Romanttinen kesätukka. Just joo.

On jälleen se aika vuodesta, kun naistenlehdet kehottavat hukuttamaan föönit ja suoristusraudat naftaliiniin ja antamaan luonnonkiharan tukan kuivua omaa rauhallista tahtiaan kesätuulen käsittelemäksi, ihanan seksikkääksi ja romanttiseksi kiharapilveksi. Huolittelematon, tuulen kuivaama tukka on tämänkin kesän kuumin juttu. Sopivan hektisen ja kiireisen viikon päätteeksi tämä vinkki kuulosti kerrassaan loistavalta, aivan kuten moni muukin trendihömpötys niin kauan, kunnes sitä sitten kokeilee käytännössä.

Bad hair summer

Tämä sama vanha, joka kevät toistuva vinkki, tuli tällä kertaa vastaan selaillessani paikallista naistenlehteä. Artikkelin sisältöä vahvistamaan oli viereiselle sivulle valittu kuva naisesta, jonka kiiltävääkin kiiltävämpi, tarkasti laskelmoitu kiharapilvi leijaili valtoimenaan lempeässä merituulessa. Toimittuani lehden vinkkien mukaisesti, eli annettuani tukkani kuivua itsekseen, jos ei nyt merituulessa, niin huoneenlämmössä ainakin, oli lopputuloksena jotain aivan muuta, kuin se lehdessä kauniisti hymyillyt seksikäs pörröpää kesämekkoineen.

Herätkää, te naistenlehtien hiustoimittajat! Vaikeasti luonnonkihara tukka ei välttämättä ole erityisen luonnonkaunis. Ainakaan oma tukkani ei kuivu tuulessa kauniille loiville kiharoille, vaan sivuille sojottavaksi, kuivan näköiseksi, tiukkaakin tiukemmista kiharoista muodostuvaksi käkkäräkasaksi, josta saa hyvännäköisen ainoastaan kiskomalla sen takaraivolle nutturaksi. Ja auta armias, jos kosken niihin käkkäröihin harjalla. Sen jälkeen näytän siltä, kuin päähäni olisi aseteltu sähköiskun saanut marsu.

Toisin sanoen, saadakseni hallitun huolittelemattoman näköisen kesätukan loivine kiharoineen, joudun tekemään työtä tuplasti enemmän, kuin saadakseni huolitellun näköisen suoran tukan. Mennään sitten epäromanttisella talvitukalla tämäkin kesä.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.