Mitä jos laihdutusvalmisteiden sijaan käyttäisit päätäsi

Mikäpä motivoisi enempää liikkumaan, kuin televisiosta laihdutusvalmistemainoksien katselu samalla, kun sotket kuntopyörällä veren maku suussa, hiki silmille valuen.

”EI ENÄÄ HIKOILUA, EI TYLSIÄ JUOKSULENKKEJÄ EIKÄ ITSENSÄ NÄÄNNYTTÄMISTÄ! ELÄ KUTEN ENNENKIN JA LAIHDU TEKEMÄTTÄ MITÄÄN!”

Aamu-uutisten mainoskatkolla, parhaaseen mainosaikaan, mainostettiin laihdutuspulveria, jota ruoan päälle sirottelemalla saadaan aikaan keinotekoinen kylläisyydentunne tavallista nopeammin ja joka johtaa annoskokojen pienentymiseen. Mainos lupasi, ettei laihtuakseen tarvitse muuttaa lainkaan ruokailutottumuksia eikä lisätä liikuntaa, vaan pussillinen pulveria pizzan päällä tai hampurilaisen välissä saa kilot katoamaan.

Ei tarvitse olla kummoinenkaan raketti-insinööri ymmärtääkseen, että maassa, jonka perinneherkkuihin kuuluvat cheddar-juustossa lilluvat makaroonit ja uppopaistettu voi, tuota pulveria tullaan myymään miljoonia ja taas miljoonia pusseja. Ja kuulostaahan keksintö äkkiseltään järkevältä, mutta mietitäänpäs hetki. Asiassa kun on pari perustavaa laatua olevaa ongelmaa.

Onko ihminen, jonka lihominen johtuu liian suurista annoksista, välittänyt ennenkään sisäisestä hälytyskellosta, joka kertoo vatsan olevan täynnä ja olon kylläinen? Ja jos tämän ihmepulverin ansiosta ihminen söisikin kokonaisen perhepizzan sijaan vain puolikkaan, on ruokavalio ja ravintoarvot edelleen yhtä syvällä metsässä kuin ennenkin. Totuus on, ettei tällaiset pulverit tai rasvansiepparipillerit tarjoa oikotietä onneen. Laihduttaminen vaatii asennemuutoksen eikä sitä myydä purkissa tai annospussissa.

Jotain apuja voidaan purkeista ja purnukoista kuitenkin hakea. Kannattaakin muistaa, että ne oikeasti toimivat valmisteet tukevat painonpudotusta liikunnan ja oikeanlaisen ravinnon ohessa, mutta eivät lupaa tehdä työtä puolestasi. Liikunta on avainsana eikä hikoilulta nyt vaan ei voi tässä touhussa välttyä. Itse olen kokenut liikunnan ja ruokavalion hienosäädön lisäksi apua olleen seuraavista valmisteista:

L-karnitiini: aminohappo, joka tehostaa energian repimistä rasvasoluista.

Kofeiinitabletit: tehostaa suorituskykyä, mutta ei kuitenkaan polta rasvaa. Toimii kivasti L-karnitiinin kanssa ennen aamucardiota.

Nesteenpoistajat (esim. vihreä tee -kapselit): hyvä startti dieetille, auttaa eroon ylimääräisestä nestepöhötyksestä alkuvaiheessa.

Pillerisirkuksen väriskaala laajenee. Koekäytössä ProSuppsin DNPX-kapseli.

 

Näiden lisäksi sain pari päivää sitten paikalliselta lisäravinnevalmistajalta, ProSuppsilta, koekäyttöön DNPX-kapseleita. Näiden vaikutuksiin palajan myöhemmin, mutta ensituntuma on, että otettuani ennen aamucardiota tätä kehon lämpötilaa kohottavaa valmistetta, aloin hikoilla kuin sika ja olo oli muutenkin omituisen hyperaktiivinen. Virallisesti tuote lupaa parempaa suorituskykyä, keskittymiskykyä, tehostettua rasvanpolttoa ja ruokahalun hillitsemistä. Näitä samalla periaatteella toimivia valmisteita on myynnissä useita, myös Suomessa. En ole perehtynyt Suomessa vallitseviin rajoituksiin, mutta voisin äkkiseltään kuvitella näiden valmisteiden olevan aika paljon tujumpaa tavaraa rapakon tällä puolella. Täytyy kuitenkin muistaa, että meiltä saa tiskin päältä ostaa tarpeen vaatiessa vaikka efedriiniä.

Todellisuudessa on vaikeaa sanoa kuinka paljon erilaisista rasvanpolttoa ja painonpudotusta tukevista valmisteista on lopulta hyötyä, vaikka niiden takana olisikin tieteellistä tutkimusta. Kuinka mitata sitä, kuinka suuri osa kiitosta rasvanpoltosta kuuluu liikunnalle, ruokavaliolle tai näille valmisteille?

Onko sinulla kokemuksia erilaisista laihdutusvalmisteista tai painonpudotusta tukevista valmisteista?

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.