Reiki vaihtoehtoisena hoitomuotona

Kiitos rakkaan kämppikseni Katjan, olen viime aikoina päässyt testaamaan reiki-energiahoitoa. Koska reikihoito ei ole kovinkaan yleistä ja menetelmä tunnetaan lähinnä kansanparantajien ja poppamiesten epämääräisenä rituaalina, avaan teille aluksi hieman reikihoidon perusteita. Ja myönnetään, että kyllähän menetelmä kaikkine universumin energioineen kuulostaa melko… no, henkimaailman jutulta.

Reikihoito on perujaan Japanista ja se perustuu universaalin energian siirtämiseen hoidettavan kehoon hoitajan käsien välityksellä. Lisäenergia antaa sekä mielelle että keholle lisää elinvoimaa, rentouttaa, vahvistaa vastustuskykyä, auttaa energiatukkeumien avautumisessa, puhdistaa elimistöä, tasapainottaa tunteita ja ennen kaikkea antaa keholle lisäenergiaa parantumisen tueksi. Reiki itsessään ei siis paranna vaan sen tarkoitus on antaa keholle voimaa parantaa itse itsensä.


Koska reikihoidon vaikutusta ei voida mitata ja toimenpide muutenkin liikkuu tavallisen tallaajan ymmärryksen ulkopuolella, on reiki varsin kiistanalainen hoitomuoto eikä sen vaikutuksille ole löytynyt luotettavaa tieteellistä tukea. Virallinen kanta onkin, ettei reikihoidosta ole hyötyä.

Itse en ole asian suhteen aivan yhtä jyrkkä kuin tiedemiehet. En edes yritä ymmärtää, kuinka universumin energia siirtyisi käsien – tai jopa ajatusten välityksellä hoidettavan kehoon enkä usko, joskaan en kielläkään, että näin tapahtuisi.  Olen asian suhteen kuitenkin avoimin mielin, sillä tapahtuuhan luonnossa paljonkin asioita, joita emme osaa selittää, on kykyjä ja aisteja, joista me ihmiset olemme autuaan tietämättömiä. Joten, ken tietää? Se nyt on kuitenkin varmaa ja tutkittuakin, että positiivinen ajattelu ja levännyt mieli edesauttaa sekä parantumista että solmuun menneiden elämänlankojenkin setvimistä. Sillä tavalla reikihoito siis ainakin ajaa asiansa.

Mutta mennäänpä itse hoitokokemukseen. Hoitoja minulla on nyt takana kaksi ja jos reiki itsessään on hieman epämääräinen menetelmä niin epämääräisiä ovat hoidettavat vaivanikin. Kuten vakiolukijat varmasti muistavat, olen kärsinyt ahdistuksesta ja taistelen edelleen siitä johtuvan kuristavan tunteen kanssa, joten Katja keskittyi hoitamaan erityisesti kaulani seutua ja avaamaan siellä mahdollisesti olevia energiatukkeumia.


Hoitotapahtuma itsessään on ennen kaikkea rentouttava. Hoitaja voi joko koskettaa hoidettavaa käsillään tai pitää kädet hieman koholla hoidettavan kehosta, auran tuntumassa. Se, tunteeko hoidettava hoidon aikana muuta kuin hoitajan kosketuksen, on yksilöllistä. Omia tuntemuksiani hoidon aikana kuvailisin sanallaepämääräinen. Skeptisesti ajateltuna tuo tuntemus saattaa olla joko mielikuvitukseni tuotetta tai muuten vain erikoinen fiilis poikkeavasta kosketuksesta. Mutta vaikka mitään selkeää, sähköistä universumin energiaa en tuntenutkaan, ajattelen silti kosketusta jollain tasolla voimaannuttavana kokemuksena.

Hoidon jälkeen oloni oli rentoutunut, ehkä uninenkin ja tuntui hieman nurinkuriselta ajatella, että minussa olisi ollut enemmän virtaa kuin ennen hoitoa. Väsymyskoomasta selvittyäni olo palautui kuitenkin pirteäksi ja selkeäksi melko nopeasti. Erityisen merkitykselliseksi koen hoidon jälkeen käydyn pienen terapeuttisen keskustelun, jossa Katja antoi minulle vinkkejä niin jaksamiseen kuin ahdistuksen käsittelyynkin. On vaikeaa sanoa auttoiko reikihoito ahdistuksen hallintaan ja jos auttoi, niin minkä verran, mutta ainakin tuo tunnin mittainen rentoutumistuokio keskusteluineen selkeytti ajatuksiani ja loi uskoa ahdistuksesta toipumiseen.

Ihan vain huvin vuoksi, ilman erityistä syytä, en välttämättä reikihoitoon hakeutuisi, mutta muun hoidon, toipumisen tai muutoin haastavan elämäntilanteen tueksi voin kyllä avaramielisille reikiä suositella!

 

Kiinnostuitko? Haluaisitko itse kokeilla reikihoitoa? Lue lisää Katjan nettisivuilta.

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.