Kirpputorilla

Hassua kyllä, vaikka ahdistunkin kotona kaikesta ylimääräisestä ja turhasta tavarasta, tykkään silti samoilla kirpputoreilla ja hypistellä muille ihmisille tarpeettomaksi käynyttä materiaa. Vaikkei meillä tällä hetkellä ole edes omaa kotia, saati että olisi minkäänlaista tarvetta ostaa yhtikäs mitään matkalaukkujen painoksi, tulin silti käyneeksi äitini kanssa Hirvaskankaan kirpputorilla.

020316_1

Hirvaskankaan kirpputori on melko kookas, muutamastakin erillisestä tilasta koostuva kokonaisuus. Tavaraa on paljon, niin huonekaluja, vaatteita, pientä kodintavaraa kuin käsityötarvikkeitakin joka lähtöön. Harmikseni kirpputori ei kuitenkaan tarjonnut tällä kertaa kovinkaan paljon varsinaista laatutavaraa, vaan enimmäkseen erilaista silppua ja sälää (ja jopa vanhoja alusvaatteita…). En nimittäin itse kuulu siihen kävijäkuntaan, joka ostaa mitä vaan kunhan halvalla saa, vaan olen melko valikoiva omissa ostoksissani. Mielenkiinnon kohteeni rajoittuvatkin oikeastaan vain muutamaan tuoteryhmään:

• Muumimukit. Elän toivossa, että joku hintatiedoton dumppaisi kirpputoripyödälleen pilkkahintaan jonkin takavuosien aarteen. Tähän mennessä suurempaa tuuria on käynyt vain kerran, kun ostin virheettömän delfiinisukelluksen kympillä.

• Arabian vanhat kannut. Kannuja keräilevä äitipuoleni on tartuttanut kiinnostuksensa myös minulle, joten pidän silmäni aina auki kauniiden maitokannujen varalta.

• Käyttöastiat. Näissäkin suosin jo tuotannosta poistuneita, vanhempia ruoanlaittoon sopivia kippoja, kuppeja ja kulhoja. Näissäkin huomioni kiinnittyy aina Arabian vanhempaan tuotantoon.

• Kirjat. Vaikka normiarjessa en paljon ehdi lukemaan, luen sitten senkin edestä matkoilla ollessani. Kirjat kun ovat sellaisia, etteivät ne yhdestä tai kahdestakaan lukukerrasta kulu, ja harva niitä sen useammin jaksaa lukeakaan, niin eipä niitä kannata uutena ostaa.

• Sekalaiset, kauniit esineet. Olen viime aikoina inspiroitunut kauniista, sisustuksellisista tavaroista. Etenkin vanhemmat lasiesineet ovat alkaneet kiinnostamaan minua aivan erityisesti. Ja joo, innostuin myös vähän tästä kuvassa olevasta polkuharmoonista, mutta järkiini tultuani päätin sitten kuitenkin jättää sen rauhaan.

020316_2

Tällä kertaa saaliini jäi melko laihaksi, mutta tarttuipa mukaani kuitenkin sisustuskirja tulevaisuuden projekteja silmällä pitäen. Liekö siis pientä toiveajattelua ilmassa?

020316_3

Yleisesti ottaen pidän enemmän kirpputoreista, joissa myyjät ovat paikan päällä. Tällä tavalla hinnasta pystyy tarpeen tullen neuvottelemaan, vaikken erityisen kova tinkaaja olekaan. Kyseisestä syystä jäi tälläkin kertaa hyllyyn hitusen yläkanttiin hinnoiteltu Marimekon salaattikulho, joka olisi takuulla lähtenyt matkaani hieman huokeampaan hintaan.

 

Viihdyttekö te muut kirpputorilla? Minkälaiset tavarat teitä kiinnostavat eniten? Saa myös vinkata hyvistä kirpputoreista Äänekosken, tai vaihtoehtoisesti Nivalan lähimaastossa!

