Suklaamaistajaiset

VAROITUS! Mikäli olet laihdutuskuurilla, karkkilakossa tai harrastat jotain muuta näihin rinnastettavissa olevaa hulluutta, suosittelen siirtymään seuraavaan artikkeliin. Täällä nimittäin maistellaan suklaata.

Löysin lähikaupastamme menneellä viikolla hauskan kokoelman tummaa suklaata maailman eri kolkista. Aion nyt, viinilasillinen seuranani, maistella eri suklaalaatuja ja kertoa havainnoistani inhottavan yksityiskohtaisesti. Pidemmittä puheitta – siirrytäänpä asiaan:

Seurassani maistelemassa:

Mad Housewife, besitos sweet white wine, California

Sandeman, Founders reserve porto, Portugal

Dominikaaninen tasavalta

70 % kaakaota

Ohhoh. Tämä onkin melko tämäkkää tavaraa. Jälkimakukin on melkoisen sähäkkä, jopa kitkerähkö. Ei tämä silti pahaa ole, vaikka kitkerä maku jääkin kummittelemaan suuhun pitkäksi aikaa. Tällä saa suklaanhimon taltutettua helposti muutamalla palasella.

Peru

60 % kaakaota

Iso NAM! Tummaksi suklaaksi todella pehmeää ja kirjaimellisesti suussa sulavaa. Tämän vuoksi saattaisin ylittää laittomasti pari rajaakin päästäkseni Peruun. Aivan kuin jälkimaussa olisi jotain hedelmäistä, ikään kuin pieni yllätys kaiken maiskuttelun päätteeksi.

Ecuador

66 % kaakaota

Pakkauksessa sanottiin, että tästä suklaasta pitäisi löytyä hedelmäinen aromi. Ensimmäinen pala ei sitä kuitenkaan tarjonnut. Otan siis toisen palan, ehkä ensimmäisessä oli valmistusvirhe. Mmm… Ja ei. Ei hedelmäisyyttä. Mutta toisaalta ei sellaista kitkeryyttäkään kuin Dominikaanisen tasavallan suklaassa. Tämä on vähän tällainen väliinputoaja-suklaa. Oikein tumman suklaan napakkuus puuttuu, mutta niin myös miedomman suklaan pehmeys. Ei silti huonoa ole tämäkään, helposti mutustelisin koko tuon pienen levyllisen itsekseni.

Ghana

70 % kaakaota

Tämän suklaan ensivaikutelma on hyvin mausteinen. Itse asiassa maku tuo elävästi mieleeni eräässä karkkikaupassa maistelemani kahvipavut. Vaikka kyseessä onkin varsin vahva tumma suklaa, ei se silti jätä jälkeensä samanlaista kitkerää jälkimakua kuin ystävänsä Dominikaanisesta tasavallasta. Tämän suklaan makuhermoni tulevat muistamaan pitkään.

Venezuela

70 % kaakaota

Mmm… parempaa kuin Marabou. Uskomatonta, että tämä suklaa on kaakaopitoisuudeltaan sama kuin edellinen Ghanalainen suklaa. Maku on lähes samettisen pehmeä eikä yksi palanen ehtinyt vanheta suussani juuri kymmentä sekuntia pidempään, vaikka kuinka yritin itseäni hillitä. Ehdottoman herkullinen, pehmeä makuelämys. Ainoaksi miinukseksi laskettakoon runsas menekki.

Papua-Uusi-Guinea

70 % kaakaota

Erittäin positiivinen yllätys tummien suklaiden joukossa. Vahvan tumman suklaan maun seasta erottuu varsin selkeä hedelmäinen aromi eikä kitkerästä jälkimausta ole tietoakaan. Tekisi mieleni lopettaa maistelu tähän, olenhan löytänyt Sen Oikean. Makumatkaa on kuitenkin jäljellä vielä muutaman suklaan verran.

São Thomé

70 % kaakaota

Onpas suklaalla erikoinen aromi. En oikein saa siitä kiinni enkä tiedä mikä se on.  Aivan kuin jotain savunomaista? Edes toinen pala ei avannut minulle tuota erikoista makua. Mitä se sitten ikinä onkaan, se tekee tästä suklaasta täysin omanlaisensa, suurella persoonalla varustetun makuelämyksen.

Tanzania

73 % kaakaota

Suklaa-maistajaiseni päättyvät tähän kaakaopitoisuudeltaan vahvimpaan suklaaseen. Odotin, että vastassani olisi ollut väkivahva aromi ja suusta huuhtoutumaton kitkerä jälkimaku, mutta arvioni osui pahasti metsään. Päinvastoin. Tämä suklaa todella hurmaa helpolla hedelmäisellä aromillaan, jossa mahdollisesti on mukana ripaus vaniljaa. Kerrassaan herkullista!

Tähän on hyvä päättää suklainen makumatkani. Selvennyksenä vielä sanottakoon, että en todellakaan syljeskellyt maistelun jälkeen suklaita suustani kuten viiniä maistellessa tehdään. Finnejä odotellessa.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.