Syksy kotona

Eteläisen Kalifornian ilmasto on pikkuhiljaa muuttunut viileämmäksi, aamuisin pilvet peittävät taivaan, nurmikko kimmeltää kastepisaroista ja kietoudun yhä tiukemmin kylpytakkiin hipsiessäni villasukissa halki yön aikana viilentyneen talon. Syksy on täällä.

Syksy, halloween ja marraskuussa häämöttävä kiitospäivä tarkoittavat sitä, että nyt viimeistään on aika kaivaa loputkin syyskoristeet esille. Itse aloitin koristelut heti lokakuun alussa, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tarttua kameraan ja kutsua teidät tänäkin syksynä virtuaalivierailulle meidän kotiin näin kuvien välityksellä.

Onneksi kaikkia koristeita ei tarvitse ostaa sisustusliikkeestä. Kaappeja tutkimalla ja mielikuvitusta käyttämällä löytyy paljon pientä kivaa, jota käyttää osana koristelua. Erityisesti syyskoristeluja tehdessä varsinaiseksi aarreaitaksi ovat osoittautuneet keittiönkaapit. Täyttämällä lasipurkit erivärisellä pastalla, asettelemalla kaapissa olevat hillopurkit pöydänkulmalle ja nostamalla lempikeittokirjat esille, saadaan keittiöön jo ihan mukavasti syystunnelmaa.

Jotenkin tuntuu, että tämän meidän vuokrakodin värivalinnat toimivat parhaiten juurikin syyskoristeiden kanssa. Jos olisin itse saanut vaikuttaa seinien sävyihin ja keittiönkaapistoihin, en varmastikaan olisi päätynyt yhtä ruskealle linjalle, mutta näillä nyt mennään, ainakin toistaiseksi.

Vaikka jaksoinkin laitella syyskoristeet paikoilleen kuten aina ennenkin, on tänä syksynä jo muutamakin asia jäänyt tekemättä tai vaiheeseen mahdollisen muuton vuoksi. Löysin muutama viikko sitten sisustuskaupasta kivan viinipullotelineen, mutta se odottaa edelleen rappusilla seinälle ripustamista. Samoin ovat jääneet pesettämättä sohvanpäälliset ja matot, keittiön verhot ovat vaihtamatta ja takapihakin on puoliksi heitteillä. Mihinkään ylimääräiseen puuhasteluun asuinviihtyvyyden lisäämiseksi ei vain viitsi ryhtyä ennen kuin tiedämme onko kodissamme homeongelma vai ei. Että täällä sitä taas ollaan, tutussa välitilassa, mistä ei tiedä pitäisikö astua sisään vai ulos.

Mutta mitenkäs te muut, etenkin siellä Suomessa, aiheuttaako teillä syksy erityisiä sisustustoimenpiteitä?

Naapuruston ahneet pikkumussukat, olen valmis! Ei kepposia tänä vuonna!

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.