Päivän treenivinkit (takareidet ja pakarat)

Suunnatkaahan katseenne tänne, kaikki atleetit siellä ruutujen takana! Tänään esittelyssä on kaksi suosikikseni noussutta jalkatreeniliikettä, joiden pääteho suuntautuu takareiden yläosaan sekä pakaroihin, eli oman termistöni mukaan alaperseeseen. Nämä kaksi helppoa mehut pois -liikettä sopivat mainiosti suurempien ja raskaampien liikkeiden, kuten vaikkapa kyykkäyksen, kanssa superina tehtäviksi.

Jotta sain nämä liikkeet havainnollistettua mahdollisimman selkeästi, suuntasin salille kuvausryhmäni kanssa ja tuloksena näette nyt kumpaakin liikettä sarjan verran liikkuvana kuvana. Eläköön nykyaika ja kamerakännykät!

 

Taka-askelkyykky Smith-koneessa

Sanahirviön taakse kätkeytyy nerokas liike, joka riittävän alas vietynä aiheuttaa sekä maksimaalisen venytyksen että supistuksen takareidessä, takamusta unohtamatta. Liikettä tehostaaksesi tarvitset avuksi steppilaudan. Ja nyt tarkkana: älä tee tätä liikettä raskailla painoilla! Steppilaudan vuoksi polvikulma alas mennessä on niin jyrkkä, että liian raskailla painoilla rehkiessä alkavat polvinivelet taatusti kiukutella. Kuten videolta näkyy, tarpeeksi pitkää sarjaa tehdessä alkaa kyllä kevyemmilläkin painoilla irvistyttämään.

 

Penkille istu!

Ajatuksella tehtynä tämä helppo liike työstää tehokkaasti pakaroita, takareisiä sekä sisäreisiä. Asetu penkille istumaan jalat haara-asennossa, varpaat ulospäin suunnattuina. Ota syliin sopivan kokoinen limppu ja nouse seisomaan. Keskity siihen, että työstät itsesi selkä suorana ylös pakaroita ja takareisiä käyttäen. Ylös päästessäsi työnnä lantiota kevyesti eteenpäin pakaroita jännittämällä. Laskeudu takaisin istumaan ja toista. Kuten videolta näkyy, on itselläni tapana siinä vaiheessa, kun liike alkaa polttamaan lihaksia, pysähtyä alas laskeutuessa puoleen väliin hetkeksi tai laskeutua alas erittäin hitaasti.

Kun yhdistin näihin liikkeisiin kyykyn, penkille nousun, taka- ja sivupotkun taljassa, takareisikoneen, askelkyykyn, nasevan pakaraliikkeen käsipainoilla tehtynä sekä pohjetreenin, sain aikaiseksi ihan kohtuullisen takareisi-pakarajumin, joka tuntuu vielä tänäänkin, kolme päivää treenin jälkeen.

Ja paloihan sillä keikalla muutama kalorikin.

 

Kertokaa toki jos kiinnostaa enemmänkin nähdä treenivideoita, niin nappaan kuvausryhmän toistekin mukaani salille.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.