Iho-ongelmista + alekoodi kasvonaamiokaupoille

Yhteistyössä: MayBeauty

Joskus valovuosia sitten, teini-ikäisenä ja nuorena aikuisena, sain usein kehuja hyvästä ihostani. En käyttänyt juurikaan meikki- tai peitevoiteita, sillä ihossani ei ollut muutamaa satunnaista finniä lukuunottamatta mitään peitettävää (paitsi silmänaluset, ne ovat aina näyttäneet siltä kuin en nukkuisi ollenkaan). Sitten tuli maaginen kolmaskymmenes syntymäpäivä, ensimmäiset rypyt ja kaikki murrosiässä ilmestymättä jääneet finnit.

301116_1

En usko, että ihon epäpuhtaudet johtuisivat pelkästään iän tuomista hormonimuutoksista, vaan epäilen, että myös kolmenkymmenen ikävuoden tienoilla alkaneella kovemmalla treenaamisella olisi osansa iho-ongelmiin. Oli miten oli, etenkin leuan alueella kukkivat finnit viittaavat usein hormonaalisiin syihin, johtuipa se sitten iästä tai liikunnasta.

Vaikka kohdallani ei varsinaisesta aknesta voikaan puhua, on kasvoillani jatkuvasti joko tulossa tai menossa yksi isompi ja kipeämpi finni sekä joukko pienempiä näppylöitä. Ja auta armias jos satun syömään suklaata! Siitä seuraava puolen turvan kokoinen finnikatastrofi saa katumaan herkuttelua syvästi vielä samana päivänä. Ja arvatkaapa vaan ostinko itselleni suklaakalenterin? Jep, kyllä ostin.

301116_2

Ei siis ihme, että vastasin myöntävästi, kun minulta kysyttiin halukkuutta testata MayBeautyn syväpuhdistavaa kasvonaamiota. Olen kyllä aikaisemminkin yrittänyt torjua finnejä erityisesti akneiholle tarkoitetuilla puhdistusaineilla ja kasvovesillä, mutta pääasiassa ne ovat tuntuneet enemmän kuivattavan kuin puhdistavan ihoa. Toiveikkaana ajattelin, että kasvonaamio suorittaisi puhdistuksen hivenen hellävaraisemmin.

301116_3

Kasvonaamio levitettiin puhtaalle iholle lähetyksen mukana tulleella sudilla. Naamio muistutti koostumukseltaan siirappia ja sen tasaisessa levityksessä vaadittiin hiven kärsivällisyyttä sekä tarkkuutta – naamion sivuvaikutuksiin kun ohjeiden mukaan saattoi kuulua karvojen irtoaminen naamiota poistettaessa. Parempi siis kiertää kaukaa kulmakarvat sekä muut toivotut karvoitukset. Myönnettäköön, että tässä kohtaa kyllä kyseenalaistin kasvonaamion hellävaraisuuden melko voimakkaasti.

Annoin naamion jähmettyä noin puolisen tuntia, jonka jälkeen ryhdyin varovasti irrottamaan sitä kasvoistani. Herkempi hipiäiselle toimenpide olisi saattanut olla varsin epämiellyttävä, mutta itse olen kai sen verran tunteeton, etten kokenut naamion irrottamista erityisen kivuliaana, vaikka tiukassa se oli, sitä ei käy kieltäminen.

301116_5

Saatuani loputkin naamionrippeet irti, huuhdeltuani kasvot ja viimeisteltyäni hoidon vielä epäpuhtauksia torjuvalla kasvovedellä, tuntui iho ennen kaikkea sileältä, johtuipa se sitten naamion mukana lähteneestä karvoituksesta tai kuolleesta ihosolukosta. Ne vähät mustapäät joita otsassani ja nenässäni oli, olivat kadonneet naamion mukana ja iho tuntui muutenkin raikastuneelta. Finnien osalta valmistauduin odottelemaan tuloksia pidempään.

Hieman yllättäen kasvoihini ilmestyi kuitenkin jo samana päivänä pari uutta näppylää, joten finneihin naamio ei minun kohdallani tuonut helpotusta, ei ainakaan kertahoidolla. Harmi sinänsä, sillä muutoin pidin suuresti parin päivän ajan kasvoillani viipyneestä siloisuudesta. Toki on mahdollista, että pidemmällä käyttöjaksolla naamio pitäisi myös finnit poissa, mutta siihen on vaikea ottaa kantaa näin lyhyellä kokeilulla.

