Juoksutapahtumien aatelia

Kuulun niihin juoksuharrastajiin, joiden innostus lajiin kulkee ylä- ja alamäkeä, yleensä sen mukaan, kuinka yhteistyökykyiset jalkani kulloinkin ovat. Saliharrastuksen myötä kasvanut massa on viime vuosina rajoittanut menoa lenkkipoluilla melkoisesti, mutta nyt tuntuisi vihdoin siltä, että palikat niin työstetyn juoksutekniikan kuin varusteidenkin osalta olisivat vihdoinkin loksahtamassa paikoilleen. Vaikka nykyisillä juoksumäärillä ei vielä henkseleitä paukutellakaan, elättelen toiveita siitä, että hamassa tulevaisuudessa voisin vielä osallistua johonkin juoksutapahtumaan.

Näistä juoksuhaaveista johtuen olen vilkuillut sekä lehdistä että netistä erinäisiä juoksutapahtumia ja todennut, että Jenkeistä löytyy kyllä mitä kummallisempia houkuttimia ihmisten juoksuun saamiseksi.

Seuraavassa siis juoksutapahtumien parhaat palat, olkaapa hyvät!
TWINKIE RUN, 5K & HOT CHOCOLATE, 5K/15K
Twinkie Runin teemana ovat shortcaket, eli eräänlaiset amerikkalaiset leivonnaiset, joita on tarjolla rajaton määrä starttiviivalta lähtien koko matkan ajan aina maaliin saakka. Eipähän jää ainakaan energiavajeesta kiinni juoksun suorittaminen.

Kuten Twinkie Runin, myös Hot Chocolate Runin vetovoima perustuu uurastuksen palkitsemiseen herkkujen muodossa. Mutta toisin kuin leivosjuoksussa, Hot Chocolate Runissa pääsee herkkujen äärelle vasta matkan suoritettua. Maaliviivalla juoksija palkitaan suurella suklaafondue-kupilla, laajalla valikoimalla erilaisia dipattavia herkkuja sekä kuumalla kaakaolla. Mmmm… nyt viimeistään alkoi juoksutouhut kiinnostamaan ihan tosissaan.
KRISPY KREME CHALLENGE, 5 miles & NEW YORK HOT DOG CHALLENGE, 3-5 miles
Herkkuteemaiset juoksutapahtumat senkus paranevat! Krispy Kreme Challengen haasteena ei ole pelkkä juoksumatka, sillä matkan puolivälissä osallistujalle lyödään kouraan tusinan verran donitseja, jotka juoksijan täytyy syödä ennen maaliviivan ylittämistä. Viisi mailia, kaksitoista donitsia ja aikaa suoritukselle on kuusikymmentä minuuttia.

Jos liika makea ei houkuta, on suolaisen purtavan ystävälle tarjolla samalla idealla kulkeva New York Hot Dog Challenge, jossa juostaan hodarikojulta toiselle. Kojuja matkalle mahtuu kaikkiaan kymmenen ja ennen seuraavalle kojulle juoksemista, tulee edellisen kojun annit pureskella viimeistä sämpylämurua myöten eikä oksentelua sallita.

Mainittakoon vielä, että samanlaisia pakkosyöntijuoksuja löytyy myös sekä pizza- että corndog-teemalla.
THE WICKED WINE RUN, 5K & SAN DIEGO BEER RUN, 5/10K
Miltä kuulostaisi juoksu, joka päättyy viinitilalle ja viinimaistajaisiin? Meikäläisen korviin The Wicked Wine Runin idea kuulostaa toki hauskalta, mutta myös elämäni karmeimmalta krapulalta.

Samalla teemalla jatkaa San Diego Beer Run, jonka jälkeen palautusjuomaksi nautitaan olutta ja erilaisia juomaleikkejä. Olisi muuten takuulla hitti myös Suomessa. Ai niin, mutta sehän olisi nykyisin laitonta…
CALIANTE BARE DARE, 5K & CUPID’S UNDIE RUN, 1 mile
Caliante Bare Dare on nudistijuoksu, jonka lähtöviivalle asetutaan ilkosen alasti. Jos ei alastomana juoksentelu vielä onnistu täyttämään vaativan viuhahtajan tarpeita, järjestetään osallistujille juoksun jälkeen nudistibileet nudistihotellissa. Samanlainen teemajuoksu löytyy muuten myös Suomesta nimellä Nakukymppi.

Jos syntymäasussa juoksentelu kuulostaa liian rohkealta, on ujommille tarjolla tästä hieman lievempi versio, Cupid’s Undie Run, jossa juoksija saa kiskaista strategisten paikkojen suojaksi alusvaatteet.
SUPERHERO SCRAMBLE & THE ZOMBIE RUN, 5K
Nyt kuka tahansa voi olla oman elämänsä supersankari! Ei kun pitkikset jalkaan, viitta ylle ja starttiviivalle! Eri mittaisten matkojen varrelle on ripoteltu mutaplutakkoja ja muita sen sellaisia supersankarille tuttuja esteitä.

Zombie Run taas tarjoaa todellista saalistuksen meininkiä, kilpailijan osalta tosin saaliin muodossa. Väistele tiesi kohti maaliviivaa matkan varrella hortoilevien zombien hampaista. Elävänä maaliin selvinneet tunnistetaan lipuista, joita katalat zombiet yrittävät matkan varrella kilpailijalta napata.

Supersankari juoksee. Kuva täältä.

No, kuka on messissä? Mihin ja joko mennään?

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.