Myönnetään, että olen aika ärsyttävä

Koska viime viikolla tulin mollanneeksi besserwisserit alimpaan maanrakoon, on kai reilua tulla itsekin kaapista ulos ja lyödä tiskiin ne luonteenpiirteet, jotka tekevät minusta ärsyttävän. Aihe on helppo, sillä ei vaadi suurtakaan itsetutkiskelua keksiä niitä luonteenpiirteitä, jotka rassaavat niin itseäni, kuin talouden kaksilahkeistakin.

Olen nalkuttava akka, ainakin jos on kyse kodin siisteydestä. Olen äärimmäisen pakkomielteinen yleisen järjestyksen ja keittiön siisteyden suhteen ja olen valitettavan huono peittelemään turhautumistani, mikäli löydän keittiönpöydältä murusia tai vaatteita lattialta. Turhanpäiväinen nalkutus ärsyttää itseänikin, mutta onneksi tätä puolta ei juuri muut kuin poloinen puolisoni joudu kohtaamaan.

Olen nälkäisenä hirviö, mikäli annetaan vähänkään aihetta. Yksikin pieni vastoinkäyminen, poikittainen sana tai vaikkapa ne leivänmurut keittiönpöydällä, saavat pinnani katkeamaan ja käämit palamaan. Nykyisin onneksi tunnistan nousevan verenpaineen kohinan päässäni ja ehdin syödä jotain pientä ennen kuin helvetti on irti. Siihen on siis syynsä miksi syön koko ajan.

Olen epäkypsä kakara, kun pitäisi ottaa vastaan kritiikkiä. Tuntemattomien ihmisten kritiikki ei juuri hetkauta, mutta auta armias jos joku läheinen yrittää minua ojentaa. Loukkaannun, intän vastaan ja olen varma, että toinen haluaa vain olla ilkeä. Aikani taisteltuani kyllä yleensä myönnän, että taisihan se tosiaan persauksilleen mennä. Työhön liittyen osaan jo ottaa kritiikkiä vastaan kypsemmin, vaikka se aina kirpaiseekin, kun kuvittelen tehneeni tajunnan räjäyttävää grafiikkaa ja se teilataankin tarkoitukseen sopimattomaksi. Kiitos etätoimiston, ei pettymyksen nieleskelyäni tarvitse kenenkään katsella.

Minulla on norsun muisti, enkä häpeä käyttää sitä jos sille päälle satun. Saatan hyvinkin kaivaa jonkin viiden vuoden takaisen lauseen muistini sopukoista ja vedota siihen röyhkeästi. Ärsyttävän piirteen tästä tekee se, että ällistyttävän sanatarkka muistini liittyy yleensä negatiivisiin asioihin ja saatan palata niihin märehtimään vielä vuosia myöhemmin.

 

****

Mikä sinusta tekee ärsyttävän? Äläkä yhtään yritä esittää viatonta, sillä jokaisessa on jotain ärsyttävää. Jos et usko, niin kysy vaikka kavereilta tai puolisolta.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.