Maaseutua kuvina

Suomiloman toinen ja kolmas viikko on hurahtanut mukavasti (ja nopeasti) maalaismaisemissa, niin omilla kotikonnuilla kuin sukulaistenkin tiluksilla. Kunnon Amerikan turistina olen tietysti räpsinyt kuvia kaikesta mahdollisesta mitä maaseudulla on vastaan tullut ja kun en keksinyt muutakaan paikkaa ylisöpöjen eläinkuvien ja maalaisromantiikkaa tihkuvien tallenteiden julkaisemiselle, päätin jakaa ne täällä blogissa. Eli varoituksen sana kaupunkilaiset, tiedossa on virtuaalista lannanhajua ja heinäallergiaa kuvatolkulla.

Päivän asu: siskonpojilta lainatut kumisaappaat, koko: kipristä varpaat, malli: valloita lantakasa.

Sama maisema ja perspektiivi kuin parikymmentä vuotta sitten. Eli lapsuusmaisemia Ylivieskassa.

Kuningasideat, osa miljoonas: käy juoksemassa vastapuidussa viljapellossa ja ihmettele kuinka pahasti saa sääret naarmuuntumaan viidessä minuutissa.

Kaurapuuroa tulossa!

Kissalanpojat sievässä nipussa.

Satuin lenkkeilemään juuri raivatun koivikon ohi ja voih, se tuoksu! Kuin saunavihta potenssiin tuhat. Oli pakko pysähtyä nuuhkimaan sinne koivupinon äärelle kunnes hirvikärpäspelko pakotti eteenpäin.

Reissuillani opin myös sen, että kovin viattoman näköiset lampaat purevat. Irti mun pöksyistä tai teen susta villasukat!

Tämä tässä on lapinlehmä Ilona, oikea linssilude.

Ylämaankarja olisi pienen parturoinnin tarpeessa ja turvankin voisi pyyhkäistä naapurin turkikseen.

Täällä tuotetaan vapaan kanan munia. Kuvassa munatehtailijat koeputkilapsineen.

Ja vielä loppuun viikon gourmet-ateria: hirvenlihaa ruisleivällä. Nammmm….!

Tällaisia maalaistunnelmia tällä kertaa! Ensi viikolla maisemat muuttuvatkin astetta vilkkaammiksi, kun jatkan matkaani pääkaupunkiseudulle ennen ensi kuussa häämöttävää kotiinpaluuta. Sitä ennen on kuitenkin luvassa ainakin tilannekatsausta juoksuharjoitusten etenemiseen ja henkilökohtaisen historiikin neljäs osa. Kivaa viikonloppua kaikille!

 

Ps. Jutun eläinkuvat on otettu Kupsalan tilalta Luohualta. Jos olet Pohjois-Pohjanmaalla ja kiinnostunut luomulihasta tai -munista, kannattaa kurkata tilan Facebook-sivu täältä.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.