Aamusaunassa

Tietyt blogimaailman ilmaisut, kuten rento tunnelma ja hidas aamu, ovat taatusti monelle blogeja seuraavalle jo vähän turhankin tuttuja. Vaikka tavallisesti näitä hokemia kartankin kuin ruttoa, aion tänään syyllistyä niiden käyttöön itsekin. Minulla on nimittäin ollut tässä käsillä oikeasti hidas aamu rentoine tunnelmineen.

Aikaisen juoksulenkin jälkeen, miehen jo lähdettyä omille teilleen ja jätettyä jälkeensä valmiiksi tehdyn aamupalan, hipsuttelin kahvimuki kädessä takapihalle kliksauttamaan saunan päälle. Munakasta, toista kahvimukillista ja kymmenisen luettua asuntoilmoitusta myöhemmin istahdin tukevasti saunanlauteille ja huokaisin syvään. Vain minä ja täpötäysi saunakiulu.

171115_1

 

Sen verran on ollut viime kuukausina aikaa harjoitella saunanlauteilla istuskelua, että viihdyin löylyissä kai toista tuntia, välillä talven kylmistä öistä viilentyneeseen uima-altaaseen sukeltaen. Saunominen onkin ehkä parasta juuri yksin – kun ajantaju katoaa ja ote hellittää kaikesta mitä saunan ulkopuolella tapahtuu.

Siellä lauteilla silmät kiinni istuessani en ajatellut oikein mitään. Vain hikipisaran valumista pitkin reittä ja toisen kutittaessa alaselkää. Saunan lämpö, joka lämmittää ihmisen sieluaan myöten hehkuvaksi, ei jätä tilaa murheille, stressille tai kiireelle. Sitä on kerrankin läsnä vain itselleen kaiken ulkopuolisen karatessa ajatuksista. Ja se mitä jää jäljelle, se ulkopuolisista vaikutteista ja paineista riisuttu puhdas ja aito versio minusta itsestäni, sen kohtaaminen tekee minut valtavan onnelliseksi. Että kaiken tämän hässäkän keskelläkään en ole sitä kadottanut. Että minä olen vielä täällä, vähän piilossa, mutta olen kuitenkin.

Nyt olen jo sukeltanut vaatteisiini, antanut tukan kuivua itsekseen hallitsemattomaksi käkkäräksi ja juonut liikaa vissyä. Kello on pitkästi yli puolenpäivän ja on aika päästää ajatuksiin informaatiota maailmalta, työsähköpostista ja puhelimesta. Heippa vaan, sinä ulkopuolisista rasitteista vapaa sisimpäni, nyt on taas aika kohdata muu maailma.

Rentoa, tunnelmallista ja hidasta aamua teille muillekin. Jos ei heti huomenna, niin toivottavasti sitten joku toinen aamu. Itsensä kanssa yksistään on aika kiva olla.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Aamusaunassa

 1. Ai kun ihanan tunnelmallinen kuva, varsinkin tuo auringonvalo ❤

  terveisin saunaton ihminen pimeästä räntäsuomesta

  Tykkää

  • Auts. Jos joku asia mahdollisessa Suomeen paluussa on hyvää niin SAUNA. Mä luulen, että se tulee olemaan yksi kärkikriteereistä joiden perusteella asumusta valitaan.

   Nimim. Kyllä se ulkohuussikin vielä menee, mutta onhan siinä sauna…?

   Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.