Iguaania illallispöytään

Poronlihaa netistä etsiessäni törmäsin sivustoon, jonka valikoimiin kuuluu poronlihan lisäksi myös muita hieman eksoottisempia lihoja. Tarjolla on mm. yhdysvaltalaista afrikan leijonaa suoraan Illinoisista, luonnossa luikertelevia kalkkarokäärmeitä, puron varresta poimittuja majavia ja roskiksia tonkivia pesukarhuja. Koska kotona on opetettu, että kaikea pitää ainakin maistaa, ajattelin poronlihan lisäksi tilata myös jotain muuta, kilohinnaltaan kohtuullista karvaturria illallispöytään.

Sympaattisen näköinen kaveri tämä alpakka, mutta miltähän se maistuu?

VAIHTOEHTOINA OVAT:

Alpakka

Tätä, lähinnä pehmolelua muistuttavaa eläintä, mainostetaan yhtenä maailman maukkaimpana ja terveellisimpänä lihana. Se on mureaa, makeahkoa, erittäin proteiinipitoista ja vähärasvaista. Erityisen eksoottisesta lihasta ei kuitenkaan ole kyse, sillä alpakka on yksi Etelä-Amerikan vanhimmista liharavinnonlähteistä.

Iguaani

Ne, joiden ahtaassa kotiterraariossa kyyhöttää kyseinen apaattinen eläin, voivat siirtyä suoraan seuraavaan kappaleeseen. Lemmikkieläintaustansa vuoksi iguaaninliha kuulostaa suomalaisen korvaan melko eksoottiselta lisältä ruokapöytään. Paikallinen vanha kansa kuitenkin uskoo, että iguaaninlihalla on positiivisia vaikutuksia niin seksuaaliseen suorituskykyyn kuin flunssaoireiden hoitoonkin. Pakkaustekstissä tosin varoitetaan mahdollisista haulinjämistä lihassa, sillä nämä veitikat on ammuttu suoraan viidakosta.

Jakkihärkä

Tämän karvaturrin liha tulee suoraan Coloradolaiselta luomutilalta, joten kovin sitkeäksi ei liha ole kehittynyt Himalajan vuoristoa ylös alas tallustellessa. Vaikka jakki tunnetaankin lähinnä maidontuottajana, kehutaan sen lihaa kokeilemisen arvoiseksi. Jakin liha on erittäin tummanpunaista, proteiinipitoista ja vähärasvaista.

Kenguru

Hyvin hyppineen kengurun liha on voimakkaan makuista, mureaa, proteiinipitoista ja erittäin vähärasvaista. Vaikka suomalaisen korvaan kenguru kuulostaa kovinkin eksoottiselta, on tällä häntäveikolla vahva historia australialaisessa ruokapöydässä.

Makuhermojani olisi kutkutellut myös leijonanliha, mutta koska se halvimmillaankin maksaa satasen pauna, niin jääkööt ostamatta tällä kertaa. Kyseisen nettikaupan tarjontaan kuuluu myös varsin vakuuttava valikoimarocky mountain oystereita, eli vapaasti suomennettuna erinäisten elukoiden kiveksiä. Sukuelimissä menee kuitenkin minun rajani. Ajatus suussa pyörivistä, sitkeistä villisian kiveksistä kuulostaa turhan eksoottiselta jopa minun makuuni.

Joka tapauksessa, nyt pitäisi päättää mikä edellä mainituista otuksista päätyy meidän ruokalistallemme. Onko suosituksia tai kokemuksia? Ja olisiko jollakulla heittää takataskustaan hyviä aiheeseen liittyviä reseptejä? Vai onko suomalaisittain eksoottisten eläimien syöminen ylipäätään sallittua?

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.