Jenkki valmistaa suklaata

Sitä kun matkustelee maailmalla, niin yleensä yksi reissun kohokohdista on paikallisten herkkujen maistelu. Niinpä myös luonamme Kaliforniassa vierailevat suomalaiset ilmoittavat aina aluksi, että haluavat kokea amerikkalaisen keittiön parhaat palat. Meikäläinen on kuitenkin siitä epäreilu kaveri, että niiden oikeasti hyvien pöperöiden lisäksi yllytän matkailijoita maistamaan myös niitä vähemmän herkullisia paikallisantimia, kuten esimerkiksi suklaata.


Erityisesti amerikkalainen Hersheyksen suklaa on siitä metkaa tavaraa, että se maistuu erehdyttävästioksennukselta. Kauniin ulkokuoren ei kannata antaa pettää, sillä vaikka tämä yökkimisreaktion aiheuttava suklaa näyttääkin päällepäin viattomalta, alkaa se hetken suussa muhittuaan maistumaan yhä enemmän ja enemmän takaisin suuhun nousseelta edellisillan kahden nakin lihapiirakalta.

Olen yrittänyt miettiä kuumeisesti mikä kumma Hersheyksen karmivaan jälkimakuun on oikein syynä. Olin varma, että pakkauksessa kerrottujen ainesosien joukosta löytyisi maidon sijaan lehmän vatsahappo, mutta ei. Kaikkien enemmän ja vähemmän kummallisten ainesosien seasta pisti kuitenkin silmääni lyhenne PGPR. Tietämättömälle tuo kirjainjono ei paljoa sanonut, joten päätin kysäistä asiaa hyvältä ystävältäni Googlelta. Päädyin artikkeliin, joka tiesi kertoa, että PGPR, tuo kellertävä mäski, on valmistettu risiinipavuista, jotka kansan keskuudessa tunnetaan paremmin risiiniöljyn lähteenä. Hersheyksen oksennuksenmakuisen suklaan salaisuus alkaa siis vähitellen selvitä. Jos suklaaseen työnnetään mitään, mikä millään tavalla liittyy risiiniöljyyn, ei lopputulos voi olla muuta kuin katastrofaalinen. Syy risiinipapujen tunkemiselle suklaan sekaan on luonnollisesti valmistajien ahneus. PGPR:llä kun voi korvata osan kaakaovoista, jolloin suklaan valmistaminen on huomattavasti edullisempaa, mausta viis.


Hersheyksen tarjoaman makuelämyksen jälkeen voivatkin suomivieraat lähteä hyvillä mielin kotiin. Muutamat asiat, kuten nyt vaikkapa suklaa, ovat vaan niin paljon paremmin Suomessa. Eikä se ole ihan vähän se.

 

Lue myös:
Jenkki pukeutuu
Jenkki käy treffeillä

Jenkki käy leffassa
Jenkki käy salilla
Jenkki hankkii koiran

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.