Yhdeksän keinoa mockingbirdin karkoittamiseksi

Kiitos lintutietäväisten lukijoiden, edellisessä postauksessa mainitsemani häirikkölinnun laji on nyt selvitetty! Pihassamme jo kolmatta viikkoa metelöivä lintu on paljastunut mockingbirdiksi, joka on laajalti tunnettu raivostuttavasta tavastaan imitoida muita lintuja kovaan ääneen keskellä yötä (kuuntele ääninäyte täältä). Ideoita linnusta eroon pääsemiseksi on jo sadellut sieltä täältä ja itsellänikin on takataskussa muutama suunnitelma linnun päänmenoksi. Toimisiko kuulapyssy? Entä tekovagina? Tässä sodassa ovat kaikki keinot sallittuja.

Pahoittelen jo etukäteen herkimmille lukijoille aiheutuvaa mielipahaa.

Tämän harmittoman näköisen ulkokuoren alle kätkeytyy vertaansa vailla oleva mölyapina.

 

KUINKA SIIS PÄÄSTÄ EROON TÄSTÄ RIIVATUSTA ELIKOSTA?

 1. Haulikolla

  Maalaistyttönä, joka oppi ampumaan alle 10-vuotiaana, tämä vaihtoehto tuli luonnollisesti mieleeni ensimmäisenä. Niin kiehtova kuin ajatus onkin, on lienee parempi unohtaa ammuskelu tiiviisti asutussa lähiössä.

 2. Kuula-aseella ampumalla

  Ensimmäistä vaihtoehtoa huomattavasti vähemmän huomiota herättävä konsti, josta kiinni jäädessään ei välttämättä tule karkoitetuksi maasta. Ehkä pelkkä puuhun ammuskelukin riittäisi lähettämään linnun matkoihinsa?

 3. Hankkimalla kissan

  Kiitos allergiani, kissan kuljeskelemisesta nurkissa olisi todennäköisesti vielä enemmän haittaa, kuin ulkona kiljuvasta linnusta. Naapurustossamme pyöriskelevä kulkukissa voisi sen sijaan hoitaa homman kotiin. Katsotaan kumpi meistä ehtii ensin.

 4. Soittamalla Eläkeläisiä ulkokaiuttimista, täysillä

  Jos ei kalifornialais-linnun pasmat mene sekaisin suomalaisesta perinnemusiikista, niin on kumma. Vaihtoehtoisesti voisi myös kokeilla Meiju Suvasta tai Hanna Ekolan Villihevosia. Mutta riittääkö oma kantti moiseen uhkarohkeaan, mielenterveydellä leikittelevään vastaiskuun?

 5. Vesisuihkulla ampumalla

  Luin netistä, että mockingbirdejä on onnistuttu karkoittamaan kylmällä vesisuihkulla ikiajoiksi. Ihan varteenotettava vaihtoehto tämäkin, kuula-aseella ampumisen lisäksi.

 6. Katkaisemalla puun, jossa lintu majailee

  Vuokraisäntä ei välttämättä ilahtuisi pihapalmun katoamisesta, mutta mitä jos puuta kävisi aina ravistamassa, kun olettaa linnun siellä nukkuvan? Silmä silmästä, yöunet yöunista. Häähää!

 7. Mockingbirdinpelättimellä

  Miltähän voisi näyttää variksenpelättimestä jalostettu mockingbirdinpelätin? Kävisikö variksenpelätti, jonka päälle on puettu H&M:n kesämallisto? Jos joku tietää, niin kertokoot!

 8. Huuhkajapatsaalla

  Jos räkättirastaat pysyy poissa mansikkamaan viereen pystytetyillä huuhkajapatsailla, niin toimisiko sama mockingbirdeihin? Vai pitääkö Kaliforniassa käyttää jotain muuta petolintua? Entä jos teetän vahanukkeja Lady Gagasta?

 9. Seksilelulla

  Kyllähän me kaikki tiedetään minkä perässä se lintu tuolla puussa oikein huutelee. Ehkä tekovaginoita täyteen ripustettu pihapuu pitäisi linnun hetken aikaa kiireisenä?

 

Jos joku keksii lisää konsteja linnun karkoittamiseksi, niin kaikki ideat ovat tervetulleita!

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.