301116_6Uusi, heleämpi naamataulu.

Loppuarviona voisinkin sanoa, että uskoisin tuotteen olevan toimiva, mikäli ongelmana ovat pääasiassa mustapäät. Herkkähipiäisille en tuotetta suosittelisi, sillä kuten aikaisemmin sanoin, naamio tarttuu kasvoihin tiukasti.

Mikäli kiinnostuit tuotteesta ja haluaisit sitä kokeilla, käytä alekoodia annemask ja saat 30 % alennuksen MayBeautyn verkkokaupasta.

ps. Onko täällä muita, joilla iho-ongelmat alkoivat vasta aikuisiällä? Tai oletko huomannut, että treenaamisella on jotain tekemistä asian kanssa?

Tuote saatu MayBeautylta.

5 kommenttia artikkeliin ”Iho-ongelmista + alekoodi kasvonaamiokaupoille

 1. Mulla on aina ollut ongelmia ihon kanssa, oli mukana treenaaminen tai ei. Täällä Kaliforniassa asuessa homma meni pahempaan suuntaan ja sain paljon epäpuhtauksia kasvojen sivuun ja leukaan. Käyn kosmetologilla ja häneltä kuulin ensimmäisen kerran, että treenaaminen vaikuttaa huonoon ihoon, samoin kuntosalit itsessään. Treenaaminen helposti siksi, että varsinkin jos on hiuslakkaa, se valuu hien mukana kasvojen sivua pitkin, mikä aiheuttaa epäpuhtauksia poskille ja leukaan. Hiuslakat on kuulemma yleinen syy epäpuhtauksille, jos niitä on kasvojen sivussa ja leuassa?! Kuntosali vain siksi, että siellä on epäpuhdasta, ensin kosket laitteita/lattiaa, sitten helposti kasvojasi. Samaten ne kuntosalien antamat pyyhkeet saatetaan pestä jollain hyvin kovilla pesuaineilla, joten jos niillä pyyhkii hikeä kasvoista, pesuaineet saattaa pahentaa asiaa.

  Tämä on tietty vain kosmetologini näkemys. Mä ostin hänen suosituksesta kamalan kasarihikipannan, jota käytän urheillessa, jotta se ottaisi osan hiuslakasta ja hiestä, mutta ei ole huomattavasti auttanut.

  Tykkää

 2. Ensin kun tähän naamioon blogimaailmassa törmäsin niin ajattelin että nuorten juttu. Mutta sitten päätin kokeilla raskauden tuomiin hormoninäppyihin parisen kuukautta sitten ja olen ollut todella tyytyväinen! Iho on sileä ja pehmeä, näpyt melkein tipotiessään! Aluksi minullakin nostatti finnit parin päivän jälkeen, mutta se kuuluu asiaan, kun ihoa syväpuhdistaa – vanhat kuonat nousevat vain siten pintaan ja iho pääsee puhdistumaan.

  Tykkää

 3. Sulla ei nyt tätä taida olla, mutta itsellä ihotautilääkäri totesi suunympärysihottuman, kun näppyjä alkoi tulla enemmän ja enemmän. Johtuu stressistä, joka taas vaikuttaa hormoneihin. 3kk antibioottikuurin määräsi, joka ”voi auttaa” ja jonka jälkeen ”vaiva voi uusiutua useastikin”, koska syytä ei lääketieteen mukaan ole. Menin sitten ekokosmetologille ja vaihdoin kaikki ekokosmetiikkaan. Sen lisäksi kävin kiinalaisen lääketieteen ammattilaisella akupunktiossa pari kertaa. Ja ei ole sen jälkeen ko. vaivaa näkynyt.

  Itselle tulee nykyään finnejä, jos iho on liian kuiva eli juurikin nyt talvisaikaan, osittain sähkölämmityksen takia.

  Tykkää

 4. Itsestä tuntuu että mitä lähempänä 35 (ensi kesänä) sitä enemmän näppyjä naama täys. Ja kaikki tullut kolmenkymmenen jälkeen. Ennen kasvot oli sileät ja iho todella hyvä, nyt etenkin leuka, posken alaosa ja suun reunat puskee näppyjä ihan mistä syystä tahansa. Ei väliä onko syönyt huonosti, treenannut vai ei, vaihtanut kosmetiikka, kipeitä finnejä ja pikku näppyjä ilnestyy koko ajan 😦

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.