Luksusta treeneihin, eli sikakalliit treenivaatteet

Olen tässä viettänyt pari päivää netin syövereissä uusia juoksutrikoita etsien. Olin kyllä lupaillut itselleni, että treenivaateshoppailen vasta, kun elopainoni on laskenut alle seitsemänkymmenen, mutta vanhojen housujen antautuessa haaruksista, on pakko kaivaa kuvetta hieman aiottua aikaisemmin.

Mutta niin, hairahduin siinä samalla katselemaan muitakin treenivaatteita carbon38.comista ja sieltä luksustreenivaatteiden apajilta löytyikin sitten yhtä sun toista kivaa. Vaikka numerot hintalapuissa ovatkin itselleni hieman turhan suuria, ei käy kieltäminen, etteivätkö nämä astetta ylellisemmät treenivaatteet olisi sikakalliin lisäksi sikahienoja.

Treenitrikoot: $220 Ultracor, toppi: $85 Michi

Treenitrikoot: $135 Sukishufu, toppi: $100 The Upside

Treenitrikoot: $179 Michi, toppi: $155 Michi

Treenitrikoot: $305 Lucas Hugh, toppi: $235 Lucas Hugh

Treenitrikoot: $175 Michi, toppi: $110 Michi

Treenitrikoot: $410 Lucas Hugh, paita: $275 Lucas Hugh

Treenitrikoot: $100 Adidas by Stella McCartney, juoksutakki: $200 Adidas by Stella McCartney

Kaikki on toki suhteellista ja köyhälle kaikki on kallista. Mutta vaikka treenivaatteet eivät kuulukaan niihin asioihin, joissa elämässäni pihistelen, ovat näiden kamppeiden hinnat – jos eivät nyt kaikki yli – niin ainakin suuri osa sitten siinä kipurajalla.

On tiettyjä treenivarusteita, joihin olen valmis laittamaan enemmän rahaa kiinni. Näihin kuuluvat lenkkarit (Newtonit n. $180), kompressiojuoksutrikoot (CW-X n. $70-110) sekä pyöräilyhousut (en tingi fyllingeistä, Pearl Izumi n. $80-170). Mutta ellei treenivaatteelta vaadita jotain erityisiä ominaisuuksia, kuten salikäytössä, en pelkästä ulkonäöstä ala maksamaan satasia. On tietysti totta, että aivan kuten muissakin vaatteissa, myös treenivaatteissa hinta näkyy usein myös laadussa. Esimerkiksi nämä nyt haaruksista revenneet juoksutrikooni kestivät kovassa käsittelyssä lähes 3,5 vuotta. Se on aika pitkä ikä hikoilun, kihnaamisen ja jatkuvan pesun armoilla olevalle urheiluvaatteelle. Mutta silti, tuntuisi vähän kohtuuttomalta hikoilla ja pyörittää pesukoneessa pari kertaa viikossa neljänsadan salihousuja.

Paljonko te olette valmiita maksamaan treenivaatteista? Entä oletko valmis maksamaan pelkästä merkistä ja ulkonäöstä?

Kuvat: Carbon38.com

18 kommenttia artikkeliin ”Luksusta treeneihin, eli sikakalliit treenivaatteet

 1. Minä tunnustaudun pihiksi kroisos-pennoseksi, joka ei missään nimessä maksa hyvännäköisestä halutusta vaatteesta täyttä hintaa.. toisin sanoen, olen koukussa etsimään ja metsästämään sekä kyttäämään tarjouksesta haluamaani vaatetta eri kaupoista edullisimpaan hintaan. Hintataso minun tapauksessa rajoittuu perusmerkkeihin paikallisista urheilupuodeista alk 50e, jolloin hinta jonka olen tavanomaisimmin pulittanut ale-housuista on n. 60 euroa. (Urheilu)liivit ovat kuitenkin sellainen poikkeusvaruste, josta en tingi. Jos löytyy hyvä malli – hinnalla ei väliä.

