Mikä sinut pitää liikkeessä?

Lueskelin tuossa jokin aika sitten lehdestä millä eri keinoin ihmiset ylläpitävät säännöllistä treenirytmiä. Lehdessä kerrottiin esimerkiksi jääkaapin oveen kiinnitetyistä vatsamakkarakuvista sekä nukkumisesta treenivaatteet päällä, jotta herättyä olisi ikään kuin pakko lähteä kuntoilemaan. Tuon jutun myötä ryhdyin itsekin pohtimaan, että kuinka oikeastaan saan revittyä itseni kuntoilemaan kerran tai kaksi päivässä. Nimittäin vaikka treenaankin pääasiassa siksi, että se on yksinkertaisesti kivaa, en edes yritä väittää, että dieetillä ollessa kiinnostaisi ihan joka kerta vääntäytyä ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla salille raudan ja crossarin äärelle.

Mikä minut sitten pitää liikkeessä ja treenisuunnitelman syrjässä kiinni?

1. Liikuntapäiväkirja
Minulla on ollut käytössäni Suunnon sykemittari jo kolmisen vuotta ja tänä aikana jokainen treenini on tallentunut Suunnon Movescount-tililleni. Treenien näkeminen kalenterissa, poltetut kalorit ja juostut kilometrit motivoivat pysymään aktiivisena jatkossakin. Ja jösses, että vihaan niitä laiskuuden takia tyhjäksi jääneitä kalenteriruutuja! Aloitimme myös työpaikallani Heiaheian liikuntakampanjan, jonka tarkoitus on parantaa työhyvinvointia liikunnalla, parantaa yhteishenkeä ja kannustaa ja motivoida työkavereita liikkumaan. Älyttömän hyvä ja motivoiva idea!

2. Aikatauluttaminen
Näin dieetillä ollessa suhtaudun liikuntaan samankaltaisella vakavuudella kuin työntekoon. Niinpä teen kaikki muut askareet liikunnan ehdoilla eikä toisinpäin. Aamulla ensimmäisenä mennään salille ja kaksitoista tuntia myöhemmin, päivällisen jälkeen, uudelleen. Siinä välissä tehdään ensin työt ja sitten jotain muuta jos jää aikaa.

3. Syöminen
Että minä tykkään syömisestä! Jopa niin paljon, että se on yksi suurimmista syistä miksi liikun näinkin paljon. Kun liikkuu reilusti, saa syödä enemmän. Yksinkertaista! Toinen ruokailuun liittyvä motivaattori on se, että syön koko päivän säännöllisesti ja optimoidusti treenejä silmällä pitäen. Kun on koko päivän tankannut illan punttitreeniä varten, ei ihan helposti tule jätettyä iltatreenejä välistä.

 

Kuinka sinä saat pidettyä liikuntarutiinia yllä?

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.