Ikuisuusprojekti haltuun, osa 3

…jatkoa ikuisuusprojektin ensimmäiseen ja toiseen osaan.

***

Tässä se nyt on. Ilmeen raikastuksen läpikäynyt, vanhan 70-luvun amerikkalaisen omakotitalon vieraskylpyhuone. Inspiraatio lähes alkuperäisessä kuosissaan olevan kylpyhuoneen pintaremontille antoi odottaa itseään noin 2,5 vuotta. Pahoittelin aina vieraillemme kylpyhuoneen rähjääntynytta kaappia ja rauhoittelin, ettei heiltä suinkaan ole hajoamassa maksa, vaan virtsanväriset seinät ne vaan ovat, jotka saavat peiliin katsojan näyttämään keltaiselta. Nyt ei pahoitteluja tai selittelyjä enää tarvita. Vikaa löytyy korkeintaan remontoijan tyylitajusta.

Vessankaapin muodonmuutos käytiinkin läpi jo ikuisuusprojektin toisessa osassa. Tänään esittelen kylpyhuoneesta vielä loputkin, kun maalaukset ovat vihdoin kuivuneet, lattia viimeistelty, matot uusittu, suihkuverho vaihdettu, kaappi täytetty roinalla ja uusi, pakkauksen mukaan eurooppalainen vessapaperiteline on vihdoin saatu kiinnitettyä (avusta kiitos miehelle).

Ennen… ja jälkeen.

 

Tykkäsin kaapinoviin suditusta vihreästä väristä niin paljon, että päätin sipaista sitä myös kylpyhuoneen takaseinään. Vähän kyllä jännitin, kun vanhat keltaiset seinät tekivät peiliin katsojan keltaiseksi, että uusi värivalintani tekisi katsojasta pienen vihreän miehen, mutta maltillisesti käytettynä vihreä väri ei aiheuttanut peilikuvassa kummia vääristymiä. Kaiken kaikkiaan kylpyhuoneen uusi väritys on paljon entistä raikkaampi, muttei kuitenkaan tylsän valkoinen.

Ennen ja jälkeen sekä siivouksen että maalauksen.

 

Nainen sama, maali eri.

 

Arvelin jo projektiin ryhtyessäni, että lattian raikastaminen saumalaastimaalin avulla tulisi tekemään kylpyhuoneen yleisilmeeseen suuren vaikutuksen. Tuo muutos oli kuitenkin vielä radikaalimpi, kuin osasin edes toivoa. Siinä, kun lattia näytti aina likaiselta vaikka se todellisuudessa olisi juuri pesty, näyttää kylpyhuone nyt oikeasti puhtaalta. Maalin valmistaja vakuuttaa, että saumamaali kestää hyvin märillä jaloilla tepastelun sekä pesun, ja kaiken lisäksi hylkii likaa. Tähän en kuitenkaan vielä osaa sanoa juuta taikka jaata. Asia selvinnee sitten aikanaan lattianpesun jälkeen.

Lattia ennen ja jälkeen saumojen käsittelyn (ja seinien maalauksen).

 

Nyt sitten vaan odotellaan seuraavia vieraita. Siihen saakka aion omia uuden hienon vessan itselleni, meikeilleni ja hiustenlaitto-jutuilleni. Kiitos vielä Cougarwomanille, joka meitä muita bloggaajia patisti hoitamaan ikuisuusprojektinsa pois päiväjärjestyksestä! Voin kertoa, että nyt kun pääsin vauhtiin, ei loppua näy. Tämä varsin onnistunut ja hyvin sujunut projekti nimittäin poiki kokonaisuudessaan neljä muuta projektia, joista ensimmäisestä lisää seuraavalla kerralla!

Paikallisille tiedoksi, että käytin laattalattian saumojen elvytyksessä Home Depot -ketjun liikkeistä löytyvää Polyblend grout renew -saumalaastimaalia. Hintaa maalilla on n. 11 taalaa ja se on varsin riittoisaa tököttiä, joskin vaatii pari kerrosta tumman värin peittämiseksi.

Yksi kommentti artikkeliin ”Ikuisuusprojekti haltuun, osa 3

  1. Paluuviite: Periaatteestakin ärsyttää, eli nurinaa vuokralla asumisesta | Onnenpäivä

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.