  Tykkää

  • Ai niin joo, urheiluliivit! Niistä minäkään en kyllä tingi. Tosin, joskus käy tuuri ja sitäkin yhtä täydellistä mallia löytyy outleteista. Mun koko on yleensä vielä se, joka päätyy johonkin superhyper-alennushyllyyn, koska kukaan muu ei sitä kokoa halua 😀

   Tykkää

 2. Minä olen pihi; ostan yleensä perustreenivaatteeni hm:n tai ginatricotin valikoimista tai korkeintaan stadiumista. Usein alennuksista silloinkin. 😀 ja ihan hyvä että ostan sillä meidän pesukoneella on kai jotain mun treenivaatteita vastaan, sillä se on tuhonnut jo kaksi urheilutoppia ja yhdet -rintsikat. Ulkoiluvaatteisiin panostan vähän enemmän mutta en kyllä satasia niihinkään laita. Vanhimmat h&m:n treenitrikooni ovat syksyltä 2012, ovat viikoittain käytössä ja ihan hyvät vielä…. 🙂

  Tykkää

  • Mäkin ostan salikamppeet (=peruskamaa) pääasiassa outletista. Ne ei ehkä ole sitä uusinta uutta, mutta laadultaan ihan samaa kuin ”oikeasta” kaupasta täyteen hintaan ostetut. Mä muuten joskus ööö… ehkä 8 vuotta sitten ostin h&m:stä jonkun treenitopin ja se ei kyllä kestänyt montaa pesua. Ehkä laatu on sitenmiten parantunut 🙂

   Tykkää

 3. Ois ollu hieno konsepti jos kaikki mallit ois poseerannu nuissa vaatteissa pää alaspäin. Kyllähän sitä panostais jos rahaa olis enemmän, mutta kaikki tarvittava on kyllä jo hankittu. Kalleimmat taitaa olla lenkkarit kuntosalille, hieman alle satasen, Stockalta ostetut urheiluliivit shockabsorberit 55 e, ja niken jumppacaprit 39,95. Lidlistä olen löytäny mainioita jumppavaatteita alle kympillä, yleensä noin 6 euroa.

  Tykkää

  • Tolla sivustolla on muuten ihan törkeän hyvät kuvat ja mallit ja se tekee noista kamppeista vielä paremman näköisiä. Minäkin muuten pistin Suomessa käydessäni merkille, että Lidlissähän on varsin paljon treenivaatteita ja edulliseen hintaan. Aika yllättävä paikka treenivaateshoppailulle. ”Kas, siinäpäs kiva treenitoppi heti makkaralaarin vieressä!” 😀

   Tykkää

 4. No huh huh, mä kyllä kuvittelisin, että noiden vaatteiden hinnoissa on aikas paljon ilmaa. Toki laadukas maksaa enemmän, mutta ei sentään noin paljon! Olen valmis maksamaan vaatteesta kuin vaatteesta enemmän, jos se on ympäristö- ja ihmisystävällisesti valmistettu. Sitä nyt urheiluvaatteet valitettavasti harvoin ovat.:( (vai tietääkö joku sellaisen merkin?) Itse ostan urheiluvaatteeni aina tarjouksesta, usein Intersportista. Ostin vastikään elämäni kalleimmat lenkkari, Asicset, jotka maksoivat 129e (oikea hinta 179e). On niillä kyllä hyvä juoksennella, toivottavasti kestävät pitkään. Ihan heti en meinaan aio noin paljoa kenkiin rahaa laittaa!:)

  Tykkää

  • Kait se on näissä niin kuin missä tahansa merkkivaatteessa – vaikka se laatu olisi miten hyvää, niin ei se nyt NIIN erinomaista ole. Mutta se merkki, se merkki. Saahan sitä ihan eri tavalla rispektiä, kun menee jumppaan tuollaisissa tamineissa.

   Täällä jenkeissä varmaan on noita ympäristö- ja ihmisystävällisesti valmistettuja urheiluvaatemerkkejä, koska… no, kaikesta on olemassa täällä sellainen vaihtoehto. En kylläkään osaa tähän hätään sanoa, että mikä sellainen olisi. Kun kävimme joku vuosi sitten Vancouverissa, ostin paikallisen urheiluvaatevalmistajan pikkuliikkeestä kahdet treenitrikoot. Oli valmistettu siellä missä myytiinkin ja tuntui kivalta tukea vaihteeksi sellaista toimintaa. Olihan ne vähän mun tavallisia hankintoja kalliimmat, mutta toisaalta, ne on käytössä vieläkin eivätkä ole menneet miksikään.

