Viikon reissutreenit Floridassa

Vaikea uskoa, että Floridan reissua on pian takana jo kokonainen viikko. Täällä aika tuntuu suorastaan lentävän, etenkin kun en itse vietä 100 % lomaa, vaan koitan sovittaa matkaan niin työ- kuin vapaa-ajan kuviotkin. Ja aivan kuten kotonakin, myös matkoilla vapaa-aikaan kuuluu liikunta, siitä kun on tullut niin oleellinen osa arkeani, etten osaa oikein ilmankaan olla. Ja miksi edes olisin, kun kerran tykkään liikkumisesta? Pienen reippailun jälkeen ruoka ja uni maistuu paremmin, olo on rennompi eikä matkan jälkeen tarvitse huolehtia loman aikana kertyneistä extrakiloista.

Moni tykkää lomailla kokonaan ilman liikuntaa, mikä sinänsä on ihan normaaliakin jos liikunta on enemmän pakkopullaa kuin oikeasti kivaa, mutta itse tykkään lenkkeillä uusissa maisemissa, testata hotellien kuntosaleja tai tehdä kuntopiiriä palmujen alla. Tietenkin jos tiedossa on jotain kilpailevaa ohjelmaa, ei liikunnan pudottaminen pois päiväjärjestyksestä ole mikään ongelma. Melko usein kuitenkin on reissuillamme tempo sen verran verkkainen, että aamuisin on helposti aikaa singahtaa pienelle lenkille tai aamusalille.

”Ai te muut tulitte tänne ottamaan aurinkoa…”

 

Reissun ensimmäisenä aamuna heräsin Miamin yläpuolelta, Deerfield Beachilta. Välietappi-hotellissamme oli sekä kaunis hiekkaranta että pieni kuntosali ja päätin hyödyntää niistä kumpaakin. Ensin tein vartin verran juoksuintervalleja hiekkarannalla, jonka jälkeen otin lisää hikeä pintaan hotellin kuntosalilla. Ja myönnettäköön, että setti tuntui ihan käsittämättömän raskaalta, eikä varmasti vähiten edellisenä iltana nautitun, melkoisen tuhdin hääpäiväillallisen ja muutaman drinkkilasillisen vuoksi. Röyh. Mutta hei, tulihan ainakin poltettua ne sisään ahdetut kalorit.

Siitä voi jokainen laskea montako toistoa meni toisella kierroksella…

 

Seuraavana aamuna heräsinkin jo matkan varsinaisesta kohteesta, Islamoradasta. Sain ensimmäistä kertaa kuukausiin lenkille mukaan myös seuralaisen, kun kanssareissaaja halusi liittyä seuraani. Kiersimme lähellä sijaitsevan puiston ympäri ja pysähdyimme kuntoilupisteellä vetämään leukoja, kiersimme puiston uudelleen ja vedimme vähän lisää leukoja. Tuo lenkillä mukana ollut ystävätäreni, joka omien sanojensa mukaan laiminlyö liikuntaa jatkuvasti, tempaisi kylmiltään vastaotteella peräti kuusi leukaa, kun itse ähersin myötäotteella yhdeksän. Selvästi jenkki-intistä on siis ollut hänelle jotain hyötyä. Aamureippailuumme kului arvokasta reissuaikaa vain 40 minuuttia, mutta kaloreita paloi ainakin yhden aterian tai jäätelöannoksen verran.

Näkymä kuntosalin ikkunasta Miamissa.

 

Viikonlopuksi ajoimme takaisin Miamiin ja pääsin sunnuntai-aamuna tutustumaan vähän parempien lomaosakeasuntojen kuntosalitarjontaan South Beachille. Näkymät kuntosalin ikkunasta olivat hulppeat yli lahden kohti Miamin keskustaa ja bongasin siinä crossarin päällä tarpoessani meressä uiskentelevan manaatin. Aamucardion päälle temmelsin vielä hetken kuntosalilla ja aamutreeni oli valmis! Aikaa kului vajaat 1,5 tuntia ja edellisiltana syöty illallinen oli väistynyt tulevan aamupalan tieltä. Miamissa suoritetuista treeneistä puheenollen mainittakoon vielä, että olin edellisenä iltana kokeillut melko heikohkolla menestyksellä hotellihuoneesta löytynyttä tankotanssi-tankoa. Valitettavasti tangossa kieppumisessa, tai ylipäätään siihen kipuamisessa, ei ainakaan auttanut saman illan aikana nautitut alkoholipitoiset juomat. Rohkeutta kyllä piisasi, mutta koordinaatio oli hypännyt alas hotellin 25:stä kerroksesta heti ensimmäisen lasillisen jälkeen.

Tytöt menossa aamulenkille.

 

Miamin seikkailujen jälkeen palasimme Islamoradaan ja aloitin aamuni sekä maanantaina että tiistaina tuttuun tapaan hölkkälenkillä. En ole uskaltanut juosta reissussa yli 40 minuutin lenkkejä ollenkaan, jotta jalkani pysyisivät juoksukunnossa reissun loppuun saakka, joten viimeistelin tiistain 40 minuutin lenkkini pienellä kuntopiirillä rantatalon terassilla. Apuvälineinäni käytin talosta löytyneitä käsipainoja sekä matkalaukussa mukana reissaavaa treeni-kuminauhaa. Ja täytyy sanoa, että lähes koko maan värjötellessä kylmyydessä, on Floridassa ollut jo heti aamusta hyvin, hyvin lämmin ja kostea keli, joten pieni aamureippailu muuttui suomitytölle melko nopeasti ihka aidoksi selviytymistaisteluksi.

Kuntopiiriä Floridan auringossa ja viikon kuntoiluväline: treeni-kuminauha!

Tänään keskiviikkona jäivät aamutreenit suosiolla välistä, sillä suunnistimme jo ennen auringonnousua kalastusveneellä kohti avomerta. Mutta siitä reissusta lisää myöhemmin omassa postauksessaan, sillä nyt lähden nukkumaan veneenkeikutusta pois päästäni.

 

Kivaa ja reipasta viikkoa teille muillekin! Itse nautiskelen vielä Floridan keleistä sunnuntaihin saakka.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.