Migreenipäivä

Koko viikon kestänyt hullunmylly ja kiire päättyi lopulta tänään kuin seinään. Kun treeneistäkin oli välipäivä, oli tarkoitus tehdä pakollisten töiden lisäksi viikkosiivous, bloggaamista ja ne viimeiset joululahjaostokset, mutta kroppa päätti loputa toisin ja päädyin makaamaan puolikuolleena sohvalle.

Kärsin tänään migreenikohtauksesta ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Olimme lounaalla meksikolaisessa ravintolassa, kun vatsassani pyörähti pahaenteisesti ja tuli tukala olo. Epäilin heti, että ruoassa oli jotain vikana. Varttia myöhemmin päästyäni ruokakauppaan, alkoi päätäni kiristämään ja näkö sumentua. Tässä vaiheessa ymmärsin, että koko viikon vaimeina aaltoina tullut ja mennyt päänsärky tulisi yltymään migreeniksi ennen kuin pääsisin kassan läpi ja autolle. Kun sitten lopulta pääsin kotiin, haparoin lääkekaapille ottamaan migreenilääkettä, joskin auttamattomasti myöhässä, ja menin sohvalle odottelemaan kohtauksen täyttä raivoa. Ja sieltä se tuli, massiivisten vatsaoireiden saattelemana.

Migreenissäni on sekä hyvät että huonot puolensa. Hyvä puoli on se, että kohtaus on yleensä ohi alle 12 tunnissa, jopa ilman lääkkeitä. Olen myös onnekas, sillä kohtausten välillä voi kulua aikaa useita vuosia. Huono puoli taas on se, että migreenikohtaukseni ovat ilmaantuessaan hyvin voimakkaita. Yleensä kohtauksen aluksi pelkään kuolevani ja kahden tunnin kuluttua pelkään, että en kuolekkaan. Onneksi miehen selkäleikkauksesta jäi yli keskivertoa voimakkaampia kipulääkkeitä, joilla tainnutin itseni useammaksi tunniksi enkä ehtinyt kärsiä pahimmista oireista juuri varttia pidempään. Joten anteeksi vain kirjoitusvirheet, olen takuuvarmasti lääkkeiden vaikutuksen alaisena tätä kirjoittaessani.

Huomenna otetaankin sitten rauhassa ja koitetaan paikata migreenin tekemiä tuhoja ruokavaliossa ja energiavarannoissa. Vatsa huutaa tyhjyyttään eikä mikään pysy sisällä vieläkään, joten kovin kummallisia treenejä on turha odottaa huomiselta, tuskin koko alkuviikolta. Onneksi seuraavaan tankkauspäivään on enää viikko aikaa. Jee, jouluähky!

 

Onkos täällä muuten muita migreeniongelmaisia?

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.