Miksi kuukautisten alkupäivinä kannattaa treenata

Anteeksi vain mieslukijat, mutta tämä kirjoitus ei nyt taida koskettaa teitä. Sen sijaan teille, treenaavat naiset, minulla on mielenkiintoista tutkimustietoa. Luin nimittäin hiljattain paikallisesta naisten hömppäliikuntalehdestä, että naisella on kuukautiskiertonsa ensimmäisinä päivinä parhaimmat mahdollisuudet rikkoa ennätyksiä vaikkapa satasen aidoissa tai penkkipunnerruksessa, tai sitten muuten vaan heittää lonkalta aivan käsittämättömät hyvät treenit.

Jotain perää väittämässä saattaa hyvinkin olla, sillä ah, kuukautisteni ensimmäiselle päivälle, jolle koko naiseuden ihanuus kulminoituu, osui sopivasti penkkipäivä. En oikeastaan ajatellut koko asiaa sen enempää penkissä touhutessani, hämmästelin vain kun ei 60 kiloa tuntunutkaan erityisen raskaalta. Vitoset päihin ja niin nousi 70 kiloa penkistä muutamaankin otteeseen eikä tuota ihmettä ole tapahtunut sitten dieetin aloittamisen. Kun seuraavana aamuna tehdyt hirviö-intervallitkaan eivät saaneet verenmakua suuhun, alkoivat kellot soida. Aaaa…. johtuisiko tämä nyt sitten niistä?

Itsekin aamu-intervallien hyvästä meiningistä hämmästynyt hikinen nainen.

 

Selitys suorituskyvyn parantumiselle löytyy luonnollisesti hormooneista (itse epäilen, että myös v-käyrän jyrkähköstä noususuunnasta). Kuukautiskierron alkupuolella naishormoonit eli estrogeenit ovat matalimmillaan ja tällöin, mikäli näin sallitte minun sanovan, nainen on hormonaalisesti lähimpänä miestä ja no, miehet nyt vaan tykittää rankemmin. Nyt kun asiaa mietin, niin tämä saattaa selittää myös sen, miksi minua tuolloin kiinnostaa imuroiminen ehkä vieläkin vähemmän kuin normaalisti… Joka tapauksessa, vaikka luonnollisten hormoonivaihteluiden vaikutus tehoon ja voimaan onkin varsin pieni, saattaa se silti olla juuri sopivasti ennätyksen rikkomiseksi.

Toki treenaamisesta noina päivinä on muutenkin hyötyä, mikäli se suinkin voinnin puolesta on mahdollista. Palatakseni siihen v-käyrään, saa sen helposti loivenemaan lenkkipolulla samalla, kun treenien tuottama luontainen kipulääke, endorfiini helpottaa kuukautiskipuja. Hikoilu auttaa myös poistamaan turvotusta ja liikunta vie ajatukset pois ylenpalttisesta makeanhimosta ja toisaalta, jos niitä herkkuja mielipahaansa sitten mättäisikin tavallista enemmän, niin menevätpä ainakin hyötykäyttöön.

Kokeilkaapa itse, treenaavat kanssasisareni, mikäli suklaan syömiseltä ja vatsakrampeiltanne kykenette ja ehditte. A. Sinivaara suosittelee!

 

(Se hetki, kun tajuat puhuneesi juuri julkisesti kuukautisista. Vauvabloggaajat, ette ole ainoita.)

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.