Tärkeintä ei ole juhlat vaan hyvä kakku

Meillä syötiin viime viikonloppuna viisikerroksista kolmenkympin kriisi -täytekakkua. Jostain syystä täytekakku onkin juuri se, jonka eteen näen järjestämissämme bileissä aina eniten vaivaa. Toki kaikkea muutakin tulee leivottua, niin suolaista kuin makeaa, mutta kakku on itselleni aina se kaikkein tärkein osa tarjoilua. Yleensä aloitan kakun suunnittelun jopa viikkoja ennen H-hetkeä, sillä tarvittavien ainesten haalimiseen voi mennä yllättävänkin pitkä aika. Fondantit hankin lähes poikkeuksetta nettikaupoista ja toisinaan aineksia on joutunut tilaamaan aina Suomesta saakka.

Kakkuleipuri on tyytyväinen silloin, kun kakun sisus on herkullisen makuinen ja ulkoasu sellainen, joka saa yrmyimmänkin vieraan suupielet kääntymään ylöspäin. Minähän en tunnetusti ole kummoinen ruoanlaittaja, mutta leipomisesta tykkään. Tässä siis muutama tekele viime ajoilta!

Viime vuonna tein kesäloman kunniaksi kesäkakun.

Kakku kätki sisäänsä banaani- ja mangotäytteen.

 

Maailmanloppukakku. Muistattehan, että viime vuoden toukokuussa piti tulla maailmanloppu? Samaiselle päivälle osui myös syntymäpäiväni, joten tein ihan perkeleellisen hienon kakun. Kakun sisässä oli sekä lakritsi- että sitruunatäytettä.

 

Mies toivoi viime vuonna syntymäpäiväkakuksi mansikkakakkua. Samaan aikaan hän myös tilasi kesäautoonsa uudet renkaat ja siitä se ajatus sitten lähti. Ja oli siellä niitä mansikoitakin, sekä päällä että sisällä.

 

Pahoittelen kuvan huonoa laatua, mutta kännykkä, jolla kuva on otettu, oli lähes yhtä retro kuin kakkukin. Tämän retrohenkisen kakun sisästä löytyi kolmea erilaista suklaata. Ei mikään kalorit alkaen malli!

 

Ja lopuksi vielä viime viikonlopun kriisikakku, jolla juhlistimme 30-vuotissynttäreitäni, miehen 40-vuotissynttäreitä ja seitsemänvuotista yhteistä taivaltamme. Kakku saattoi aiheuttaa kriisin myös jenkkituttavillemme, sillä sen sisältä löytyi mm. mustaa lakutäytettä.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.