Nyt (viihde)toimittajat oikeasti

Näinä vaikeina taloudellisina aikoina, lehtien täyttyessä yt-uutisista ja synkeistä tulevaisuuden näkymistä, olen eksynyt yhä useammin iltapäivälehtien viihde-sivuille kevyemmän luettavan toivossa. Ja hyvä on, vaikka nämä painoarvoltaan riisinjyvän luokkaa olevat viihdeuutiset eivät koskaan ole suoranaista journalismin ilotulitusta ollutkaan, olin silti kuvitellut, että jopa kohuotsikoiden takana olisi edes hitunen ammattimaista näppäimistön tapailua ja ammattiylpeyttä.

En tiedä kumpi tuli ensin, toimittajien laiskuus vai Instagram, mutta ainakin jälkimmäinen tuo ensimmäisen ilmi varsin selvästi. Viihdeuutisten seassa ovat jo ärsyyntymiseen saakka yleistyneet ns. Instagram-uutiset, joiden sisältö koostuu julkkiksen Instagram-tililtä napatusta kuvasta ja kuvan hashtageista.

Se, että Neiti X:n Instagramissa julkaisema bikiniselfie siirretään Iltapäivälehteen kohuotsikon alle, ei vielä ole artikkeli, viihdeuutinen tai edes huono juoru. Se taas, että joku kerrankin avaisi sen huuliaan törröttävän, bikiniselfieitä napsivan kohukaunottaren motiiveja ja sielunmaisemaa satojen ja taas satojen kuvien takaa, olisi jo oikeastikin ihan kiinnostava juttu. Mutta niin, ottaisihan sen tekeminen toki enemmän aikaa kuin kuvakaappauksen ottaminen Instagramista.

”Bloggaaja ratkesi mäissäilemään! Julkaisi Instagramissa kuvan suklaaostoksilta.”

 

Ehkä tämä asia ärsyttää minua siksi niin paljon, että joskus yön pimeinä tunteina olen itsekin salaa haaveillut toimittajan työstä, mutta kääntänyt sitten kylkeä ja ajatellut, ettei kynäni kuitenkaan olisi tarpeeksi terävä. Ja sitten eräänä päivänä sitä huomaa, että ihan oikean lehden alle sisältöä tuottaakseen ei itse asiassa tarvitse olla kynää tai itsekritiikkiä laisinkaan.

Nyt ihan oikeasti.

Kiltit viihdetoimittajat ja roskasisällöntuottajat, vaikka nykyaika kuvapalveluineen onkin näppärää, niin voisitteko silti kaivaa pöytälaatikosta taas ne kynät, paperit ja aivot esille?

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.