Älä kerro exästäsi. Älä ainakaan mitään hyvää.

Tänään palataan parisuhteen hoito-oppaan ensimmäisille sivuille ja yhteen niistä kirjoittamattomista, yksinkertaisista säännöistä, joita noudattamalla vältetään turha kipinöiden sinkoilu puolisoiden välillä.

OHJE HELPOMMAN PARISUHTEEN PUOLESTA: ÄLÄ IKINÄ KERRO KUMPPANILLESI MITÄÄN POSITIIVISTA EXÄSTÄSI. (JA MUISTA OHJEISTAA MYÖS VANHEMPIASI)

Kävimme viikonloppuna ystäväni kanssa pitkiä keskusteluja siitä, kuinka häntä risoo, että melko tuore poikaystävän puhuu jatkuvasti ja täysin avoimesti entisestä tyttöystävästään. Tuolle aiheelle ei mikään tilanne ole liian pyhä, vaan entinen kullannuppu pulpahtaa mukaan keskusteluihin tämän tästä, niin kahden kesken kuin ystävien seurassakin. Ei näin. Kukaan ei ole tainnut kertoa poikaystävälle, ettei vanhoista tyttöystävistä kannata liian paljon nykyiselle kertoa. Ei ainakaan sitä, kuinka uskomattoman nopeasti ex-tyttöystävä oli palannut entisiin tiukkoihin mittoihin, vain kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen. Eikä varsinkaan silloin, kun nykyinen tyttöystävä yrittää itse kamppailla painonnousua vastaan.

Asia nyt vain on niin, ettei nykyisten tarvitse tietää liikaa yksityiskohtia entisistä. Ei sillä, etteikö nykyisiä asia kiinnostaisi. Varmasti kiinnostaa, ainakin salaa, mutta heidän itsensä vuoksi on parempi olla saamatta liikaa informaatiota existä. Vai kuvitteleeko joku oikeasti, että nykyinen on vilpittömän onnellinen puolisonsa puolesta, kun tämä kertoo jakaneensa elämänsä hyväpalkkaisen, täydelliset rinnat omaavan tai viehättävillä seksuaalisilla taipumuksilla varustetun exän kanssa?

Varsinkin suhteen alussa liikutaan vaarallisilla vesillä, kun menneisyyden verhoa raotetaan liian ahnaasti. Nykyisen silmissä muodostuu helposti vertailutilanne, jossa puoliso vertailee nykyistä entiseensä, vaikkei tästä välttämättä olisikaan kyse. Mutta eipä hätää. Ajan kuluessa ja yhteisten kilometrien kertyessä aihe tasaantuu, eikä ilmoille lipsahtanut ylimääräinen informaatio enää aiheuta savun tupruamista korvista.

Samalla tavalla ohjeistaisin myös appi- ja anoppikokelaita. Jälkeläisensä uuden tyttö- tai poikaystävän vieraillessa ei välttämättä kannata ottaa puheeksi entistä kumppania tai sitä, kuinka kaikki asiat olivat silloin entisen aikaan niin paljon paremmin. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, ettei juuri mikään jäädytä miniän ja appivanhempien välejä perusteellisemmin.

Negatiiviset kommentit existä ovatkin sitten helpommin sulatettavia, jopa suotavia. Pönkittäväthän ne kummasti nykyisen kumppanin itsetuntoa ja luovat varmuutta suhteen jatkumisesta; olenhan minä niin paljon hänelle sopivampi. Ihan teknisesti ajateltunakin on parempi ottaa esille niitä asioita, jotka johtivat edellisen suhteen kariutumiseen. Tällä tavalla voidaan helpommin estää vastaavien ongelmien syntyä uudessa suhteessa.

Eli vielä kerran:

mikäli sinulla ei ole exästäsi mitään pahaa sanottavaa, älä sano mitään!

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.