Paska päivä paratiisissa

Hupsista, lipsahtiko otsikkoon ruma sana? No, niitä on tekstin edetessä tiedossa vielä muutama lisääkin. Tänään oli nimittäin kertakaikkisen huono päivä Kalifornian taivaan alla.

Voitteko kuvitella, nainen asuu Kaliforniassa ja kehtaa kiukutella! Häpeäisi, mokoma. Siellähän paistaa aina aurinkokin, shoppailu on puoli-ilmaista ja bensa halpaa. On katto pään päällä, on töitä ja ruokaa lautasella. Tervekin se on, ei vaivaa reumat eikä flunssat. Naimisiinkin se on päässyt ja kavereita on pitkä liuta. Mitä helvettiä se oikein valittaa?

Niinpä niin. Jos on puitteet kunnossa, ei saisi valittaa, ei kiukutella. Ei saisi sanoa, että onpa paska päivä javituttaa. Kun nyt satun asumaan Kaliforniassa ja täällä on aika hieno keli ympäri vuoden, niin ihmiset olettavat, että elämä on pelkkää juhlaa – sehän asuu lomakohteessa, mitä se oikein valittaa! Ja jos käy töissä, on vara ostaa ruokaa, asua omakotitalossa ja joskus ostaa jotain ylimääräistäkin, ei saisi valittaa raha-asioista – sillähän on kaikkea, mitä muuta vielä pitäisi saada! Tai jos on normaalipainoinen, ei saisi valittaa selluliitista tai pienestä vyötäröläskistä – katoppa kuule näitä mun läskejä ja lopeta se kitinä! Ja jos on treenin jälkeen penikat vähän kipeänä ja takamus jumissa, niin ei siitäkään saa mainita mitään – mitäs treenaat niin paljon, syytä kuule vaan itseäs!

Minäpä kerron yhden asian, jos se jollekulle tulee yllätyksenä. Vaikkei olisikaan rutiköyhä, kuolemansairas ja sillan alla majaileva hylkiö, voi silti olla huonoja päiviä. Eikä siihen välttämättä tarvita taivaan putoamista niskaan tai muitakaan erityisen painavia syitä. Tänään siihen vaadittiin heikko ruokavalio, kehnosti kulkenut treeni, jälkeen jääminen ja lopulta luovuttaminen. Se vain syön naista rotan lailla, kun on pakko nostaa kädet pystyyn ja sanoa, että en pysty. Siinä ei auta Kalifornian aurinko, ei palkkakuitti eikä lähikaupan halvat banaanit. Eikä tätä mielentilaa ainakaan helpota, kun joku tulee sanomaan, että ”ei sua voi, ku sä asut siellä missä paistaa aurinko”. Niinpä paistaa joo. Onneksi kohta onhuominen ja puolipilvistä.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.