Todellinen lifestyle-blogi

Olen usein saanut kiitosta tavastani kirjoittaa blogissani avoimesti – en vain onnenhetkistä – vaan myös eteeni osuneista vastoinkäymisistä. Samasta syystä olen itsekin kiitellyt niitä kanssabloggaajia, jotka uskaltavat rikkoa täydellisen elämän illuusion ja näyttää, ettei niin täydellistä elämää olekaan, etteikö ainakin hetkittäin joutuisi kahlaamaan polvia myöten siinä itsessään.

Luokittelen oman blogini kai kategorioista suosituimpaan, lifestyle-blogiksi. Minulle se tarkoittaa – jos ei nyt peilikirkasta – niin ainakin kohtuullisen särmää peilikuvaa itsestäni sekä päiväkirjamaisia otteita elämästä sen hyvine ja huonoine käänteineen. En missään tapauksessa halua blogini perustuvan valheellisen kliiniselle kuvalle todellisuudesta, tai tarjota lukijoilleni jotain sellaista, jota ei ole edes olemassa. Jos näin haluaisin, kirjoittaisin lifestyle-blogin sijaan fantasiakirjoja.

Harmittavan usein lifestyle-blogeissa nähdään ihmiselosta vain siloiteltu versio, joka voi etenkin nuorille muodostaa hyvinkin vääristyneen mielikuvan todellisuudesta ja luoda täysin epärealistisia odotuksia elämälle. Blogimaailma on pullollaan juttuja terveellisistä ruokavalioista, tehokkaista treeneistä, noususuhdanteisista urista, kunnianhimoisista opinnoista, ihanasta perhe-elämästä, suloisesta vauva-ajasta, siisteistä kodeista, onnellisista parisuhteista, kuumista deiteistä, huolettomasta rahankäytöstä, shoppailureissuista, unelmamatkoista, täydellisen pyöreistä pakaroista, iloisesta mielestä ja energisestä olosta. Vain harvoin tartutaan aiheisiin, jotka vaatisivat omien heikkouksien ja epäonnistumisien tunnustamista.

310116_1

Kun todellisessa elämässä sitten sattuu ja tapahtuu, tulee vastoinkäymisiä, terveys pettää, talous romahtaa, parisuhde kariutuu, koti paljastuu hometaloksi, psyyke murenee, raskauskilot jämähtävät vyötärölle, lapsi on täysin mahdoton eikä elämässä ole tietoakaan siitä bloggaajien mainostamasta ihanan rennosta arjesta, voi blogielämää ihannoiva ihminen tuntea itsensä epäonnistuneeksi.

Miksei mun elämä suju? Miksi just mulle käy näin? Miksi mä en pysty vaikka muut pystyy?

Et se ole vain sinä. Ja juuri sen vuoksi koenkin niin tärkeäksi kirjoittaa myös niistä kerroista, kun kaikki menee päin seiniä eikä mikään suju. Tämä tuo lohtua niille, jotka omassa elämässään ponnistelevat vastoinkäymisten kanssa. Ei siksi, että muiden ongelmien edessä tuntisi omat ongelmansa jotenkin pienemmäksi, vaan siksi, koska on lohdullista huomata, ettei ole yksin. Sillä kyllä ne muutkin kulkevat joskus vastatuuleen, se siisteinkin koti on sotkussa, vahvimmankin mieli solmussa ja määrätietoisimmaltakin on suunta hukassa. Se on todellista lifestyleä se.

 

 

5 kommenttia artikkeliin ”Todellinen lifestyle-blogi

 1. Rehellinen teksti on parasta!

  Itsekin varmaan monesti sortuu siihen, että bloggailee vaan kivoista jutuista, koska niistä bloggaaminen on kivempaa ja siitä tulee hyvä mieli. Toki ehkä ”aikuisena” osaa myös ajatella omilla aivoillaan ja tiedostaa sen, että ei se blogien täydellinen elämä oo ihan koko totuus. Vaikka kuinka joku väittäisi muuta niin kyllä kaikkien elämässä on niitä surunhetkiäkin. Ei kukaan tätä matkaa pysty kulkemaan ilman, että menettää jonkun läheisen jne.

  Tykkää

  • Tottakai niistä kivoista jutuista on mukavampi kirjoitella ja ONNEKSI elämä pääasiassa onkin täynnä niitä positiivisempia asioita. Mutta toisinaan on kiva kuulla asioiden, kuten nyt vaikka liikunnan, ruokavalion, matkailun tai vaikka ulkomailla asumisen toisesta puolesta, siitä kun kaikki ei mene niin kuin Strömsössä. Se kuitenkin antaa niin paljon realistisemman kuvan kokonaisuudesta.

   Tykkää

 2. Juuri näin. Ne kirjoitukset ”oikeasta” elämästä ovat ne, joita ihmisiä kiinnostaa. Mielikuvituksillamme voimme itse luoda itsellemme ne illuusiot täydellisestä elämästä, sillä ”oikeassa” elämässä sellaista täydellisyyttä ei vain ole…..

  Juuri tästä syystä luenkin blogiasi niin mielelläni ja myötäelän kanssasi. Olet aito.

  Angelina

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.