 

 

9 kommenttia artikkeliin ”Kirpputorilla

 1. Luuhaamme kirpputoreilla etenkin Ruotsissa käydessämme. Meillä on perinteisesti tyhjä matkalaukku mukana kirjalöytöjen varalta. Ruotsinkielinen lastenkirjavalikoimamme on aikamoinen. Länsinaapurista löytyy myös edullisia vaaatelöytöjä 7-vuotiaalle tyttärelleni. Paria vuotta vanhemmalle pojalleni ei löydy mitään, eikä ihmekään. Ei hänen omistakaan vaatteista ole enää toiselle mitään jäljellä kovan käytön jälkeen.

  Itselleni tarttui viimeisimmältä reissulta Emmauksesta mukaan Gantin miltei käyttämätön kietaisumekko ja Didrikssonin käyttämätön takki. Molemmat pilkkahintaan. Helsingissä suosikkejani ovat Fidan kirppikset.

  Tykkää

  • Mä en jaksa keskittyä vaatteiden tonkimiseen kirpparilta. Ehkä siksi, etten oikeastaan tarvitse mitään ja siihen nähden rekkien läpikäyminen tuntuu laiskalle liian työläältä 😀 Eilen olin kyllä hyvin lähellä ostaa kierrätyskeskuksesta kotimaiset nahkasaappaat. Onneksi tulin kuitenkin kokeilleeksi mahtuvatko ne pohkeen kohtaa kiinni ja joo, ei toivoakaan.

   Tykkää

 2. Ma kayn taalla USAssa kirppareilla aika usein.Mun suosikki on kuitenkin viikonloppuisin olevat Yard Salet. Jengi laittaa talon pihalle myyntiin kaikkea mita ei tarvita,siella voi olla auto, vaatteita,huonekaluja, astioita ja vaikka mita.Mua nauratti sun polkuharmooni kun ma kerran melkein ratkesin Baby Grand Pianoon myos. Se tuntui vaan silta etta oli pakko saada mukaan.Onneksi kaveri pelasti melko varmalta pettymykselta. Ma ostan useimmiten tauluja, kirjoja ja vanhoja porsliini astioita. Kerran ostin setin aika rumia,tummia aterimia.Putsasin ne ja huomasin etta olivat hopeeta. Aika hyva diili viidella dollarilla, kuuden hengen hopea aterimet,vai mita?Valilla hairahdun esim. tuoliin joka on niin epamukava ettei siina edes kissa suostu istumaan,mutta periaatteessa tykkaan kirppareista ja siita hurmasta jonka kokee kun loytaa jotain. Se Vincent Van Goghin tai Picasson sikahalvalla lahteva taulu on viela loytamatta, mutta en heita toiveita!

  Tykkää

  • Mä en koskaan saanut aikaiseksi mennä oikein kunnon rehelliselle kirpputorille Kaliforniassa ja Long Beachin antiikkimessuilla käyntikin jäi haaveeksi. Yard saleissakaan ei tullut muutamaa kertaa lukuunottamatta käytyä, mutta olin ahkera craigslistin käyttäjä!

   Tykkää

 3. Kirpparit on parhaita! olen parhaillaan astianostolakossa, joten niitä uskallan vilkuilla vaan varovaisesti 😀 mutta vaatteet kiinnostaa pääasiassa ja olen tehnyt muutaman tosi hyvän löydön mm. Marimekkoa ja Nansoa kirpparilta hyvään hintaan 🙂

  Tykkää

 4. Minä näköjään ostan kirppareilta lapsuuttani takaisin: samanlaisia juomalaseja kuin mummolassa oli, ekaluokan aapiskirja…

  Muuten ostan kirpparilta lähinnä kauniita käyttöesineitä, kuten lasisia ja teräksisiä astioita ja keittiövälineitä. Parvekkeen ns. näkösuojaritilän koristelin sekalaisilla kirppareiden tekokukilla, eipä tarvii parvekekukkien kastelemisesta huolehtia.

  Suurinta hupia kirpparilla on seuralaisen kanssa kiertely: ihailu, ihmettely, naureskelu tai menneen muistelu. Joskus on kilpailtu, kuka bongaa rumimman esineen.

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.