Uusi Onnenpäivä

Ihan ensimmäiseksi, tervetuloa Onnenpäivän uuteen kotiin! Toivottavasti ulkoasu miellyttää silmää ja kaikki toimii lukijan perspektiivistä mahdollisimman kivuttomasti. Viilattavaa löytyy vielä aivan varmasti, joten pyydän kärsivällisyyttä.

Koko blogin siirtäminen sisältöineen uudelle alustalle on ollut melkoinen jumppa. Copy-paste -näppäinyhdistelmä on tullut niin tutuksi, että viime yönä se tuli jo uniinkin. Mutta niin vaan sain urakan päätökseen ja voin ylpeästi ilmoittaa, että Onnenpäivä on nyt siirtynyt omilleen, vähän kuin avokonttorista omaan työhuoneeseen, jossa on enemmän tilaa ja vapautta temmeltää, mutta toisaalta myös enemmän vastuuta.

Skumppaa sille!

Otetaas sille!

Päätös Lilystä lähtemiseen ei ollut helppo, lähimainkaan. Lily tarjosi Onnenpäivälle parhaan mahdollisen ensikodin ja hyvät puitteet harjoitella blogin pitämistä, saada lukijoita, rohkaistua kirjoittamaan vaikeistakin asioista, saada toisinaan vähän siipeensäkin ja lopulta kasvaa ihan itsenäiseksi blogiksi. Samaan aikaan, kun Onnenpäivä kasvoi, kasvoi myös Lilyn suosio ja sisältö. Siksi koin, että Onnenpäivä hukkui vähitellen avokonttorin melskeeseen ja oman äänensä kuuluviin saaminen olisi vaatinut huutamista, joka taas ei tunnu minusta oikealta. Tämän lisäksi Lilyn käyttäminen täältä ison meren takaa on ollut tuskastuttavan hidasta viimeisen vuoden ajan ja käytettävyys, myös teidän lukijoiden kannalta, oli yksi syy muuttoon.

Miksi uusi Onnenpäivä sitten on parempi? Blogi toimii nyt nopeammin, ilman turhia mainosbannereita. Tämän lisäksi juttujen kategoriointi on entistä selkeämpi ja näin ollen vanhojen juttujen selaaminen on entistä helpompaa. Itse taas koen, että uuden kodin myötä palo bloggaamiseen on roihahtanut aivan uusiin lukemiin ja tämä toivottavasti jatkossa välittyy myös teille lukijoille.

Mutta ei niin paljon hyvää, etteikö jotain huonoakin. Lilyssä blogeja seuraavat joutuvat nyt etsimään uuden tavan seurata Onnenpäivää. Tämä onnistuu esimerkiksi Blogilistan, Bloglovinin tai Facebookin avulla. Fakta on myös se, että huippusuosittujen naapureiden uupuessa Onnenpäivään on vaikeampi eksyä vahingossa. Toisaalta, se myös tarkoittaa, että meitä on täällä enemmän tositarkoituksella.

Mutta huh. Jännittää niin, että sormet hikoaa. Mitäs te tuumitte uusista tiluksista? Myös kehitysehdotuksia otetaan vastaan!

42 kommenttia artikkeliin ”Uusi Onnenpäivä

 1. Jäi vielä sanomatta se kaikkein pisin miinus tässä muutossa: kommentit eivät siirtyneet tekstien mukana ja aika monen jutun kohdalla se varsinainen sisältö on kirkastunut vasta kommenteissa :(( Eli, alkakaahan tehdä uusia 😀

  Tykkää

 2. Onnea uuteen blogikotiin, hyvältä näyttää! Monet lukemani blogit ovat siirtyneet viime aikoina omilleen ja se tuntuu jotenkin paluulta blogien alkuaikoihin, hyvällä tavalla siis 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Onnea uuteen kotiin! Ja pitkiä hermoja ja myötätuulta WordPressin kanssa, mä taas päädyin juuri muuttamaan blogin pohjan takaisin Bloggeriin WP:n kankeuden takia. Mutta ehkä mä en vain ikinä jaksanut kunnolla totutella siihen.
  Joka tapauksessa, linkkilista päivitetty ja jäädään odottelemaan lisää kuulumisia rapakon takaa 🙂

  Liked by 1 henkilö

  • O’ou. No, toivottavasti mä selviän… Olen kyllä jo nyt huomannut muutaman ärsyttävän seikan, mutta ehkä pystyn elämään niiden kanssa… Ihan heti en jaksa alkaa jumppaamaan tätä uudelle alustalle 😀 Mutta toisaalta, täältä saa sentään kopioitua jutut paikasta toiseen automaattisesti.

   Tykkää

 4. Onnea uuteen kotiin, lukija seuraa perässä. 🙂

  Valitettavasti minullakin on usein Lilyn kanssa suuria latausongelmia koneella, missään muilla sivuilla tätä ei tapahdu. Monesti saattaa aueta tekstit, mutta kuvat eivät näy, tosin ne takana olevat jättimäiset bannerit sitten aukeaa, kun tarpeeksi kauan odottaa. Turhauttaa, jos yrittää vaikka lukea kosmetiikkablogia, jossa kuvat ovat tärkeitä. En muuten ole ollenkaan ainoa, joka valittaa tuota Lilyn hitautta. Se on minusta erittäin harmi, koska sieltä löytyy niin monta loistavaa blogia.

