Joutsenlaulua

Juttuni ovat olleet melko vähissä viime päivinä, sillä ärhäkkä flunssa on vetänyt järjenjuoksuni vielä tavallistakin hitaammalle. Jotain hyvää sairastelusta on kuitenkin seurannut, sillä pakollisen treenitauon vuoksi minulla on ollut muutamaa sängynpohjalla vietettyä päivää lukuunottamatta enemmän aikaa kuvata lintuja.

120416_1120416_2120416_3

Joutsenet saapuivat tänne Nivalaan jo muutama viikko sitten ja olen siitä lähtien käynyt niitä kuvaamassa lähipelloilla lähes päivittäin. Kuvia alkaa tässä vaiheessa olla kai satoja, mutta onnistuneita otoksia vain muutamia. En ole erityisen harjaantunut kuvaaja ja kameran säätöjäkin teen enemmän perstuntumalta kuin oppikirjojen mukaan, mutta kun tarpeeksi monta kertaa yrittää, niin löytyy sieltä sekundan seasta joskus priimaakin. Harmillista kyllä, mikään yrittäminen tai tahdonvoima ei paikkaa reissussa hajonnutta pidempää putkea, joten etäisyys kohteeseen perustuu pitkälti viitseliäisyyteeni ryömiä kuraojissa ja pusikoissa.

120416_5120416_4120416_6

Olenko muuten ainoa, jonka mielestä joutsenissa on jotain maagista? Mitä enemmän niitä seuraan, sitä lumoavampia ne ovat. Kuinka ne palaavatkin aina pesimään samalle paikalle ja vielä vuosien yhdessäolon jälkeenkin kaulailevat elämänkumppaninsa kanssa kuin nuoripari.

Siitäpä voisi ottaa mallia itse kukin.

120416_7120416_9120416_8

 

 

12 kommenttia artikkeliin ”Joutsenlaulua

 1. Upeita kuvia!
  Erityisesti pidin räpyläkuvasta, jotenkin niin liikuttava tuo liikkumavälineen kuvio. ❤
  Pikaista parempaa vointia!

  Tykkää

  • Vointi alkaa hiljalleen olla parempi, kiitos vain :), mutta taitaa aktiviteetit vielä useamman päivän rajoittua ihan vaan kuvaamiseen. Tänäänkin tarttui muistikortille varsin hienoja otoksia. Kehtaakohan niillä täyttää blogia enempää?

   Tykkää

 2. Joutsenissa ON jotain maagista. Ovat niin uskomattoman upeita ja uljaita! Ja ne poikaset ovat uskomattoman suloisia…..

  Tykkää

  • Kiitti! Nuo kurjen penteleet ovat hirmuisen arkoja. Tuotakin kuvaa ottaessa eivät joutsenet olleet moksiskaan, mutta kurjet kyllästyivät kuvaamiseen melko nopeasti ja karkasivat toisaalle.

   Tykkää

 3. Joutsenissa ON jotain maagista! Saavat penteleet tipan linssiin ja palan kurkkuun aina, kun näitä onnistuu jossain näkemään.

  Tykkää

 4. EIko olekkin ihmeellista miten luonnon kauneus joskus pistaa itkemaan? Joutsenet, joku kevaalla aukeeva lehti, ihana sammakoitten kurnutus ekan kerran kesalla metsalammessa, naita loytyy vaikka mita juttuja jotka herkistaa. Ehka se on se uuden alku ja luonnon vahvuus uusiutua. Voitais ihmisina ottaa oppia kylla,vaikka miten nayttaa kaikki harmaalta ja jopa kuolleelta,auringolla ja lammolla kaikki alkaa taas kukoistaa uudelleen. Tsemppia sulle uusien tuulien puhaltaessa!!

  Tykkää

 5. Joutsenissa on sitä jotain.. meidän kodinläheisen järven rannalle tulee joka kevät ja syksy yksi joutsen pariskunta ja muut joutsenet (kymmeniä) menee viereiselle järvelle. Tämän pariskunnan tuloa osaa jo odottaa ja olikohan se viime syksynä, kun jäi bongaamatta ne. Viipyvät vain viikon tai kaksi ja jatkavat matkaa 🙂

  Tykkää

Asiallista kommentointia, kiitos!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.