Jee, tämä dieetti toimii sittenkin!

Dieettiäni on nyt takana kolme viikkoa. Aika on kulunut kuin siivillä vielä entisestäänkin lisääntyneen treenimäärän vuoksi ja noususuhdanteessa oleva motivaatio on pitänyt huolen siitä, ettei tylsistymiselle tai laiskottelulle ole juuri jäänyt aikaa. On pötypuhetta, että dieetillä olemisen pitäisi olla yhtä tuskaa ja kituuttamista. Hitto vie, tämä jos joku tuo sisältöä elämään!

Taistelua lihaksien puolesta! 

Ruokavalioni on itseni kehittelemä, päivittäin mieleni mukaan vaihteleva ja perustuu olemattomalle hiilihydraattimäärälle ja jokaviikkoiselle tankkauspäivälle. Pelkästä salaatinlehtien imeskelystä ei ole kyse, sillä erilaisten salaattien lisäksi viikossa kuluu kilotolkulla erilaisia kasviksia, liharuokia, pihvejä, keittoja, kalaa, kanaa ja proteiinidrinkkejä. Ja mikä parasta, Kalifornian ilmasto on suotuisa ulkona grillaamiselle ympäri vuoden. En siis voi valittaa, että olisin viimeisen kolmen viikon aikana joutunut suuresti ruokavaliostani kärsimään. Sisäfileepihvi ja viinilasi nenän alla on vaikea väittää, että dieetillä oleminen olisi yhtä tuskaa ja nääntymistä. Kaiken muun gourmeen lisäksi on vielä se jumalainen tankkauspäivä joka lauantai, mutta sen tarkemmasta sisällöstä ja miksei muustakin ruokailusta lisää sitten jossain toisessa jutussa.

Parasta kaikessa on kuitenkin se, että edistystä on tapahtunut ensimmäisten viikkojen käynnistymisvaikeuksien jälkeen. Painoni ei suuremmin ole laskenut, vaikka uusi kymmenluku alkaakin hitaasti ja epävarmasti lähentyä. Suurimmat ja eniten riemunkiljahduksia aiheuttavat muutokset näkyvätkin peilissä ja mittanauhassa. Olen onnistunut kolmessa viikossa kadottamaan navanympärystä kaikkiaan 3,5 sentin edestä ja vyötärön kapeimmasta kohdastakin kaksi senttiä. Muutenkin ylimääräinen pöhötys on silminnähden vähentynyt ja ehkä ne lihaksetkin pyrkivät nyt näkymään hitusen paremmin. Kehityssuunta on siis oikea!

Treenaamisesta sen verran, että kuten aikaisemmin kerroin, tarkoitukseni on hävittää nimenomaan rasvaa, ei lihasmassaa. Tämän vuoksi viikottainen treeniohjelmani on muotoutunut jotakuinkin seuraavanlaiseksi:

• reippaita tunnin kävelylenkkejä 4-5 kertaa / viikko

• kovaa salitreeniä kunnon painoilla 4-5 kertaa / viikko + 10 min lämmittely

• kuluttavampaa, pitkäkestoista aerobista esimerkiksi maastopyörällä 1-2 kertaa / viikko

Reiluilla painoilla lyhyitä sarjoja, kuuluu kauden teema

Nippelitietoa viikolta 3 (verrattuna lähtökohtaan):

Paino: 60,8 kg (-0,3 kg)

Rasvaprosentti: 18,0 % (-0,1)

Lihasmassa: 36,4 % (+/-0)

Vyötärönympärys: 68 cm (-2 cm)

Navanympärys: 78,5 cm (-3,5 cm)

Reidenympärys: 49,5 cm (-0,5 cm)

Tällä samalla kaavalla edetään ainakin vielä tämä viikko. Sen jälkeen katsotaan taas missä ollaan, onko mitään tapahtunut ja jos kyllä, niin mitä sitten. Korostan kuitenkin jälleen kerran sitä, että otan tämän projektini melkoisen löysin rantein enkä todellakaan verenmaku suussa. Tarkoitukseni kun kuitenkin on pääasiassa nauttia elämästä ja tehdä asioita niin kauan, kun ne tuntuvat mielekkäältä. On kuitenkin mahdollista, että ne omat mukavuusrajani menevät hieman kauempana tai lähempänä, kuin jollakulla toisella.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.