhdessä lauseessa paikasta sen eniten tai vähiten olennaisen asian, paidat myös kertovat kätevästi pienimmänkin kylän sijainnin kartalla.

271016_3

Jos tunnet, että jollekin paikkakunnalle on aivan pakko saada oma kotiseutupaitansa, vinkkaa siitä vaikkapa tämän postauksen kommenteissa ja liitä mukaan jokin hauska fakta tai pitäjän oma motto. Koitan näitä toivomuksia sitten täyttää sitä mukaa kuin aivoni tuottavat käyttökelpoisia sloganeita.

271016_4

Jatkossa kotiseutupaitojen lisääntymistä on helpointa seurata Kotiseutupaitojen Facebook-sivulla tai suoraan nettikaupassa, jonne pääsee myös tuosta sivun yläreunasta navigoimalla.

 

 

122 kommenttia artikkeliin ”Kotiseutupaidat

  • Ostan sinulta naisten Hyvinkää t paidan koko m. Punainen.
   Voin hakea sen sinulta. Olen käymässä Ladera Ranchilla, kotoisin Haapavedeltä. +19492925417

   Tykkää

 1. Vimpeli – pelkkää pesäpalloa (löytyy kenttä, museo ja patsas)
  Vimpeli – pallon pimeä puoli (ks. ed.)

  Tykkää

  • Vimpeli – pesäpallokenttä ja mielisairaala

   Lappajärvi – kivi tippui liitukaudella, sittemmin ollut hiljaisempaa

   Tykkää

 2. —Valkeakoski – Ei täällä enää haise—
  (tehdaskaupunki, tuli tunnetuksi jalkapalloa ja monen julkisuuden henkilön syntymäkaupunkiakin enemmän sellutehtaan hajustaan. Ennen moottoritien rakentamista, valtaosa liikenteestä kulki vanhaa 3.tietä Valkeakosken kautta ja ihmiset kirjaimellisesti tunsivat kohdalla, kun haju tunkeutui aivoihin asti. herätti autossa nukkuvat ja pakotti hereillä olevat painamaan kaasua – vähän niin kuin Äänekoski tai Imatra nykyään. Toisaalta lause avaisi huumorin kautta myös asian kurjaa puolta eli työttömyyttä ja kaupungin hiipuvaa sykettä )

  •Jos tämä ei sytytyä niin vitsailla voi myös Valkeakosken väliinputoaja-asemasta. Sinne kun ei kulje junat ja niin kuin sanottua, moottoritiekin kulkee sen ohi. Hämeen ja Etelä-Suomen välissä, mutta silti vähän sivussa.

  Tykkää

 3. Hei! Luin tänään Länsi-Savosta juttua paidoista, aivan mahtava idea! Jutussa oli esitelty Etelä-savon kuntien paitoja esim. Mikkeli, Mäntyharju ja Puumala. Mietin mitäköhän hauskaa kotikunnastani Hirvensalmesta keksisi? Entä naapurikunnasta Joutsasta tai siis Jousasta?

  Tykkää

 4. Kuhmoinen – Pieni gallialaiskylä
  Tai vaihtoehtoisesti ”Alkolla menee hyvin, muilla ei” tai ”ei mitään keskellä ei mitään”.

  Tykkää

 5. Vehmersalmi, joka liitettiin vuosituhannen alussa Kuopioon ansaitsee mielestäni oman paidan. Onhan kyseessä kunta, jossa aikoinaan oli eniten rantaviivaa (sisämaan kunnista). Osaan kunnasta kuljettiin losseilla, sillä Soisalon saaren pohjoisosat olivat osa Vehmersalmea. Siispä vettä, vettä, vettä… on hyvä kommentti

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.