   Tykkää

 5. Kyllahan nyt 10-20 vuotta vanhat releet viela pelittaa, ysari ja kasarihan tule jatkuvasti takaisin muotiin joten…. valitustahan tuosta toki tulee, kun kulahtaneissa kuteissa liikkuu, mutta ei se reeni yhtaan sen paremmin kulje neljansadan paidassa.

  Tykkää

 6. Mun ehdoton kipuraja treenihousuissa menee jossain 60-70e paikkeilla (kun kompressiotrikoille en oo kokenut tarvetta, jos sellaiset joskus haluaisin niin niistä voisin maksaa enemmän), ja tuohon hintaan pitää kyllä olla jo melko päheät housut. Yleisimmin maksan 40-50 euroa. Treenipaitojen suhteen taas olen ihan sairaan pihi enkä meinaa ostaa niitä ikinä ollenkaan 😀 Jotenkin ne kirpaisee paljon enemmän kuin housut. Tästä syystä mulla on krooninen paitapula, pitäis oikeasti hommata niitä ihan jo siksi, ettei ne nykyiset lempparit kuluis niin vauhdilla kun ovat ihan jatkuvasti pesussa/käytössä ja harvoin ehtivät edes narulta kaappiin. Hyvistä pelishortseista maksan suunnilleen mitä tahansa, jos saan siveellisen mittaiset mutta en jalkapallo-/koripallomallisia telttoja. Kaksista parhaista ei ole onneksi tarttenut maksaa mitään hirveitä summia, molemmista ehkä 30 euroa, en muista tarkkaan.

  Ulkoliikunnan suhteen en tingi laadusta vaan määrästä. Yksi hyvä kuoritakki, yhdet hyvät kuorihousut, yksi panta, yksi pipo, kahdet eripaksuiset hanskat ja kolmet eri tarkoituksiin olevat kengät riittää mainiosti. Tuon setin yhteishintaa en silti halua edes miettiä, pelkkä takki maksoi alennuksessa miltei 200 euroa 😀 Mutta pitää tuulen ja sateen ulkopuolella, lämmön sisäpuolella ja päästää silti (tuskan)hien ulos. Paras!

  Tykkää

  • Mä ostan treenipaidat yleensä tuosta lähiostarin T.J.Maxxista, joka on tuollainen outlet-tyyppinen kauppa. Siellä saa lyhythihaisesta paidasta pulittaa 10-20 taalaa, pitkähihaisesta sitten ehkä 15-30 taalaa. Etenkin paidat on sellaisia, joihin ei tulisi mieleenkään laittaa kovin paljon rahaa, koska mä ainakin hikoilen ihan S-A-I-R-A-A-S-T-I treenin aikana. Toki olen minä joitakin kertoja sortunut ostamaan jotain ihan täyteen hintaankin, kun on tullut jotain niin vastustamattoman siistiä vastaan.

   Mutta ai niin, ulkotreenivaatteet. Enpä ole sellaisia edes ajatellut kuuteen vuoteen, kun täällä vedetään melkein samoissa kamppeissa kesät talvet. Okei, talvella joutuu lenkille laittamaan pitkähihaisen paidan t-paidan sijaan ja salille kävellessä pitää pistää päälle huppari. Pyöräilyhommiin olen kyllä näihin meidänkin talvikeleihin joutunut ostamaan lämpöisemmän vaatekerran, takin ja pitkät pyöräilyhousut. Mutta nekin on löytynyt nettikaupasta alennuksella.

   Tykkää

 7. Erityisesti juoksukamat ovat mulla kovassa käytössä. Koskapa perusvarasto on jo olemassa, teen täydennystä löytäessäni alesta passeliin hintaan. Onneksi urheiluvaatevalmistajilla on vuodesta toiseen vastaavia malleja. Jos löytää yhden hyvän, ei kun ostamaan aina samaa. Taidan olla vähän tylsä 😉 Esimerkiksi Asicsin luottojuoksutrikooni ovat ovh-hinaltaan Suomessa 90 €. Ostan perinteisesti kahdet trikoot 50 % alesta elokuussa. Joskus samaiset löytyvät vielä edullisemmin brittinettikauppojen kausialennusmyynneistä. Juoksulenkkareissa en tee juurikaan syrjähyppyjä malleista toiseen. Niinpä hankin ne nettikaupasta puolella siitä hinnasta, mitä Suomessa maksavat.

