Kurpitsasosekeitto à la Kelly Osbourne

Syksy on siitä kummallista aikaa, että se herättää henkiin sisäisen kasvissyöjäni ja voisin nautiskella vaikka joka aterialla paahdettuja, paistettuja, soseutettuja tai grillattuja kasviksia. Ja koska Amerikassa ollaan, ovat ruokakaupat tietysti tähän aikaan vuodesta täynnä erilaisia kurpitsoja, joista voi kynttilälyhtyjen kaivertamisen lisäksi taikoa jos jonkinlaista herkkuruokaa.

Kun bongasin lehdestä tämän Kelly Osbournen kurpitsasosekeiton ohjeen, sitä oli pakko kokeilla heti seuraavana päivänä. Sen lisäksi, että keitto paitsi näyttää ja maistuu herkulliselta, sillä on myös kovasti houkutteleva lisänimi: Painonpudotus-taikakeitto. Okei, ei tainnut Kellyn kolmenkymmenen kilon painonpudotus olla pelkästään tämän keiton ansiota, mutta sillä oli varmasti osansa terveellisempiä ja kevyempiä ruokavaihtoehtoja valitessa.

 

Kurpitsasosekeitto à la Kelly Osbourne

2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 keskikokoinen sipuli, silppuna
1 iso butternut- eli myskikurpitsa, kuorittuna ja kuutioituna
2 porkkanaa, kuorittuna ja pilkottuna
1 iso jauhoinen peruna, kuorittuna ja kuutioituna
1 l kasvislientä
2,5 dl kookosmaitoa
suolaa
pippuria
(cayennenpippuria)
(ranskankermaa)

1. Lämmitä öljy kattilassa. Kuullota valkosipuli ja sipuli öljyssä ja mausta hyppysellisellä suolaa. 2. Lisää kurpitsa, porkkanat, peruna ja kasvisliemi. Kiehauta, alenna lämpöä ja anna muhia 25-30 min tai kunnes vihannekset tuntuu kypsiltä ja pehmeiltä. 3. Ota kattila pois hellalta ja lisää kookosmaito. 4. Kaada koko hässäkkä blenderiin ja soseuta varovasti sykäyksittäin, ettei soppa tulvi kannusta yli. Mausta suolalla ja pippurilla. 5. Sopivan lämpimän potkun saamiseksi lisää vielä reipas ripaus cayennenpippuria. 6. Jos ei yltiöterveellisyys ja vähärasvaisuus ole päivän sana, pudota tarjoiluvaiheessa keiton päälle aimolusikallinen ranskankermaa.

 

Ohjeesta tulee suurinpiirtein 6 annosta, joista kussakin on n. 219 kcal ja 13 g rasvaa.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.