Syksy on täällä!

Eilen, yhtenä kauneimmista kesäpäivistä Suomen suvessa, jakoi postiauto laatikoihin vinon pinon mainoslehtisiä. Kevyt kahvituokio mainoslehtisiä selaillen päättyi samanlaiseen järkytykseen kuin vuosia sitten vielä Suomessa asuessani. Reppuja, kyniä ja kumeja, tarvikkeita koulun aloittaville ja sinne palaaville. ”Koulun alun aakkoset”, huutaa otsikko. R niin kuin reppu. K niin kuin koulutarvikkeet. V niin kuin vitutus.

Koulut alkaa! Syksy tulee! Vesisade, pimeys, aikaiset aamut ja arki ovat täällä ihan kohta! Osta heti!

Joo joo, markkinointi täytyy aloittaa ajoissa, kyllähän minä sen ammattilaisena tiedän, muttei se tee niistä koulurepuista ja syyslehdistä keskellä kesää yhtään sen mielekkäämpiä. Nuo syksyn väistämättömästä tulosta muistuttavat mainoslehtiset aiheuttavat alitajunnassa asennemuutoksen ja kesästä nauttiminen muuttuu hitaaksi syksyn odotteluksi. Ei tämä enää kauan kestä. Mitä sitä venettäkään turhaa vesille laskee. Antaa sen moottoripyöränkin vaan olla seisonnassa ja ikkunoiden pesemättä, kohtahan ne kuukausia kestävät vesi- ja räntäsateet alkavat kuitenkin. Ja joulu, sekin on ihan kohta.

Juodaan nyt kahvitkin sitten joulumuumista, kohtahan se on jo joulukin.

En tiedä teistä, mutta minulle näistä syysmainoksista tulee oikeasti kurja olo siitäkin huolimatta, etten syksyä edes erityisesti vastusta ja kaiken lisäksi lennän syksyn tullen takaisin Kaliforniaan. Mutta äh, kun tämä Suomen kesä on muutenkin niin lyhyt (eikös tämä vasta pari viikkoa sitten alkanut…) niin voitaisiinko niiden pakollisten myyntiä edistävien lappusten otsikot muuttaa Koulut alkaa! sijasta vaikka Kesä jatkuu! -muotoon?

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.