Se viinipulloteline

Muistatteko vielä sen viinipullotelineen, jonka ohimennen mainitsin syksyistä kotia esitellessäni? Silloin tuo teline odotti vielä rappusilla tekemämme hometestin tuloksia ja päätöstä siitä, jäämmekö nykyiseen vuokrataloon asumaan vai etsimmeko uuden kodin. No, tuo teline on nyt kiinnitetty seinälle ja samalla se sinetöi päätöksen siitä, että olemme ainakin toistaiseksi päättäneet jäädä asumaan tähän.

 

Hometestin tulos oli seuraavanlainen: sisäilmassamme leijaili kaikkiaan neljää eri homelajiketta, joista kaikki olivat jokseenkin yleisiä, sekä sisä- että ulkoilmassa tavattavia pikkukavereita. Lajikkeista kaksi oli kuitenkin sellaisia, että herkimmille ihmisille ne saattaisivat aiheuttaa astman kaltaisia oireita. Pitkällisen harkinnan jälkeen sekä tänne blogiin tulleiden vinkkien perusteella, päätimme muuttamisen sijaan ensin putsauttaa ilmastointikanavat suodattimineen ja sen jälkeen suorittaa suursiivous-operaation, joka pitäisi sisällään niin matonpesua kuin sohvanpäällisten pesettämistäkin.

 

Kuitenkin, ennen kuin ehdimme edes ryhtyä minkäänlaisiin toimenpiteisiin, alkoi oloni yllättäen kohentua. Siitä minulla ei ole hajuakaan johtuuko toipumiseni siirtymisestä nukkumaan alakerrasta yläkertaan, ulkoliikunnan lisääntymisestä, silkasta henkisestä helpotuksesta vai näiden kaikkien monimutkaisesta yhtälöstä. Tilanne on nyt kuitenkin se, että tunnen itseni tällä erää terveeksi. Ei enää hengenahdistusta iltaisin, ei kurkkukipua eikä rutikuivaa yskimistä.

 

Olen niin onnellinen saadessani todeta, että tavanomaista perusteellisemman joulusiivouksen jälkeen voin hyvillä mielin ryhtyä muuttopaniikin sijaan valmistelemaan joulunviettoa. Jo toinen joulu samassa kodissa, jee!

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.