Vierailla saleilla

Suomessa lomaillessa ja kotimaata ristiin rastiin poukkoillessa olen kunnon kuntoiluaddiktina ehtinyt tutustua juoksumaastojen lisäksi myös paikallisiin kuntosaleihin. Ensimmäiseen kahteen viikkoon onkin mahtunut kaikkiaan kolme eri salia, joista jokainen on edustanut selvästi omanlaistaan tyylisuuntaa. Eli käydäänpä pikaisesti läpi minkälaisissa luolissa täällä on viime päivinä treenattu.

Huonolaatuista todistusaineistoa siitä, että olen jäätelötestailujen lisäksi käynyt myös salilla.

 

Littoisten monitoimitalon kuntosali, Littoinen
Kertamaksu 4 €
Ensivaikutelma sisään astuessa: Old school -äijäsali
Meininki: Tältä ensimmäistä majapaikkaani lähellä olevalta salilta en odottanut kovinkaan paljon, sillä monitoimitalo on vanha, sali todennäköisesti pieni ja kertamaksukin naurettavan halpa. Kaiken kukkuraksi suuntasin salille naisten vuoron aikaan, joten ajattelin olevani salilla todennäköisesti itsekseni. Yllätys olikin suuri, kun salilla oli lisäkseni kolme muuta naista ja ovien auetessa myös miehille, oli salilla jo ihan mukavasti tekemisen meininkiä. Sali oli selvästi profiloitunut aikuisille ihmisille eikä nuorisoa tankojen varressa näkynyt.
Pelit ja vehkeet: Sali oli pieni, mutta siellä oli kaikki mitä nyt sillä hetkellä satuin tarvitsemaan. Peruslaitteiden lisäksi salilta löytyi mm. muutama cardiolaite, penkki, kyykkäyspaikka, smith-laite sekä riittävästi vapaita painoja. Enempää ei salille olisi sitten mahtunutkaan.
Plussat: Kahvakuulat! Halpa lisäsijoitus, joka tekee kuntosalista heti hieman monipuolisemman. Myös hinta oli kohdillaan!
Miinukset: Hellepäivänä ilmastointi ei selvästikään toiminut. Toisaalta, eipähän tarvinut lämmitellä pitkään.
Hankkisinko jäsenyyden: En ehkä kuitenkaan, sillä yksikin ihminen enemmän olisi pienellä salilla aiheuttanut sietämättömän ruuhkan. Mutta kiva vierailusali!
Hanhivaaran liikuntakeskuksen kuntosali, Salo
Kertamaksu 9 €
Ensivaikutelma sisään astuessa: Onpa paljon tilaa
Meininki: Tämä tehdashallimainen ja valtava sali tuntui alusta pitäen hieman sieluttomalta. Pistin merkille, että osa salista oli rajattu ainoastaan naisten käyttöön mikä tietenkin lajimme ujoimpien mielestä on hieno asia, mutta itseäni tuo alue ei juuri houkutellut. Se nyt vaan on niin, että naisten puoli on yleensä täytetty helppokäyttöisillä laitteilla, joissa istue… anteeksi treenatessa, voi lueskella vaikkapa uusinta Cosmopolitania. Juu, ei kiitos. Niinpä pysyttelin tiukasti sekapuolella, missä suurin osa muistakin ihmisistä näytti olevan.
Pelit ja vehkeet: Nyt kun tällä salilla oli kerran se naisten puoli, niin voisi kuvitella sekapuolen olevan sen vastakohta. No joo, olihan siellä niitä vapaita painoja, taisi olla valmiiksi painotettuja tankojakin, mutta hyvänen aika – olisi siihen halliin sopinut enemmänkin kuin yksi penkki. Smith-laitteen, sen ainokaisen penkin ja ristitaljan lisäksi ei muita vanhan koulukunnan vehkeitä sitten ollutkaan. Sen sijaan sali oli täynnä erilaisia laitteita (joista osa oli rikki, vink vink) eikä tilaa luovuudelle oltu jätetty juurikaan.
Plussat: No, on ainakin tilaa hengittää. Ja jos laitteista tykkää, niin salilla on nippelitietoa rakastavien käytössä varsin mielenkiintoisen oloinen Wellness-järjestelmä, johon voi ladata saliohjelmansa ja seurata kehitystä. Plussaa tulee myös pukuhuoneissa olleista shampoista ja hoitoaineista.
Miinukset: En vaan tykkää laitesaleista. Ja siihen ainokaiseen ristitaljaan olisi voinut pienellä lisäsijoituksella hankkia enemmän erilaisia tankoja, ottimia ja naruja.
Hankkisinko jäsenyyden: En. Jos salilla on tärkeämpää olla iso sohvaryhmä kuin vaikkapa vinopenkki, niin se ei ole minua varten.
KuntoHelmix, Haapavesi
Kertamaksu 9 €
Ensivaikutelma sisään astuessa: Onpa pieni
Meininki: Tällä salilla olen ehtinyt käymään jo useamman kerran ja tunnelman on pakko olla hyvä, sillä viitsin ajella salille vajaat 20 km per suunta. Vaikka sali pienellä paikkakunnalla onkin, ei siellä koskaan tarvitse treenata yksin. Itse asiassa tällä salilla on jo kovasti kotoinen olo, sillä salilla tuntuu pyörivän samat naamat joka päivä.
Pelit ja vehkeet: Tältä pikkuriikkiseltä salilta löytyy lähestulkoon kaikki tarpeellinen, mm. neljä cardiolaitetta, peruslaitteet, riittävästi vapaita painoja, ristitalja, penkki, smith-laite ja kyykkypaikka. Oikeastaan ainoa asia mitä olen jäänyt kaipaamaan, on valmiiksi painotetut tangot, selkäpenkki ja kahvakuulat. Toisaalta, kahvakuulailuun ei tällä salilla välttämättä olisi edes tilaa. Käyttäjämääräänsä nähden salilla on kuitenkin riittävästi kaikkea.
Plussat: Kuntosalilta saa treenin ajaksi hikipyyhkeen, joka on kaltaiselleni hikoilevalle emakolle enemmän kuin positiivinen asia. Ilahduin myös suuresti siitä, että cardiolaitteista yksi on soutulaite. Niitä ei liikaa amerikkalaisilla saleilla ole näkynyt.
Miinukset: Vapaata lattiapinta-alaa on toisinaan hyvin vähän, joten vaikkapa vatsalihaksia treenatakseen joutuu sopivaa paikkaa hieman hakemaan ja vipunostoja tehdessään varomaan, ettei huitaise vierustoveria kuulokkeeseen. Yhdeksän euron kertakäynti-hinta on mielestäni hieman suolainen.
Hankkisinko jäsenyyden: Kyllä. Tätä pientä salia suunnitellessa on oikeasti mietitty millä laitteilla ja tarvikkeilla saa treeneistä mahdollisimman paljon irti.

Virallisten palkkareiden ollessa kesätauolla, toimittaa palautusjuoman virkaa Lidlistä löytynyt 50/50 jogurtti-rahkasekoitus, Myllyn Paras -hedelmämysli ja hillat.

 

Sellaiset olivat yhden tai useamman käyntikerran aikana syntyneet mielikuvat testatuista kuntosaleista. Seuraavaksi matkan aikana on tarkoitus käydä kuntosalilla ainakin Ylivieskassa, mahdollisesti Nivalassa ja myöhemmin Vantaalla.

Mitä ominaisuuksia te muut toivotte kuntosalilta?

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.