Zeropointin lentosukat

Hyvä on, eiväthän ne Zeropointit mitkään lentosukat ole. Eivätkä itse asiassa sukat laisinkaan, vaan säärystimet. Mutta joka tapauksessa, nyt on sitten sekin testattu, että ne toimivat erinomaisesti myös lentosukkina.

Jos en nyt muutenkaan pidä lentämisestä erityisen paljon, ei tilannetta ainakaan paranna se, että vähänkään pidemmillä lennoilla jalkani turpoavat melkoisesti, niitä särkee eikä koneesta poistuessa jalkaterät mahdu enää kunnolla kenkiin. Pahimmillaan turvotuksesta toipumiseen on mennyt parikin päivää eikä tällöin tule mieleenkään pukeutua shortseihin lentoa seuraavana päivänä. Melkoisen kypsää siis, sanalla sanoen.

Olen etsinyt ongelmaan helpotusta ihan virallisista lentosukista, mutta liekö sitten kohdalle sattunut huonot sellaiset, kun eivät ne ole juurikaan tilannetta helpottaneet. Koitan myös juoda koneessa paljon, jotta minun olisi vähän väliä pakko nousta jaloittelemaan ja vessaan. Mutta viimeistään kun otan koneessa pidemmät nokoset, tuntuu kaikki keltainen neste laskeutuvan tällä välin korvien välistä jalkateriin ja pohkeisiin. Auts.

Sitten minä sen keksin. Kun kerran Zeropointin kompressiosäärystimien käyttö on tuonut helpotusta sekä penikkaongelmaani että pohkeiden palautumiseen ja jaksamiseen päkijäjuostessa, päätin kokeilla josko ne auttaisivat minua suoriutumaan kivuttomasti myös pitkästä lennosta.

Kauas oli aika pitkä matka…

Niinpä pitkälle, lähes 16 tuntia kestävälle Los Angeles – Dubai -lennolle valmistautuessani vetäisin säärystimet jalkaani ja toivoin parasta. Ja todentotta, perille päästyämme ja jalkani säärystimien alta esiin kaivettuani, eivät jalat olleet juurikaan turvonneet eikä niitä myöskään särkenyt lennon aikana! Superia!

Kovasti koitin vilkuttaa ohi ajellessa.

Mutta huh, olihan se muuten pitkä lento. Ohitimme matkalla mm. pohjoisnavan ja Suomen. Pelkäsin lentoa etukäteen aika paljon, mutta miehen innostus Emiratesin upouudesta Airbus A380-koneesta siirtyi pikkuhiljaa minuunkin ja hetki ennen lentoa aloin jo melkein odottamaan, että pääsisin sillä matkaamaan.

Myös sikaluokassa oli tunnelmaa. Ainakin parin GT:n ja nukahtamispillerin jälkeen.

Ja olipas muuten miellyttävä kyyti! Kone oli hiljainen kuin mikä, penkit olivat tavallista leveämpiä jopa sikaluokassa, jalkatilaa oli reilusti ja penkitkin kallistuivat normaalia enemmän. Viihdejärjestelmä toimi moitteettomasti ja näytöt olivat isoja, koneessa oli internet, ruoka oli maistuvaa ja palvelu ystävällistä. Itse lento sujui lopulta oikein mukavasti ja oli huomattavasti miellyttävämpi sekä vaivattomampi kuin vaikkapa yhden pysähdyksen lento Suomeen. Suosittelen siis lämpimästi sekä Emiratesia lentoyhtiönä että tietysti niitä Zeropointin kompressiosäärystimiä niin juoksu- kuin lentotarkoitukseenkin.

Nyt tämä nainen suuntaa hotellin uima-altaalle nauttimaan Dubain auringosta. Kivaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia artikkeliin ”Zeropointin lentosukat

 1. Ah, niiiin odotan sitä päivää, kun tukisukkia (vähän trendikkäämmin siis ”lentosukkia” tai ”kompressiosukkia” 😉 ) ei enää pidetä vain tympeinä mummojen ja sairaanhoitajien rääsyinä! Koska niitä löytyy niin kivoissa väreissä ja kuvioissakin, sekä materiaaleissa – ja siis ihan arkikäyttöönkin, eikä vain urheiluun! Seisomatyöläisenä kyllä todellakin huomaa eron niiden päivien välillä, kun tuki-/lento-/kompressiosukkia pitää ja ei pidä jalassa. Ja mikä niin monelle ei vaikuta itsestäänselvältä: tukisukat voi tuoda isoa helpotusta raskausaikana! Suosittelen siis googlaamaan esim. värikkäät tukisukat, koska en nyt kehtaa työpaikkaani (joka toimittaa myös kaikkialle muuallekin maailmaan kuin vain Suomeen) suoraan mainostaa, ettei vain lasketa piilomainonnaksi tms.. ^___~ Ja kompressiohan on tärkeä aina tarkistaa, markkinoilta löytyy myös lentosukkina mainostettuja tuotteita, joista ei minkään standardien mukaisia kompressioita löydy..

  Sori, Maija 25v. intoutuu välillä vähän liikaakin tukisukista, mutta kun töiden lounastauotkin käyttää niistä pälättämiseen, niin työmoodi voi kääntyä päälle silloinkin kun ei ehkä pitäisi… Mutta ihanaa lomaa, terkuin varsin kateellinen Maija 25v… 🙂

  Tykkää

  • Hei hyvistä asioista saa meuhkata 😀 Mutta oikeasti, nämä zeropointit on mulle aivan valtavan näppärä lentosukkavaihtoehto, koska kannan niitä mukana joka tapauksessa ja kun kerran kulkevat lennoilla jaloissa, niin säästyy (ihan tosi hurjasti) tilaa matkalaukussa 😀

   Tykkää

 2. Hieno vihje toiselle turpoojalle! Ma oon menossa Suomeen taas perjantaina (joo, Wappu koneessa)ja tarvitsen jotain just tuollaista avuksi.Ma olen joskus lentanyt kapeissa ja korkeissa kengissa ja potkinut ne lennon ajaksi jalasta pois.EIpa ne mahtuneetkaan enaa jalkaan kun kone tuli perille. Kiva kavella laukut ja kengat kadessa Seutulassa sukkasillaan….Suomi-Neito on palannut taas maailmalta tokaisi aiti virnuillen lentokentalla. Vilkutellaan jos mennaan toisistamme ohi taivaalla!

  Tykkää

  • Veikkaan, että vappu on enemmän vappu vaikka lentokoneessa kuin täällä Dubaissa. Vaikka voisihan sitä täälläkin pistää vappumarssiksi, vetää kännit ja kiivetä alasti patsaaseen. Voi vaan sanktiot olla vähän eri tasoa kuin Suomessa…

   Tykkää

 3. Mäkin oon käyttänyt juoksua varten hankittuja kompressiosukkia koneessa. Toimii mulla jotenkuten. Mulla oli silti hankaluuksia saada jalat mahtumaan kenkiin (ja se on kamala tunne). 😦

  Pitäisikin muuten hankkia uudet sukat… Hyvä, kun muistutit. 😀

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.