Hyvää on taas lähetetty kiertoon

JA OLEN VALMIS OTTAMAAN KOPIN, KUNHAN SE TULEE TAKAISIN.

Minä en vaan osaa sanoa ei jos joku on avun tarpeessa ja tiedän pystyväni tekemään asialle jotain. Tämä tuli todistetuksi jälleen kerran, kun tuttavamme jäi eron hetkellä ilman asuntoa ja hyvää hyvyyttäni tarjosin hänelle kattoa pään päälle siksi aikaa, kuin tarvetta on.

Olin valmis auttamaan, vaikka meillä asuukin nyt joku, joka käyttää keittiötämme, astioitamme ja eteisen kaappia. Joku, joka ei vielä tiedä, että osa pannulapuista on koristeita ja ne, jotka ovat tarkoitettu käytettäväksi, ovat hellan vieressä laatikossa. Mutta sen hän jo tietää, että muumimukeja käytän vain minä. Uskokaa tai älkää, mutta kaltaiselleni siivous- ja kontrollifriikille ajatus ei ole ollut aivan helppo.

Sitä minä vain toivon, että hyväsydämisyyteni palkittaisiin joskus. Että sitten, kun minä olen pulassa, joku ojentaisi kätensä. Olen huono pyytämään keneltäkään apua, sillä en haluaisi vaivata enkä rasittaa ja yritän aina viimeiseen asti selvitä itsekseni. Silloin en laittaisi pahaksi, jos saisin hieman pyyteetöntä apua.

Laita sinäkin hyvä kiertämään. Jos voit tehdä jotain jonkun muun hyväksi, tee se, vaikka toinen ei sitä pyytäisikään. Hyvällä tuurilla voit joskus löytää hyvät teot edestäsi. Ja muista, jos ojennat kätesi, älä kiskaise sitä kesken kaiken pois. Mikään ei alenna mieltä tehokkaammin, kuin hyväntekijäksi kuvittelemasi ihmisen narina jälkikäteen siitä, kuinka paljon auttaminen häntä rasitti. Jos et voi auttaa valittamatta, älä auta. Anna jonkun muun tehdä se.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.