Vatsalihakset à la Pink

Minulta on muutamaan otteeseen toivottu jonkinlaista yhteenvetoa vatsalihastreeneistä. Koska oma treenini on vähintäänkin epäjärjestelmällinen ja sekava eikä minulla yleensä vatsalihaspäivänä ole (kamera)miestä käytössäni, päätin jakaa kanssanne tämän Shape Magazinesta bongaamani vatsalihastreenin jota Pinknoudattaa. Treenin hyvä puoli on, että se vahvistaa vatsan lisäksi oikeastaan koko kroppaa. Eli kuinka treenata samanlainen keskivartalo kuin Pinkillä (ja mitä muuta se oikeasti vaatii)?

Pink on yksi suosikki-julkkiksistani. Ei niinkään musiikkinsa, vaan sporttisen, voimakkaan ja terveen näköisen runkonsa takia.

 

Liike nro 1: Asetu lattialle lankku-asentoon. Tuo vasen polvi kohti otsaasi kuvan A osoittamalla tavalla, kunnes polvi koskettaa otsaa. Palaa lähtöasentoon ja tuo tällä kertaa vasen polvesi vasemman kyynärpääsi kohdalle kuvan B osoittamalla tavalla. Palaa takaisin lähtöasentoon. Toista 10-15 kertaa per puoli.

Liike nro 2: Tähän liikkeeseen tarvitset pallon. Itse olen käyttänyt pallon tilalla foam rolleria, jolloin liike on hieman erilainen. Asetu lankku-asentoon sääret pallon päällä ja vedä polvet kohti rintaa kuvan A mukaisesti. Suorista jalat ja palaa lähtöasentoon ja toista 15-20 kertaa. Tämän jälkeen kohota oikea jalka ilmaan kuvanB mukaisesti ja pidä koholla 30 sek. Laske jalka ja tee sama toiselle puolelle. Toista kolmesti.

 

Liike 3: Seiso jalat hartioiden leveydellä, varpaat hieman ulospäin suunnattuina. Nosta kädet hartioiden korkeudelle sivuillesi, potkaise jalka eteesi ja korota läpsäisemään sormenpäillä varpaitasi, kuten Pink kuvassa tekee. Tee sama toisella jalalla ja toista 20 kertaa.

Liike 4: Asetu selinmakuulle, jalat suorana, kädet pään takana. Nosta jalat kuvan A osoittamalla tavalla eteesi samalla kun nostat ylävartalon maasta kohti polvia ja kierrät kätesi polvien ympärille. Palaa takaisin selinmakuulle. Tee 15 toistoa. Tämän jälkeen kohota jalat seliinmakuulta ylöspäin samalla kun kohotat ylävartalon lattiasta ja kurotat käsillä varpaiden suuntaan kuten kuvassa B. Pidä hetki ja palaa lähtöasentoon. Tee 5 toistoa.

Liike 5: Makaa selälläsi, jalat suorana, kädet pään takana. Nosta jalat kohti kattoa ja rutista vatsalihaksilla pää ja hartiat irti lattiasta kuvan A osoittamalla tavalla. Laske vasen jalka alaspäin samalla kun kierrät ylävartaloa oikealle ja kurotat vasemmalla kyynärpäällä kohti oikeaa polvea kuten kuvassa B. Tee sama toiselle puolelle ja toista 20 kertaa.

Toista koko kierros!

 

Että sellainen treeni, ihan toimiva mitä itse olen kokeillut. Itse teen osan näistä liikkeistä osana vatsatreeniäni kerran viikossa. Lehti kuitenkin suosittelee harjoituksen tekemistä 3-5 kertaa viikossa cardio-harjoittelun lisäksi ja lupaa palkkioksi kivikovat lihakset. Tähän en kuitenkaan aivan yhdy, Pinkin kunto kun vaatii aika paljon muutakin. Älä siis masennu jos et kuukaudessa parissa ole yhtä kireässä kunnossa. Minäpä kerron mistä se johtuu.

 

…SITTEN NE INHAT FAKTAT:

Paikallisten superjulkkisten ympärillä pyörii uskomaton koneisto. Pink esimerkiksi treenaa tällä hetkellä viitenä päivänä viikossa itse Jeanette Jenkinsin kanssa ja häntä ennen trainerina toimi Jillian Michaels. Samalla tavalla, kuin treeniohjelmat ovat viimeisen päälle suunniteltuja, on julkisuuden henkilöiden ruokavaliokin ammattilaisten käsialaa. On siis turha odottaa kireää keskivartaloa ilman kokonaisvaltaista treenaamista ja viimeisen päälle hiottua ruokavaliota.

Omien huipputrainereiden ja kokkien lisäksi täkäläisillä julkisuuden henkilöillä on muitakin rahan tuomia ässiä hihoissaan. Tämän hetkinen trendituote on melkoisen hintava ja sen vuoksi useiden tavisten ulottumattomissa oleva HGH, eli human growth hormone, joka mm. parantaa suorituskykyä, nopeuttaa kehittymistä, auttaa palautumisessa ja polttaa tehokkaasti rasvaa. Tämän lisäksi samalla tavalla, kuin kaikilla ruotsalaisilla hiihtäjillä on astma, riivaa kyseinen sairaus yhä useampaa julkkista. Efedriiniä sisältävät astmalääkkeet kun hengitysteiden avaamisen lisäksi piristävät ja tekevät rasvanpoltosta ja treenistä entistä tehokkaampaa. En tietenkään sano, etteikö kisakireä kroppa vaatisi hillittömästi työtä vaikka käytössä olisikin lisäaineita, mutta helpottaahan se kummasti.

Vaikka lätkäisinkin pöytään kasan masentavia faktoja, niin se ei tarkoita sitä, etteikö kenellä tahansa olisi mahdollista kotikonstein hoitaa itseään samanlaiseen kuntoon. Eli siitä vaan vatsalihastreeniä tekemään! Muistatte vain, että sen lisäksi tarvitaan aerobista liikuntaa, oikeaoppinen ruokavalio sekä rutkasti tahdonvoimaa ja uskoa itseensä.

 

Kuvat: Shape Magazine

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.