Las Vegasin tyylimokat

Kuten aikaisemmin vihjaisinkin, tarkastelen elämää loppuviikon Las Vegasissa. Tämä keskellä erämaan pimeyttä kuumana hehkuva kaupunki ei koskaan nuku. Bileitä bileiden perään, pelikoneiden taukoamatonta kilkatusta, yökerhoja, tanssityttöjä, kaikkea niin paljon ympäri vuorokauden, että syvällä casinojen uumenissa on helppoa menettää rahojensa lisäksi myös ajantaju. Suomalaiselle Las Vegasista tuleekin ensimmäisenä mieleen jättikokoinen ruotsinlaivasimulaattori. Ja aivan kuten ruotsinlaivakin, on Las Vegaskin suosittu matkakohde erilaisille kaveriporukoille.

Las Vegasiin saapuvat juhlijat ottavat kaupungista kaiken irti ja tuntuvat sokeasti luottavan vanhaan sanontaan ”What happens in Vegas, stays in Vegas”. Ja minä todella toivon, etteivät kaikki Vegasin ilmiöt yltäisi kaupungin rajojen ulkopuolelle. Nimittäin estojensa ja aivojensa lisäksi suuri osa vierailijoista tuntuu jättäneen kotiin myös tyylitajunsa.

Naisten keskuudessa on yksi vallitseva tyylisuunta ylitse muiden – vesirajamittainen sukkamekko. Ei ole väliä oletko menossa katsomaan showta, pelaamaan pokeria, shoppailemaan, illalliselle tai yökerhoon, Vegasissa et voi ylipukeutua. Vesirajamekko yhdistettynä nuoreen, vielä kehittymättömällä itsetunnolla varusteltuun naisenalkuun, on kuitenkin hirvittävä tyylimoka. Mekko, jonka helma loppuu hädin tuskin pakaran alapuolelle, vaatisi kantajaltaan jäänkovan itsetunnon, jotta hän voisi mekkonsa kantaa ylpeästi. Sen sijaan, että mekon kantaja keskittyisi olennaiseen, käyttääkin hän kaiken aikansa nykiäkseen mekon helmaa alaspäin aina kolmen askeleen jälkeen, pöytään istuessaan tai pöydästä noustessaan. Sääntö numero 1: Jos et voi kumartua mekossasi ahteriasi paljastamatta ja vilauttelu häiritsee sinua, osta pidempi mekko.

Yleensä edellä mainittu vesirajamekko on Vegasin yössä yhdistetty erittäin korkeakorkoisiin korkokenkiin. Ja taas mennään metsään. Korkokenkien kanssa pätee nimittäin sama viidakonsääntö kuin mekoissakin – ne eivät ole askeleistaan epävarmoja naisia varten. Mikään ei ole rumempaa, kuin korkokengillä haparoiva kävely polvet koukistettuina ja jalkaterät sisään käännettyinä. Siinä ei paljon kolmen tonnin merkkikengät pelasta. Voi tulla pienoisena yllätyksenä, mutta tässä maassa vain harva nainen osaa kävellä korkokengillä oikein.Sääntö numero 2: Mikäli päädyt ostamaan ne kaupan korkeakorkoisimmat kengät, opettelethan kävelemään niillä ennen kuin lähdet ihmisten ilmoille.

Ja viimeisenä vuorossa miehinen tyylimoka. Niitä syvästi inhoamiani pikkutakkeja on liikkeellä aivan liikaa. Se ei kuitenkaan ole synneistä suurin. Miesten keskuudessa on nimittäin syntynyt merkillinen tyyli yhdistää pikkutakki kravaatilla, farkut ja… tattadadaa – skeittikengät! Kahden promillen jälkeen minä voisin ehkä sietää tuon yhdistelmän, mutta ilman alkoholimyrkytyksen alle jääviä lukemia ei tumman puvun yhdistämistä lenkkareihin voi sulattaa. Hyvänen aika sentään, kaupat ovat pullollaan toinen toistaan tyylikkäämpiä miesten kävelykenkiä ja miehet laittavat jalkaansa lenkkarit puvun housujen kanssa! Sääntö numero 3: Skeittaamaan, lenkille ja yöelämään on olemassa omat kenkänsä. Käytä siis kenkiä siellä mihin ne ovat tarkoitetut.

Onneksi me suomalaiset olemme tuulipukuinemme ihan eri kastia kuin jenkit.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.