  Tykkää

  • Kyllä mullakin lähtee nyt saman valmistajan saman mallin juoksutrikoot tilaukseen, kuin edellisetkin oli. Okei, on ne eri väriset 😀 Ja nyt kun löytyi täydelliset juoksulenkkarit niin ehkäpä sitä samaa mallia löytyisi tänä vuonna poistosta. Nehän aina tuppaavat joka vuosi päivittämään niitä malleja uusiin väreihin ja silloin ylivuotiset myydään edukkaasti pois.

   Tykkää

 8. Opiskelijalla tuollaiset jää vain haaveeksi (mutta nuo tokan kuvan siniset pökät jäävät varmaan kyllä päiväuniin…), yleensä teen treeniostokseni siellä peruskamaosastolla/vaatekaupoissa. Esim H&M ei muuten ole laadullaan vakuuttanut, mutta urheilukamat tuntuvat olevan yllättävän hyviä! Vielä kun se mallisto vähän laajenisi, usein niissä onkin sitten joku pieni ärsytyksen aihe, tyyliin tyhmät värit tai nyt juoksuhousujen tasku vyötärönauhan sijaan vasemmassa reidessä (???). Muuten hyvät trikoot siis, tuon vetskaritaskun huomasin vasta kotona. :DD
  Mutta niin, jonain päivänä kun olisi paaaaaljon rahaa niin kyllä se mm. treenivaatteisiin palaisi, olen nimittäin huomannut että kyllä niillä vaatteilla on väliä: itselläni ainakin treeni kulkee paljon paremmin kivoissa kamppeissa kuin vuosimallia -95 olevissa reikäisissä verkkareissa… Ai niin ja juu, juoksukenkiin olen sentään valmis panostamaan, tosin niissäkin ihan kohtuuhintaan löytyy jo hyviä pareja. 🙂

  Tykkää

  • Mua on aina omalla kohdallani ärsyttänyt tämä lenkkarijuttu. Mulla kun on niin vammaiset jalat, että en voi juosta millä tahansa lenkkareilla vaan on tosi tarkkaa, että millainen lenkkari pitää olla. Ja nyt viime kesänä sitten vihdoin sellainen löytyi, harmi vaan, että ovat tietty ne kaikkein kalleimmat. Mutta toisaalta, kun niissä ei pahemmin ole mitään periksi antavia fyllejä (ovat päkijäjuoksulenkkarit), niin ehkäpä ne kestäisivät pidempään kuin vuoden. Pohjat nimittäin on näin vajaan vuoden jolkottelun jälkeen vielä ihan hyvän näköiset.

   Ja joo, todellakin treeni kulkee paremmin kivoissa vaatteissa 😀

   Tykkää

 9. Ekaks, ma maksaisin vaikka mita jos nayttaisin sulta ne trikoot paalla. Mutta kun sun kroppaa ei saa ostamalla vaan kauheella tyolla, pitaa tyytya kaupan valikoimaan. Olen huomannut etta treenien hyvyys on suoraan verrannollinen vaatteisiin. Kun on hyvat kuteet joissa liikunta onnistuu,ei kirista eika purista eika itekkaan nayta hullummalta, kaytetty raha menee hyvaan tarkoitukseen.Ma shoppaan aina alennus rekkeja, mutta noin 80 dollaria per toppi ja saman verran trikoisiin on kipuraja. Kengissa en pihtaa, saa menna kahteen sataan silla huonoselkaisena en voi huonoilla kengilla edes yrittaa mitaan.

  Tykkää

  • Aahahaa, ja mä mietin noita kuvia katsellessa, että vitsi ku näyttäis nuo rytkyt päällä samalta kuin nuo mallit 😀

   Tätä on nyt jo sen verran moni sanonut, että eiköhän väite ole todistettu oikeaksi. Eli hyvin istuvat ja kivannäköiset treenivaatteet parantavat treenin sujuvuutta!

   Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.