10 mh, 3 k, 11 kph + uima-allas

Sattuipa eräänä päivänä, että nappasin ruokakaupasta mukaani ilmaisjakelulehden täynnä paikallisia asuntoilmoituksia. Lehden sisältö osoittautui tällaisen tavallisen tallaajan näkökulmasta ehkä hieman epärealistiseksi, lehdessä kun ei ollut ensimmäistäkään alle $1,1 milj. hintaista taloa. Sen yläpuolelta kyllä, aina $22,5 milj. saakka. No, ainahan voi unelmoida ja löysin minä sieltä lehden takakannesta sen oman unelmani, tai ainakin hyvän aihion sille.

Pienellä virittämisellä tästä talosta saisi ihan hyvän kodin.

 

Tässä takakannen talossa, tai ehkä tässä kohden voisimme puhua kartanosta, on erillinen päärakennus ja vierastalo. Talon mittasuhteita selventänee hieman se, että pelkästään vierastalossa on kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta ja oma keittiö. Itse kartanossa on pääkeittiön lisäksi keittokomero, seitsemän makuuhuonetta, seitsemän kylpyhuonetta, biljardisali, kuuden auton ja yhden matkailuauton autotalli sekä oma kuntosali. Pihamaalla komeilee uima-allas (sen yhteydessä kaksi kylpyhuonetta ja höyryhuone), pihakeittiö, tenniskenttä sekä reilut kuusi eekkeriä laidunmaata. Näkymät vuorilta avautuvat alas kaupunkiin ja aina Tyynellemerelle saakka. Terve.

Okei. Ehkä kymmenessä makuuhuoneessa olisi puolet liikaa, vaikka erillinen vierastalo toki kyläilijöiden kannalta varmasti kiva olisikin. Ja sitten tuo kylpyhuoneiden määrä. Kuka jaksaa kuurata puhtaaksi yksitoista kylpyhuonetta ja vessaa? Niitäkin voisi omassa unelmatalossani olla puolet vähemmän. Sanotaan siis, että kolme makuuhuonetta päätalossa, kaksi vierastalossa sekä yksi kylpyhuone kutakin kohti olisi sellainen sopivan haasteellinen määrä siivottavaa.

Talon sijainti sen sijaan on ihanteellinen. Kaltaiseni erakko viihtyy omassa rauhassa kukkuloilla ja näköalakin on suoraa kuin taulusta. Oma kuntosali vain tehostaisi erakoitumista ja mikäli tilaisin elintarvikkeet netistä, ei minun tarvitsisi enää koskaan poistua kotoa. Voisin olla se salaperäinen täti, josta kylillä puhutaan. Se, joka asuu vuorilla, mutta jonka vain harvat ja valitut ovat nähneet. Kylähullu, joka huhupuheiden mukaan saunoo ja juoksee tämän jälkeen alasti uima-altaaseen, jonka yhdessä kulmauksessa on jacuzzin tilalla avanto.

Jos jotain, niin sen olen elämässä oppinut, että autotallitilaa ei ole koskaan liikaa. Kuuden auton ja yhden matkailuauton autotalli kuulostaa siis juuri sopivalta. Olisipa kerrankin tilaa harrastaa ja rakentaa. Viikonloppuisin järjestäisin allasbileitä ystäville ja kokkailisin lämpimässä kesäillassa pihakeittiössä ruokaa oman maan antimista. Tenniskentän jyräisin matalaksi ja rakentaisin tilalle sellaisen Gladiaattoreistakin tutun temppuradan. Tontin itälaitaan perustaisin viinitarhan ja iltaisin istuisin kartanoni länsitornissa viinilasi kädessäni tähystäen kaukoputkella merellä vaeltavia valaita.

Mitäs tällainen lysti sitten maksaa? Tämän kartanon kylkeen on lätkäisty yllättävän vaatimaton, vain $4,925,000 arvoinen hintalappu. Siinä, kun heti rannan tuntumassa sijaitsevat talot ovat lähtöjään yli $10 milj. arvoisia, laskee hinta välittömästi vuorille paetessa.

No, ennen kuin siirryn tästä maksamaan ensi kuun vuokraa, kysäisen vielä millainen olisi teidän unelmakoti?

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.