Iltapäivä Newport Beachilla

Vietimme viime sunnuntai-iltapäivän varsin rantalomamaisissa tunnelmissa puolen tunnin ajomatkan päässä kotoa, Newport Beachilla. Kaupunki mielletään rikkaiden ja kuuluisien ihmisten asuinpaikaksi, eikä suotta. Asuntojen keskihinnan kivutessa aina päälle miljoonaan dollariin, voimme me tavalliset tallaajat nauttia kaupungista vain turistinäkökulmasta käsin.

Sunnuntain lyyli, aaltoja ja aurinkoa Newport Beachilla

Koska olen jo kohtuullisesti kärventänyt nahkaani uima-altaalla loikoillessa, keskityimme auringonoton sijaan kävelemään pitkin hiekkarannan reunustaa kulkevaa kävelytietä ja katselemaan hieman ympärillemme. Pitkällä ja yleisilmeeltään siistillä Balboan niemimaan hiekkarannalla oli paljon ihmisiä nauttimassa lämpimästä iltapäivästä, merellä nautittiin surffauksesta ja rantabaarit olivat jo varhain iltapäivällä täyttyneet iloisista juhlijoista. Rannalla vallitsi todellinen lomatunnelma, aivan kuten missä tahansa rantalomakohteessa. Ellen asuisi niin lähellä itse, saattaisin hyvinkin tulla lomailemaan juuri tähän kaupunkiin. Osa aivan rannan tuntumassa olevista taloista onkin vuokrattavia loma-asuntoja. Kokonaisen talon vuokraaminen loman ajaksi on hotellia fiksumpi majoitusvaihtoehto mikäli liikkeellä ollaan isommalla poppoolla. Erään näkemäni rantatalon sai vuokrattua itselleen viikoksi 1750 taalalla, joka kuulostaa äkkiseltään melko paljolta. Mutta jos summan jakaa vaikkapa kolmen pariskunnan kesken, ei viikkohinta enää olekkaan niin korkea.

Jos ei ole vara ostaa taloa Newport Beachilta, voi sellaisen aina vuokrata loman ajaksi rantakadun varresta.

 

Asumista ajatellen talon kuukausivuokra on kuitenkin melko mojova, kuten ovat talojen myyntihinnatkin. Erään kyseisellä rannalla olleen isohkon talon hintalapussa luki 4,5 miljoonaa dollaria. Ja se oli halpa. Tällä hetkellä kalleimmasta myynnissä olevasta, Newport Beachin todellisella hienostoalueella sijaitsevasta reilun 800 neliön rantatalosta, kuudesta makuuhuoneesta, yhdeksästä kylpyhuoneesta, vierastalosta, omasta venelaiturista ja merenrantatontista saa pulittaa vajaat 29 miljoonaa dollaria. Vertailun vuoksi mainittakoon, että kallein Suomessa, Helsingin Kaskisaaressa myynnissä oleva merenrantatalo maksaa päivän vaihtokurssilla reilut 18 miljoonaa dollaria.

Onneksi rannalle voi tulla ottamaan aurinkoa ihan ilmaiseksi

No, onneksi en ole suuri meriveden ystävä ja kuka edes tarvitsee yhdeksää kylpyhuonetta, joista yhdenkään yhteydessä ei ole saunaa. Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.

Hih, tällainen kaveri poseerasi kameralleni, kun kurkkasin alas laiturilta!

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.