Idea pikkujoulujen ohjelmanumeroksi

Vaikka pikkujoulukausi on alkanut jo marraskuussa, mahtuu kalenteriin ennen joulua vielä monet pikkujoulut. Jottei hauska illanvietto menisi täysin tonttuiluksi, kannattaa pikkujouluboolin kaveriksi kehitellä myös jotain pientä ohjelmaa. Ja koska niin joulussa kuin pikkujoulussakin parasta on lahjat (on, on, älä edes yritä väittää muuta…), suo tämä amerikkalaisesta pikkujoulukulttuurista napattu ohjelmanumero paketin jokaiselle osanottajalle. Mutta eipä hätää, tällä kertaa ei tarvita rahanhaaskuuta eikä lahjastressin aiheuttamia unettomia öitä!


Meillä kaikilla pyörii nurkissa ylimääräistä pikkutavaraa, jolle ei ole tuon taivaallista käyttöä. Ehkä olet saanut jonain jouluna etäiseltä sukulaiselta lahjaksi nakinkuorintakoneen, ehkä puolisosi arvioi pari joulua sitten sukkahousukokosi väärin, sait viime jouluna firman pikkujouluista jo kuudennen kerran USB-tikun ja kossupullon tai voitit Lähetetään Räsänen Siperiaan ry:n pahantekeväisyysarpajaisista ristiinnaulitsemissimulaattorin. Miksi siis ostaa lisää tavaraa, kun nurkat ovat jo pullollaan toinen toistaan riemukkaampia lahjaideoita?

Tämän hauskan seuraleikin nimi on white elephant gift exchange, eli kyseessä on eräänlainen lahjaruletti. Jokainen pikkujouluihin osallistuja tuo mukanaan yhden paketin, jonka sisään on kätketty jotain nurkista löytynyttä, itselle täysin hyödytöntä ja turhaa. Lahjapaketit kerätään kaikkien nähtäville ja arvotaan osallistujille vuoronumerot. Aloittaja valitsee itselleen yhden paketin ja avaa sen. Seuraavaksi vuorossa oleva voi joko valita itselleen oman paketin tai jos edellisen henkilön saama lahja houkuttaa syystä tai toisesta, voi hän vaihtoehtoisesti varastaa tämän lahjan. Jos menettää lahjansa varkaalle, saa valita lahjakasasta itselleen uuden paketin ja avata sen tai pistää vahingon kiertämään ja varastaa itselleen jonkun muun lahjan. Sama jatkuu seuraavan osallistujan kohdalla; hän voi joko valita oman paketin tai varastaa jonkin jo avatuista lahjoista. Näin jatketaan, kunnes jokaisella on lahja, johon on enemmän tai vähemmän tyytyväinen. Tasavertaisuuden nimissä lahjojen avaamisen aloittanut henkilö saa vielä lopuksi mahdollisuuden varastaa lahjan joltakulta toiselta ja luovuttaa hänelle oman lahjansa. Muistettakoon kuitenkin, että kunkin lahjan saa varastaa enintään kolme kertaa, jonka jälkeen lahja on ”jäädytetty” eikä yksi henkilö saa varastaa samaa lahjaa kahdesti.

Tällä hauskalla seuraleikillä on enemmän viihteellistä kuin rahallista arvoa. Paketeista saattaa löytyä mitä kummallisempia tavaroita, vatsalihakset ovat revetä naurusta eikä koskaan voi tietää, vaikka jollain olisi oikeasti tarvetta sille kapistukselle, jonka itse olet halunnut laittaa kiertoon.

Kivoja pikkujoulutonttuiluja kaikille!

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.