Joulun jälkeen

Joka vuosi joulutunnelma lässähtää yhtä nopeasti ja yllättäen. Kaikki se kiire, tokikin iloluontoinen sellainen, lahjojen paketoiminen, jouluruokien laitto, kodin juhlakuntoon valmistelu, kuusenkoristelu ja joululaulujen hyräily loppuu kuin seinään. Joulutunnelmaa riittää juuri ja juuri tapaninpäivään saakka, mutta sen jälkeen joulun taika ja sen tuoma ilmiömäinen ruoansulatuskyky ovat tipotiessään.

Joulukuusen oksat ovat alkaneet painua pikkuhiljaa alaspäin, neulaset varista eikä sen alla ole enää ensimmäistäkään lahjaa jota hipelöidä, ravistella ja nuuskia. Yhdisteltyäni päiväkausia perunalaatikkoa eri ruokien kanssa, se loppui vihdoinkin tänään ja samaan hengenvetoon päästin vihoviimeisen suklaapukinkin tuskistaan. Joululaulujen nuotit ovat siirtyneet pianon päältä takaisin kirjahyllyyn, punaiset kynttilät ovat palaneet loppuun, brandy alkanut maistua paremmalta raakana kuin munatotiin lantrattuna ja perinteinen jouluflunssakin on jo melkein laantunut. Eiköhän tämä homma ole melkolailla taputeltu.

Dude, it’s over.

Olkoonkin, että loppiainen on vasta tulossa, mutta meikäläisen osalta joulu on nyt ohi ja seuraavaksi alkaa yhdentoista kuukauden mittainen palautuminen, jotta jaksaa aloittaa saman rumban uudelleen.

Hyvää joulun jälkeistä elämää kullekin säädylle!

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.