Vaalipäivän suurin tapahtuma – Super Bowl

Samana päivänä, kun Suomessa varusteltiin kisakatsomoa kuntoon vaalivalvojaisia varten, täällä Amerikassa keskityttiin vuoden suurimman urheilutapahtuman, Super Bowlin, eli amerikkalaisen jalkapallon mestaruusottelun seuraamiseen. Tarkoitukseni oli blogata tästä suomalaisittain ehkä maailman tylsimmästä urheilulajista ja sen loppuottelusta, joten soluttauduin mukaan autenttisimpaan mahdolliseen kisakatsomoon, umpijenkin naapurin kotisohvalle.

Kyseessä oli ensimmäinen jenkkifutis-peli, jota olen eläissäni katsonut. Seurattuani hetken aikaa isojen, rumien miesten törmäilyä toisiinsa tajuamatta miksi ja mihin he ovat oikeastaan pyrkimässä, kysäisin lopulta vierustoveriltani mikä pelin kantava idea oikein on. Vierustoverini selitti hyvän tovin viivoista, heitoista, törmäilystä, juoksemisesta ja minulle liian monimutkaisesta pisteidenlaskusta. Perusteellisen sääntöselvityksen jälkeen touhu näytti minusta edelleen aivan yhtä järjettömältä, kuin aikaisemminkin. Kenttä täynnä olkatopattuja, sukkahousuihin pukeutuneita miehiä, jotka juoksentelevat ympäriinsä pyyheliina lanteille kiinnitettyinä toisiinsa törmäillen. Ottelun päätyttyä ainoa asia, jonka lajista opin, oli että kentällä on kahdenlaisia pelaajia – niitä, joilla on aivot ja niitä, joilla ei.

Urheilulajin käsittämättömyyden huomioon ottaen on uskomatonta, että viime vuonna Super Bowlia seurasi jopa 111 miljoonaa ihmistä. Satayksitoistamiljoonaa! Näillä luvuilla suomalaiset vaalivalvojaiset taisivat jäädä katsojamäärässä tänään kakkoseksi, melko kirkkaasti. Ei siis ihme, että ottelun keskellä olevasta televisiomainostilasta saa keskimäärin pulittaa huimat 3,5 miljoonaa dollaria ja mainoskatkoja on ottelun väliin tungettuna aina viiden minuutin välein. Loppujen lopuksi mainoskatkot nousivatkin ottelun parhaaksi anniksi, sillä näihin jättibudjetin televisiomainoksiin oli todella panostettu pienen elokuvan verran. Mainoskatkojen lisäksi itse ottelua parempaa viihdettä oli, kun väliajalla esiintymislavalle nousi itse Madonna. Valtaisan shown ympäröimänä hän esitti hyvän koonnin kappaleistaan uransa eri vaiheilta. Eikä voi valittaa. Madonna oli silminnähden innoissaan saamastaan esiintymispestistä, joka omien sanojensa mukaan oli yksi hänen uransa tähtihetkistä.

Mitä sitten kertoisin itse pelistä? No, Giants voitti mestaruuden. En tiedä miten tai miksi, sillä en edelleenkään ymmärrä tuosta hölmöstä urheilulajista tuon taivaallista, mutta meininki kotisohvakatsomossa oli hyvä. Mutta kuka ne presidentinvaalit voitti ja miksi? Entä kuka esiintyi vaalivalvojaisten väliajalla? Mikko Alataloko?

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.