Sormus takaisin sormessa

Kolme pitkää kuukautta tunsin itseni alastomaksi ilman sormusta vasemmassa nimettömässä. Mistään välirikosta tässä ei kuitenkaan ollut kyse, vaan jätin Suomessa vieraillessani sormuksen tekijälleen viritettäväksi. Useita sattumuksia ja kolmea kuukautta myöhemmin, on sormus vihdoin ja viimein entistä ehompana takaisin sormessani.

En ole koruihmisiä ja vain harvoin muistan käyttää muita koruja kuin sormustani. Siihen on oikeastaan kaksi syytä. Toinen on ärhäkkä nikkeliallergia jonka vuoksi käytän melkeinpä ainoastaan titaanisia koruja ja toinen syy on treenaaminen. En koskaan käytä edes sormusta salilla, saati sitten muita koruja.

Silti minä kaipasin sormustani valtavasti. Olen tottunut pyörittelemään sitä sormessani, kokeilemaan peukalolla puolihuomaamattani onko se vielä tallessa, riisumaan sen ennen salia ja taas sujauttamaan sen suihkun jälkeen takaisin sormeeni. Sormuksessa on myös oma viestinsä – se suojaa turhilta kyselyiltä, kun taas toisinaan se voi toimia keskustelun avaajana. Se on osa minua ja omalla persoonallisella ulkonäöllään se kertoo yhdellä vilkaisulla kantajansa sivilisäädystä ja ehkä vähän luonteestakin.

Mitä sormukselle Suomessa sitten tehtiin? Minulla ei ollut erillistä kihlasormusta, joten sen virkaa toimitti tämä samainen sormus, mutta ilman kiviä. Kun sitten menimme naimisiin, lisättiin sormukseen yksitoista mustaa timanttia. Alkuperäinen ajatuksemme oli, että jokaisen avioliittovuoden jälkeen sormukseen lisättäisiin yksi kivi lisää. Muutimme kuitenkin maasta eikä sormuksen huoltoon toimittaminen kerran vuodessa enää ollutkaan mahdollista. Niinpä päätimme hieman oikaista ja hankkia sormuksen täydeltä mustia timantteja yhdellä kertaa. Niin, että terveisiä vaan miehelle, tästä sopimuksesta tuli juuri hieman pidempi.

Mustat timantit ovat muuten tavallisia halvempia (mutta sielukkaampia!). Kannattaa siis pitää mielessä, jos olet miettinyt jotain persoonallisempaa vihki- tai muuta sormusta. Oma sormukseni (ja miehen sormus) on tehty GL-Korussa (liike löytyy Helsingistä) oman suunnitelmani mukaan. Liike on erikoistunut titaanisiin koruihin, joten jos kärsit nikkeliallergista tai perineinen kulta ei muuten vain kolahda, kannattaa tutustua tuon liikkeen tarjontaan.

Sormus saapui kotiin juuri kreivin aikaan. Meillä on nimittäin ensi viikolla hääpäivä, järjestyksessään viides sellainen. Eivätpähän sitten hääpäivä-illallisella viereisessä pöydässä istuvat kuvittele, että siinä taas joku ukkomies on vaimonsa selän takana liehittelemässä vierasta naista.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.