Aurinkorasva-shokki

Lueskelin aurinkoa ottaessani kirjaa hotellin uima-altaalla, kun huomasin, että kirjan sivut olivat tahriintuneet jollain punaisella. Ajattelin ohimennen, että ehkäpä kirja oli saanut tahransa jo edelliseltä omistajalta, olinhan ostanut sen kirpputorilta. Kun sitten kävin viilentymässä uima-altaassa ja palasin takaisin aurinkotuolilleni, huomasin myös pyyhkeessä olevat punaiset tahrat. Hetkinen nyt, tuo värihän on sama kuin kynsilakassani!

Katsahdin kynsiini ja totesin lakan rispaantuneen täysin. Se mitä lakasta oli jäljellä, oli tahmeaa ja tarttui kaikkeen mihin koskin. Punaisia tahroja löytyi lopulta biitsimekostani, bikineistä, tukasta ja no, jotakuinkin kaikkialta. Hämmästystäni lisäsi se, että olin vieläpä lakannut kynteni varsin kestäväksi havaitsemallani Lumenen Gel Effect -lakalla, jotta kynnet varmasti pysyisivät siisteinä koko Dubain reissun ajan.

Kesti hetken ennen kuin tajusin mikäli oli saanut kynsilakan sulamaan. Sen oli pakko olla aurinkorasvan syytä! Olin ottanut reissulle mukaan Banana Boatin tämäkkää viidenkympin suojakertoimen aurinkorasvaa, jotta valkoinen nahkani ei kärventyisi paahtavan auringon alla. Aurinkorasvaa vartalolle levittäessäni sitä päätyi tietysti myös kynsilleni ja tämä sai lakan pehmenemään täysin.

Olenhan minä tiennyt, että suuri osa aurinkorasvoista sisältää ties mitä myrkkyjä. Mutta jotenkin olin ajatellut, että kun kuitenkin otan aurinkoa niin harvakseltaan, niin tuskinpa tavallisten aurinkorasvojen käytöstä mitään haittaakaan näin vähäisellä käytöllä on. Nyt on kuitenkin sellainen olo, että olen ehkä säästänyt väärässä paikassa, kun olen jättänyt ne orgaaniset ja myrkyttömät aurinkorasvat kalliin hinnan vuoksi ostamatta. Jos aurinkorasva saa kynsilakan sulamaan, niin mitä se tekeekään iholle! Okei, herkkä ihoni ei kyllä näytä aurinkorasvasta hermostuneen ja itse asiassa atooppinen ihottumani on kadonnut lähes tyystin tässä parin päivän auringonpalvomisen aikana.

Että toisaalta, enhän minä tiedä vaikka vika olisi Lumenen kynsilakassa, ettei se yksinkertaisesti kestä kosketusta aurinkorasvan kanssa, olipa se sitten orgaanista tai ei, vaikka muuten käytössä kestääkin erinomaisesti. Ehkäpä käyn hakemassa kaupasta toisen merkin kynsilakkaa ja suoritan samat testit sille. Oli miten oli, seuraavaksi hankin kyllä orgaanista aurinkovoidetta. Eli suosituksia otetaan vastaan!

9 kommenttia artikkeliin ”Aurinkorasva-shokki

 1. Heippa! Acorellelta on tullut juuri uusia suihkeita, joista luin kehuja. Itse olen tykännyt Biosoliksen spf15 voiteesta. Olen myös käyttänyt Lovean spf50 lasten suihketta, mutta se on aikamoista tököttiä. Ei sovi kaupunkilomalle 🙂

  Tykkää

  • Joo, sepä onkin usein se huono puoli, että nuo vahvempien suojakertoimien rasvat ovat niin mahdottoman paksuja. Tämä Banana Boat oli siinä mielessä aika kiva, ettei ole juuri paljonkaan tavallista kosteusvoidetta paksumpaa, mutta… äh. Kiitos vaan vinkistä!

   Tykkää

 2. Aurinkorasvojen kemikaalit eivät uhkaa pelkästään omaa nahkaa, vaan myös ympäristöä. Käsittääkseni ainakin meren eläville ne ovat pahimmillaan iso uhka.

  Tykkää

 3. Hyva aika siirtya Tiki-Baarin puolelle varjoon ja ottaa drinksu paivanvarjolla kateen! Ole varovainen,kuulostaa karmeelta.Ma olen saanut joskus kauheen ihottuman auringonsuojasta. Piti ihan menna ihotauti laakarille. Sain neuvot etta osa noista tuotteista on ihan myrkkya, paras suoja on olla olematta paahteessa ja jos on pakko, isolierinen hattu paalla ja isompi varjo muun kehon suojana. Ja jos tuotteessa on vaan aineksia joitten nimea ei osaa edes lausua,jata kayttamatta. Tsemppia ja nauti lomasta muuten!

  Tykkää

  • No juu, varmasti paras suoja onkin pysytellä poissa auringosta. Mutta on kyllä myönnettävä, että mulle se poolilla laiskottelu on yksi niistä jutuista, jotka tekee lomasta loman. Olen tosi huono olemaan tekemättä mitään, mutta altaalla se onnistuu 😀 Nyt en kyllä ole edes oikeastaan lomalla, joten altaalla lekottelulle ei ihan hirveästi ole aikaa.

   Tykkää

 4. Mulle on käynyt ihan sama kynsilakkahasardi! Lakka oli Opi, jota olen laadukkaana pitänyt ja juuri siksi lomalle laitoin. Sitten sitä olikin pitkin valkoista mekkoa ja sitä rataa, aargh! Aurinkorasvan merkkiä en enää muista, mutta rasvaversiota kuitenkin. Suihkutettavien kanssa ei ole ollut ongelmaa, mutta toisaalta eipä ne kynsillekään mene samalla tavalla kuin perinteinen.

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.