Tankkauspäivänä

Nyt kun tankkauspäivän ruokakoomasta on selvitty ja palattu säntillisesti takaisin pienempien patojen äärelle, on hyvä muistella mitä kaikkea tuli sunnuntain aikana syötyä. Yleensä tankkauspäiväni ovat koostuneet lähinnä yhdestä tankkausateriasta, mutta tällä kertaa elin kuin pellossa kokonaisen päivän.

Vaikka PT:ni aikoinaan kehoitti tankkauspäivänä menemään mäkkäriin ja tilaamaan suurimman annoksen ranskalaisineen, sokerilimuineen ja jälkiruoka-jätskeineen, en dieetistä huolimatta tunne juurikaan mielenkiintoa roskaruokaa kohtaan edes tankkauspäivänä. Ongelmaksi onkin muodostunut se, että olen syönyt sen verran puhtaasti jo niin monta viikkoa, ettei minun tee mieli juuri mitään peruslinjasta poikkeavaa(paitsi suklaata ja sipsejä…mmm…). Onneksi aamupala sentään oli helppo päättää – taas pannukakkuja!

Kunnon tankkauspäivä alkaa protskupannareilla, aina.

Päällä mustikoita, banaania, kermavaahtoa ja jotain myslin tapaista.

Pääruoan kanssa olikin haastavampaa ja jouduin tosissani miettimään mitä tekisi mieli syödä. Ei ainakaan pastaa eikä meksikolaista. Pizzaa ehkä, mutta vain kotitekoista ja sitä syötiin jo viimeksi. Lopulta oli pakko nostaa kädet pystyyn ja todeta, että minun tekee mieli vain mereneläviä, kanaa ja riisiä, eli samaa mitä syön muutenkin joka päivä. Siitä se ajatus sitten lähti.

Grillattuja hummerinpyrstöjä, katkarapuja, cajun-kastiketta ja risottoa.

Oi nam, oli ihan jumalaisen hyvää eikä edes ihan super epäterveellistä.

Olisi syntiä syödä noin hyvää ruokaa ilman viiniä, joten…

Kuten aikaisemmin mainitsin, minulla on sipsinhimo, itse asiassa vielä enemmän kuin makeanhimo. Onneksi kaapista löytyi apu tähänkin vaivaan.

Okei, tämä näyttää nyt tosi hipiltä, mutta nämä on oikeasti tosi hyviä! Hyvä puoli on se, että näissä sipseissä on vähemmän rasvaa, hiilaria ja suolaa kuin normaaleissa. Ja maku on parempi!

Tankkauspäivänä on mukava käydä pyörimässä kaikissa erikoisruokakaupoissa, sillä jos jotain sattuu tekemään mieli, voi sitä myös ostaa ja maistaa. Meillä on täällä lähimaastossa mm. itämaisia ruokakauppoja, jordanialainen ruokakauppa ja hetken ajelun päästä löytyy kokonainen saksalaishenkinen ostari. Ostarilta löytyy kahviloita, ravintoloita ja muutama pieni elintarvikekauppa, joista löytyy erilaisia saksalaisia ja muualta euroopasta tuotuja elintarvikkeita. Suuntasimme siis sinne.

Onnellinen överisyöjä saksalaisen ravintolan edustalla.

Hihii, katsokaapa mitä kaupasta löytyi!

Kovasti tutun kuuloinen juusto. Ei kuitenkaan ostettu tätä, mutta saksalaista lauantaimakkaraa ja nakkeja kyllä!

Iltapäiväkahvin aika! Kahvin kaverina karpalo-muffinssi, joka oli superhyvää, koska a) muffinssi oli poikkeuksellisesti tehty tuoreista eikä kuivatuista karpaloista, b) epäamerikkalaisittain muffinssia ei oltu pilattu liiallisella sokerilla ja  c) muffinssin rakenne oli suomalaistyyppinen eikä paikallista höttöä. NAM!

Koska saksalaisesta elintarvikekaupasta tarttui mukaan nakkeja, päätimme tehdä iltapalaksi hodarit. Perinteisen hodarisämpylän sijaan käytimme Sproutsilta löytyneitä kokoviljasänpylöitä, joissa oli paljon sitä perus valkoista höttösämpylää enemmän makua. Ja hei, en yleensä erityisesti pidä makkaroista tai nakeista, mutta nämä nakit oli tosi hyviä!

Muka-terveyshodari ja lasillinen piimää.

Aika perverssi yhdistelmä, mutta kun teki mieli…

Ja tämä näyttää nyt taas hipiltä, mutta tämäkin oli tosi, tosi, tosi hyvää! Jos siis tykkää kookoksen mausta. Hyvä puoli tavalliseen jäätelöön verrattuna on se, että tässä on vähemmän sokeria ja käytetty rasva on hyvää rasvaa. Loppu ilta kuluikin sohvalla telkkaria katsellen jäätelökuppi kourassa.

Näillä eväillä pitäisi tämä viikko treenata helposti. Ai mitä, että söinkö karkkia ollenkaan? No söin minä, mutta en suklaata vaan salmiakkia, jota sitäkin löytyi siitä saksalaisesta kaupasta. Paikallisille tiedoksi, että tuo ostari on nimeltään Old World Village ja löytyy Huntington Beachilta.

Loppuun vielä pieni pyyntö. Voisitteko kaikki nyt ristiä sormet ja varpaat, ettei tämä orastava flunssantuntu muuttuisi oikeasksi lentsuksi? On nimittäin todella omituinen olo niin kurkussa kuin nenässäkin eikä nyt ei paranisi tulla kipeäksi, sillä se tarkoittaa vääjäämättä seuraavan tankkauspäivän peruuntumista. Kauhea ajatus, haluan pannukakkuja ja lauantaimakkaraa!

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.