Viikon aggressiivit

Olen viime kuukausien aikana kasvanut ihmisenä (yeah right), tai sitten vain lakannut välittämästä, mutta suuret vastoinkäymiset eivät enää mieltäni juurikaan heilauta suuntaan taikka toiseen. Siksi en jaksa niistä juurikaan huudella ja toisaalta, miksi murehtia asioita, joille ei kuitenkaan voi tehdä mitään, tai ainakaan kovin paljoa. ”Murehtikoot ja miettikööt ne, joilla on isompi pää”, kuuluu motto rapakon takaa. Mutta eipä hätää, en minä sentäs yli-ihminen ole! Varsin huolettomasta elämänasenteestani huolimatta, näen edelleen punaista monista pienistä asioista. Niinpä sanumarian eilisestä avautumisesta inspiroituneena, päätin minäkin listata kuluneen viikon ärsytykset. Realismia – olkaa hyvät!

Matto, joka opettelee pian lentämään – ikkunasta

 

1. HOMEKASVUSTO JUOMAREPUSSA

Viikon pohjanoteeraus ja ehdoton inhokki numero yksi, on homehtunut juomareppu. Reppu oli ollut poissa käytöstä puolisen vuotta ja mitä ilmeisemmin olin unohtanut huuhdella ja kuivata sen kunnolla edellisen käyttökerran jälkeen. Pyörälenkille lähtiessäni täytin repun Gatoradella terästetyllä vedellä  ja join onnellisena repun tyhjäksi. Kotona reppua huuhdellessani huomasin, että sekä juomaletku että koko nestesäiliö oli kasvattanut sisäänsä huomattavan määrän vihreää, sammalennäköistä hometta. Herkempi olisi kai tässä vaiheessa oksentanut. Minä mietin, että olikohan siinä homeessa paljon hiilareita.

 

2. HIRVIÖ AUTOTALLISSA

Tiedättehän sen tunteen, kun aurinkolomalla istut hotellin parvekkeella viinilasi kädessäsi, lempeän iltatuulen hyväillessä auringonpolttamaa ihoasi ja kuulet pimeydessä heinäsirkkojen hennon soinnin. Siitä tietää, että on lomalla etelän lämmössä, kaukana stressistä. Kun tuo sama säksätys alkaa kuulua omassa autotallissa valojen sammuttua, tiedät, että sisätiloihin on tunkeutunut hirvittävä öttiäinen. On vaikeaa rentoutua sohvalla telkkaria katsellen, kun kuulet autotallista mulkosilmäisen heinäsirkan taukoamattoman, vertahyytävän elämöinnin.

 

3. MATTO, JOKA OPETTELEE PIAN LENTÄMÄÄN – IKKUNASTA

Löysimme pitkähkön etsiskelyn jälkeen makuuhuoneeseemme ihanan pehmeän villaisen maton, jonka päällä voi venytellä raskaan treenin jälkeen. Ja katinkontit. Mattoa ei tarvitse kuin katsoa, ja siitä pöllähtää valtaisa määrä pölyä ja karvaa ympäriinsä. Eipä siis paljoa houkuta ajatus maton päällä pyöriskelystä, kun mattovillaa on muutenkin joka vaatekappaleessa, autossa ja eväsleipien välissä. Kuka helvetti tuollaisia mattoja edes valmistaa? Ja minkälainen idiootti sellaisen ostaa?

 

4. AJOKIELLOSSA OLEVA MOOTTORIPYÖRÄ

Tyhmä amerikkalainen vakuutusyhtiö keksi, että pitääkseen moottoripyörävakuutuksen voimassa, pitäisi olla voimassaoleva moottoripyöräkortti. Nyt oikeasti! Suomalaisen moottoripyöräkortin hankkimiseen vaaditaan tuntikausia kuolettavan tylsää istumista teoriatunneilla, loputtomalta tuntuvaa keilojen väistelyä harjoittelukentällä ja vielä vähän lisää ajotunteja liikenteen seassa, opettaja haukkana selustaa vartioiden. Mutta se ei jenkille riitä. Pitää tehdä omat testit ja kokeet. No, onneksi voi aina ajaa autolla, kunnes saa paikalliset korttiasiat kuntoon.

 

5. AJOKIELLOSSA OLEVA AUTO

Paitsi ettei voi enää ajaa autollakaan, sillä sekin meni katsastuskonttorin paperisähläyksen vuoksi eilen ajokieltoon. AAARGHH….!

 

6. TYHMÄ VIISAUDENHAMMAS

Vaikkei järki yleensä paljon päätäni pakota, niin tällä viikolla on pakottanut, ainakin leukaperissä. Mikäpä siellä muukaan muistuttelee olemassaolostaan, kuin kauan kadoksissa ollut viisaudenhammas, joka nyt pyrkii pintaan muita hampaita tieltään työntäen. Vaikuttaisi siis kovasti siltä, että dieettini saa tehostepotkun viisaudenhampaan poistamisen ja nestemäiseksi muuttuvan ravinnonsaannin muodossa.

 

7. MÄTKYJEN ERÄPÄIVÄ, OSA 2

Tarviiko tämä selityksiä? On mukavaa, että edes yksi asia muistuttaa koti-Suomesta.

 

Noin. Ei se elämä Kaliforniassakaan pelkkää ruusuilla tanssimista ole. Mutta hei, teillä on siellä Suomessa kai aika paljon pakkasta? Meillä oli tänään +22, varjossa. Hah, löytyihän sitä positiivisuutta!

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.