  Liked by 1 henkilö

 5. Tarvii ilmeisesti opetella toi bloglovin ja muut mukavat, kun lemppariblogit muuttavat omilleen! Mukana menossa on kuitenkin pysyttävä! 🙂

  Eipä silti, ymmärrän valinnan…jos Lilyssä ei saa ääntä kuuluviin suosittu bloggaajakaan, niin tälläisella minnameikäläisellä ei oo mitään mahdollisuuksiakaan. Tyhjille pöydille huutelen, mutta taidot tai aika opetteluun ei tälläiseen itsellä riitä, niin parempi jatkaa kai nykyisellään.

  Onnea uuteen kotiin!

  Liked by 1 henkilö

  • Mitäpä sitä turhaan muuttamaan sieltä pois jos on ihan tyytyväinen oloonsa. En minäkään erityisen tyytymätön ollut, en minä sillä lähtenyt, mutta olen vaan luonteeltani sellainen, että pitää välillä vähän ”sekoittaa pakkaa”, että pysyy mielenkiinto tekemiseen yllä 🙂

   Tykkää

 6. Onnea uuteen blogikotiin! ❤ Diggaan valtaisasti tuosta headerista, mutta se isommilla näytöillä skaalautuu vähän ärsyttävästi ylöspäin ja blurrautuu pikkasen. En tosin tiedä ketään muuta, joka käyttää tämän kokoisilla näytöillä (24") tai isommilla selainta täysikokoisena.. 😀

  Liked by 1 henkilö

  • No tiedätkö, mä käytän tätä kanssa välillä jättinäytöllä ja olen huomannut saman. Mutta tuohon skaalautumiseen en voi/osaa vaikuttaa, joten saa nyt sitten olla tällä erää. *keles.

   Tykkää

 7. Kiitos uudesta, ihanasta blogi-sivusta,olet siis kasvanut aikuiseksi,itsenaistynyt ja onnittelut siita!!
  Ma laitoin sut heti suosikkeihin ihan kuten sen edellisenkin Lily-blogin. Musta taa on hieno ja ihanaa kun ei ole mainoksia.Ma toivon etta sulle tulee sponsoreita jotka lahettaa sulle esim. autoja kokeiltavaksi ja fitness vaatteita kokeiltavaksi ja lentolippuja ympari maailmaa etta voit kirjoittaa niista matkoista. Eiko olisi ihanaa! Kiva kun olet nyt taalla!

  Liked by 1 henkilö

  • Eijeijeijei, en minä halua kasvaa aikuiseksi! 😀 Mutta itsenäistyminen on kyllä ihan kivaa 😉 Tosi ihana nähdä sut täälläkin. Olet varmaan aktiivisin lukija ikinä!

   Hitsiläinen, mahtaisikohan ne sponsorit nyt löytää mut vähän paremmin. Muistan edelleenkin, kuinka munankaipuussani (pääsiäismunien…!) laitoin joskus sähköpostia suomalaiselle munavalmistajalle (pääsiäismuna…!), että haluaiskohan ne ehkä auttaa ja laittaa mulle vähän munaa (pääsiäismunaa…!) tulemaan. Vastasivat vaan nihkeästi, että heille tulee niin paljon munapyyntöjä (pääsiäismunien…!), etteivät voi millään lähteä kaikille munanhimoisille (pääsiäismunan…!) munaa (pääsiäismunaa…!) lähettämään. Että höh. Noista kylmistä pakeista ei ole kuin suunta ylöspäin…

   Tykkää

 8. Oiiiii! Hurjasti onnea uuteen, hienoon, blogikotiin Anne! tämä toi elävästi mieleen oman blogimuuton pari vuotta sitten, omilleen lähteminen oli jännää ❤ jatkan tietty seuraamista, ei väliä missä Onnenpäivä sijaitsee!

  Tykkää

 9. Hyvän näköistä, onnea uuteen osoitteeseen 🙂
  Toive: jos pohjaan saa jonkin ”tykkäys”-napin tai sydämen (kuten Lilyssä), niin se olisi kiva 🙂 Jaksan kommentoida harvoin, mutta on kivaa lähettää tsemppejä/kannustuksia/sympatioita/nauruja bloggaajalle tykkäämisen muodossa 🙂

  Tykkää

 10. Onnea vaan! Täytyi heti laittaa uusi osoite lukulistalle. Kieltämättä Lilyn mainokset toisinaan häiritsivät, tämä on selkeämpi. Itsekin olen mukana vielä Indiedaysissä, mutta saatan lähteä juuri jättimainosten takia sieltä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  Tykkää

 11. Kivalta nayttaa tama uusi blogin koti ja toivottavasti WP toimii hyvin. Semmoinen ehdotus, etta jos on mahdollista niin olisi kiva saada (myos) jutun loppuun linkki kommentteihin, ettei tarvitse skrollata takaisin ylos 🙂

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.